mandag den 29. august 2011

8000 - byens nye restaurant...

I lørdags havde jeg en yderst behagelig oplevelse. Århus har fået en ny restaurant, 8000, i Mejlgade og jeg var så heldig at være inviteret med til åbningen. Restauranten summede og var fyldt til bristepunktet - og vi blev alle trakteret med en 3 retters menu på husets regning.

8000 profilerer sig på at være gourmetrestaurant som så, som aftenen skrider frem, bliver til vin-lounge og bar hvor man kan hænge ud til kl 02. Det er et fremragende koncept. Desuden er musikken på et niveau hvor man rent faktisk kan tale sammen.

På deres side på Facebook udbød 8000 borde til åbningen og jeg var som sagt heldig at få bord til Max og jeg. Dem de ikke kunne få plads til i går bliver inviteret i løbet af Festugen. God stil!

Jeg må indrømme at jeg havde forsøgt at justere mine forventninger til et realistisk leje. Ny restaurant, fuldt hus og ukendt menu - 3 faktorer som skulle regnes med. Lad mig med det samme sige at jeg blev meget glædelig overrasket. Efter at være blevet varmt modtaget og budt på bobler, blev vi vist til vores bord hvor der ventede hjemmebagtbagt focaccia med rosmarin og aïoli til. Vi bestilte drikkevarer for egen regning. Jeg besluttede mig for en flaske fransk rosé som kunne passe til alle 3 retter (fik desværre ikke skrevet ned hvilken og der er ikke oplysninger på hjemmesiden).

Inde længe blev forretten præsenteret og serveret: "Letsaltet torsketatar vendt med dild, syltet citron & røget olie. Frissé, syltet agurk, kapers & purløg. Rødbede og peberrodsmayonnaise".

En virkelig behagelig overraskelse. Fisken smagte fremragende og var 'tilberedt' helt perfekt. Både den syltede citron og den røgede olie kunne anes uden at overdøve og saltningen var spot on. En knasende sprød chip af pastinak eller persillerod passede perfekt til. Den letbitre salat havde et godt knas og overraskede med både sprødstegte kapers og kørvel. Rødbede/peberrodsmayonnaisen havde en meget fin balance mellem fedme, syre og sødme. En super forret.

Der blev ryddet af og efter en passende rum tid blev hovedretten præsenteret. Jeg havde i mellemtiden bestemt mig for at bestille et glas rødvin til hovedretten, der viste sig at være lam. Det bestilte glas tillod den kyndige tjener sig dog at opgradere til et bedre der ville passe perfekt til lammet, så jeg fik overrakt en glas californisk zinfandel i særklasse. Awww, jeg er en sucker for den slags service.


Hovedretten: "Lammeskank braiseret i rødvin, timian & citron. Rygeost-tzaziki. Råkost salat af radiser, fennikel & dild. Urtekartofler".

Det var noget af det lækreste lam jeg har fået på en restaurant. Smørmørt, saftigt og utroligt velsmagende. Skyen der var kogt ind til en glace var liflig og stærkt vanedannende. Desværre var brødet blevet fjernet fra bordene mellem for- og hovedretten, det havde ellers været dejligt at ha' haft til at suge de sidste dråber op med. De medfølgende små kartofler, vendt i timian, var dog også brugbare til formålet. Tzatzikien på rygeost var laber. Har selv lavet det flere gange og den er en rar afveksling til yoghurtvarianten.

Den medfølgende råkostsalat var et kapitel for sig. Fennikel snittet papirtyndt på et mandolinjern og crispet op i isvand med ditto radiser, vendt med råsyltede spødmøre buketter af blomkål og nippet estragon. Lige en salat for mig. Der var desuden 3 sødmefulde bagte cherrytomater på tallerkenen. En velkomponeret ret med mange forskellige teksturer og smagsnuancer.

Tilbage var nu kun desserten: "Cheesecake med hindbær. Appelsinkompot og hindbærtuile".

Silkeblød og meget lækker cheesecake af den ubagte slags. Konsistensen var perfekt. Hindbærene gjorde den frisk og let i smagen. Den medfølgende appelsinkompot var tynde skiver appelsinskal simret møre i sukkerlage tilsmagt med stjerneanis og vanilje. Lidt frysetørrede hindbær og smuldret tuile gav lidt knas på toppen. Et meget flot punktum for middagen.

