På deres side på Facebook udbød 8000 borde til åbningen og jeg var som sagt heldig at få bord til Max og jeg. Dem de ikke kunne få plads til i går bliver inviteret i løbet af Festugen. God stil!
Jeg må indrømme at jeg havde forsøgt at justere mine forventninger til et realistisk leje. Ny restaurant, fuldt hus og ukendt menu - 3 faktorer som skulle regnes med. Lad mig med det samme sige at jeg blev meget glædelig overrasket. Efter at være blevet varmt modtaget og budt på bobler, blev vi vist til vores bord hvor der ventede hjemmebagtbagt focaccia med rosmarin og aïoli til. Vi bestilte drikkevarer for egen regning. Jeg besluttede mig for en flaske fransk rosé som kunne passe til alle 3 retter (fik desværre ikke skrevet ned hvilken og der er ikke oplysninger på hjemmesiden).
En virkelig behagelig overraskelse. Fisken smagte fremragende og var 'tilberedt' helt perfekt. Både den syltede citron og den røgede olie kunne anes uden at overdøve og saltningen var spot on. En knasende sprød chip af pastinak eller persillerod passede perfekt til. Den letbitre salat havde et godt knas og overraskede med både sprødstegte kapers og kørvel. Rødbede/peberrodsmayonnaisen havde en meget fin balance mellem fedme, syre og sødme. En super forret.
Der blev ryddet af og efter en passende rum tid blev hovedretten præsenteret. Jeg havde i mellemtiden bestemt mig for at bestille et glas rødvin til hovedretten, der viste sig at være lam. Det bestilte glas tillod den kyndige tjener sig dog at opgradere til et bedre der ville passe perfekt til lammet, så jeg fik overrakt en glas californisk zinfandel i særklasse. Awww, jeg er en sucker for den slags service.
Tilbage var nu kun desserten: "Cheesecake med hindbær. Appelsinkompot og hindbærtuile".
Taflet blev hævet og bordene blev ryddede. Vi fik udleveret drinksbilletter, da også den første longdrink var på huset. Vi hængte ud lidt og søgte derefter mod en bus hjem. Det havde været en meget god aften - både lækker mad og god service, det er den slags man husker.
Jeg er helt flov over at jeg glemte at sige tak for mad da vi gik. Det var en skøn aften og jeg glæder mig allerede til at skulle spise på 8000 igen. Har du lyst til at få den samme menu kan den fås hele festugen til den vanvittige pris af blot 239 kr. Du kan bestille bord lige her.
Og nu hvor jeg husker det: tak for mad til Carsten, David & Daniel.
8000
Mejlgade 12-14
50504650
Hej Anna
SvarSletJeg er glad for at du kan bruge anmeldelserne til noget - der er flere på vej ;-)
Uh, det var rigtig dejligt. Der har jeg aldrig spist - men har kun hørt gode ting. Mums, lækker menu :-)
SvarSletHmm, formuleringen er lidt kluntet - det er vi enige om. Men jeg syntes faktisk konceptet holder. Betaler selv 600 kr for min favoritvin til (140 kr i indkøb) på min yndlingsrestaurant - og det føler jeg mig lidt flået over.
SvarSletNu er det jo et særligt åbningstilbud i forbindelse med festugen - og det er en smart måde at få helt fuldt hus fra starten. Na, 'gourmet' er også et ord jeg selv helst vil bruge om lidt finere mad - men jeg kan godt love dig for det er sjældent jeg ikke har noget at kritisere når jeg spiser ude. Har var det hele bare perfekt tillavet og i top.
SvarSletMen smag og behag er jo forskellig ;-)
Jeg håber du bliver lige så glad for at spise der som jeg blev :-)
SvarSletJa, jeg var meget glædelig overrasket. Er spændt på at se hvad prisen for menuen bliver fremover :-)
SvarSletTak for anmeldelsen :) Det ser bestemt ud til at være et besøg værd. Som jeg før har sagt, så er det jo skønt med alle de anmeldelser af spisesteder i Århus på din blog, når jeg selv bor i området..
SvarSletMange hilsner fra Anna
Hej Vibeke
SvarSletTak for din kommentar, jeg har valgt at følge dit råd.
Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide det jeg laver :-)
Glad hilsen
Malou
Hej Malou
SvarSletTak for en god blog, som jeg følger med i flere gange om ugen!
Venlig hilsen
Vibeke
Det ser dejligt ud - jeg vil huske 8000, når jeg næste gang kommer omkring Århus. Lige nu nyder jeg Copenhagen Cooking, senest på Bøf og Ost på Gråbrødetorv, der varmt kan anbefales, selvom deres konceptmenu er til den lidt kedelige/kendte ende (muslinger, T-bone, creme brule).
SvarSletJa undskyld jeg lige er lidt negativ:) Men jeg mener heller ikke at en formulering som følgende taget fra hjemmesiden er videre elegant og troværdighedsskabende:
SvarSlet8000 er den første restaurant i Aarhus hvor du har reel mulighed for at nyde hvad vi foretrækker at kalde ”seriøs vin” til maden uden at du skal gribe dybt i pengepungen. Det er ingen hemmelighed at langt de fleste restaurationer i midtbyen ganger deres indkøbspris med mellem 5 og 10 når de prissætter deres vine. Vi har valgt i stedet at servere vin i den højere ende men uden at gange prisen op efter samme principper. Vi lægger i stedet et mindre, fast beløb oveni indkøbsprisen og dermed undgår vi at ”straffe” vore gæster for at vælge vine af højeste kvalitet.
Mine parader kommer altid et par centimeter op, når en restaurant slår sig op som "gourmet" og når de samtidig tilbyder en 3-retters til under 250 kommer de endnu et par centimeter op.
SvarSletNu kan jeg af gode grunde kun vurdere maden ud fra billederne:) I mine øjne har anretningerne ikke noget med gourmet at gøre. Dermed ikke sagt, at maden ikke kan smage godt...
Lyder da bare virkelig lækkert, så den bliver da skrevet på listen over de steder, som vi mangler at prøve her i Århus ... :)
SvarSletAltid skønt med en god restaurantoplevelse - og god festugepris :-)
SvarSlet