tirsdag den 5. marts 2013

ØKOlageret - ny økobutik i Århus...

I dag måtte jeg bide i det sure æble og cykle ind til min læge for at få gjort noget ved den infame hoste. Inden jeg skulle af sted kiggede jeg på Facebook og spottede via aOa.dk at der sørme var åbnet en ny økologisk butik i Århus. Der måtte jeg forbi på vejen hjem! 

Som sagt, så gjort. ØKOlageret er beliggende på H. C. Tvenges Vej som løber parallelt med Ringgaden. Det ville almindeligvis ha' været et lidt svært fremkommeligt sted for mig - for kontaktfladen mellem Klidmoster og Ringgadebroen har ikke været god de seneste år, men Ladybug har åbnet hele byen for mig på en helt anden måde. Så nu cykler jeg gerne en omvej efter gode økologiske varer.

Da jeg slog døren op til ØKOlageret blev jeg mødt af en glad og smilende Jens Blaabjerg Gravesen,  som står bag butikken. Og wow, sikke et udvalg. Alt det økologiske frugt og grønt hjertet kunne begære på et sted - og så hver dag. Det er ellers normalt kun til at handle økogrønt på torvedagene onsdag og lørdag i Århus, hvis man altså vil undgå supermarkederne.

Æblemost, rodfrugter, kål og importerede 'lettere' grøntsager. Jeg måtte straks ha' en stor saftig fennikelknold med hjem. Det er SÅ fedt at man kan få det hele i løs vægt og ikke er tvangsindlagt til at købe et minimum af noget. Det er en fremragende måde at mindske sit madspild på og gør at alle kan være med prismæssigt. 

På den ene væg står der en reol med tørvarer bla fra Biogan. Udvalget er her i starten med basisvarer med vil udvidde sig efter efterspørgslen. God stil. Vegetarer og veganere vil kunne købe ind til hele måltider her.

Og, for mit vedkomme, prikken over i'et: friske økologiske krydderurter fra Økologihaven. Jeg var så heldig at der var en potte koriander imellem - og den skal jeg bruge i morgen. Det blev kun til et lille indkøb her første gang, for jeg er syg og kommer ikke til at lave så meget mad i de kommende dage. 

Kig forbi ØKOlageret på H. C. Tvenges Vej 7 - der er åbent man-fre fra 11 - 17:30 og lørdag fra 10 - 14.   

-------------------------------------------------------------------------------------


Det var sørme godt jeg kom til lægen i dag og blev lyttet på. For det er endnu en omgang astmatisk bronkitis der har bidt sig fast i mig. Så nu har jeg fået en inhalator med noget binyrebarkhormon som supplement til min alm astmamedicin og en kæmpe flaske Pectyl brystdråber som jeg skal tage 5 gange om dagen. Det rammer hårdere og hårdere som årene går og min læge forklarer at det er fordi mine broknier tager skade hver gang jeg hoster. De små 'grene' brister simpelthen. Så nu skal jeg fremover forebygge bedre og slå til så snart det første host melder sig.

Men det var meget dejligt at cykle en tur i det gode vejr og få handlet. Så nu kan jeg klare mig resten af ugen.

Jeg er ikke den eneste der har nydt det gode vejr. Iske benyttede sig også at muligheden for at slikke sol på altanen.

Myren var ikke til at drive på altanen - men hun nød så til gengæld den solstribe som mit nye gavlvindue giver.

Nu vil jeg tage endnu en 'sjus' Pectyl og kravle under dynen. Aftensmaden bliver vist bare en klapsammen med kyllingepølse fra Hanegal. Og det er nu heller ikke så ringe endda...


6 kommentarer:

 1. Hov! Du må lige hygge lidt om dig selv de næste dage, så du kan komme på højkant igen. Evt. noget med letpåklædte svenske vampyrer ;-)

  God bedring og tak for sidst i øvrigt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Yes Maam! Ligger under dynen og junker serier på Netflix - håber der snart dukker en svensk vampyr med blege baller op ;-)

   Tak - og tak i lige måde, det var superhyggeligt på trods af at jeg var så slatten. Håber vi ses snart igen!

   Slet
 2. Tak for tippet om Økolageret, det er lige om hjørnet fra mig. Sjovt nok lagde jeg i sidste mærke til vejnavnet for første gang i de 12 år, jeg har boet her ;-). Og god bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt du kunne bruge tippet :-)

   Ak ja, kendte heller ikke selv vejen på trods at at jeg var i lære i området. Godt at byen stadig kan overraske ;-)

   Tusind tak.

   Slet
 3. Super tip! Jeg skal helt sikkert forbi ØKOlageret, næste gang jeg besøger mine forældre i Viby. Elsker når sådan nogle butikker popper op. De skal støttes!

  SvarSlet
 4. Det er jo genialt! Jeg skal helt sikkert forbi engang senere på ugen, for mit grøntsagslager trænger til at blive fyldt op. Hvordan ser det ud prismæssigt? :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...