Taflet blev hævet og bordene blev ryddede. Vi fik udleveret drinksbilletter, da også den første longdrink var på huset. Vi hængte ud lidt og søgte derefter mod en bus hjem. Det havde været en meget god aften - både lækker mad og god service, det er den slags man husker.

Jeg er helt flov over at jeg glemte at sige tak for mad da vi gik. Det var en skøn aften og jeg glæder mig allerede til at skulle spise på 8000 igen. Har du lyst til at få den samme menu kan den fås hele festugen til den vanvittige pris af blot 239 kr. Du kan bestille bord lige her.


Og nu hvor jeg husker det: tak for mad til Carsten, David & Daniel.

8000
Mejlgade 12-14
50504650
14 kommentarer:

 1. Hej Anna

  Jeg er glad for at du kan bruge anmeldelserne til noget - der er flere på vej ;-)

  SvarSlet
 2. Uh, det var rigtig dejligt. Der har jeg aldrig spist - men har kun hørt gode ting. Mums, lækker menu :-)

  SvarSlet
 3. Hmm, formuleringen er lidt kluntet - det er vi enige om. Men jeg syntes faktisk konceptet holder. Betaler selv 600 kr for min favoritvin til (140 kr i indkøb) på min yndlingsrestaurant - og det føler jeg mig lidt flået over.

  SvarSlet
 4. Nu er det jo et særligt åbningstilbud i forbindelse med festugen - og det er en smart måde at få helt fuldt hus fra starten. Na, 'gourmet' er også et ord jeg selv helst vil bruge om lidt finere mad - men jeg kan godt love dig for det er sjældent jeg ikke har noget at kritisere når jeg spiser ude. Har var det hele bare perfekt tillavet og i top.

  Men smag og behag er jo forskellig ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg håber du bliver lige så glad for at spise der som jeg blev :-)

  SvarSlet
 6. Ja, jeg var meget glædelig overrasket. Er spændt på at se hvad prisen for menuen bliver fremover :-)

  SvarSlet
 7. Anna Holst Schumacher29. januar 2012 kl. 18.51

  Tak for anmeldelsen :) Det ser bestemt ud til at være et besøg værd. Som jeg før har sagt, så er det jo skønt med alle de anmeldelser af spisesteder i Århus på din blog, når jeg selv bor i området..

  Mange hilsner fra Anna

  SvarSlet
 8. Hej Vibeke

  Tak for din kommentar, jeg har valgt at følge dit råd.

  Tusind tak, jeg er glad for at du kan lide det jeg laver :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Hej Malou

  Tak for en god blog, som jeg følger med i flere gange om ugen!

  Venlig hilsen

  Vibeke

  SvarSlet
 10. Det ser dejligt ud - jeg vil huske 8000, når jeg næste gang kommer omkring Århus. Lige nu nyder jeg Copenhagen Cooking, senest på Bøf og Ost på Gråbrødetorv, der varmt kan anbefales, selvom deres konceptmenu er til den lidt kedelige/kendte ende (muslinger, T-bone, creme brule).

  SvarSlet
 11. Ja undskyld jeg lige er lidt negativ:) Men jeg mener heller ikke at en formulering som følgende taget fra hjemmesiden er videre elegant og troværdighedsskabende:

  8000 er den første restaurant i Aarhus hvor du har reel mulighed for at nyde hvad vi foretrækker at kalde ”seriøs vin” til maden uden at du skal gribe dybt i pengepungen. Det er ingen hemmelighed at langt de fleste restaurationer i midtbyen ganger deres indkøbspris med mellem 5 og 10 når de prissætter deres vine. Vi har valgt i stedet at servere vin i den højere ende men uden at gange prisen op efter samme principper. Vi lægger i stedet et mindre, fast beløb oveni indkøbsprisen og dermed undgår vi at ”straffe” vore gæster for at vælge vine af højeste kvalitet.

  SvarSlet
 12. Mine parader kommer altid et par centimeter op, når en restaurant slår sig op som "gourmet" og når de samtidig tilbyder en 3-retters til under 250 kommer de endnu et par centimeter op.

  Nu kan jeg af gode grunde kun vurdere maden ud fra billederne:) I mine øjne har anretningerne ikke noget med gourmet at gøre. Dermed ikke sagt, at maden ikke kan smage godt...

  SvarSlet
 13. Lyder da bare virkelig lækkert, så den bliver da skrevet på listen over de steder, som vi mangler at prøve her i Århus ... :)

  SvarSlet
 14. Altid skønt med en god restaurantoplevelse - og god festugepris :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...