onsdag den 3. august 2011

Grill, gris og gas...

Ingen bacon i dag - og dog, måske. Så fik jeg endelig rigtig gang i grillen. Her er hvad det er blevet til de sidste par dage:

En økologisk svinekotelet i særklasse. Grunden til at den ikke har grillstriber i begge retninger er at jeg glemte at flytte den - fordi jeg havde travlt med at chatte samtidig med at jeg lavede mad. Ups.

Det var en af de her basser jeg hev op af fryseren. Nu er der kun 1 tilbage.

Koteletten blev smurt med lidt olivenolie og grillet. Den blev drysset med salt og peber og fik lov at trække i et stykke folie mens jeg dampede grøntsagerne. 3 gulerødder og ½ hoved broccoli i buketter fik 2 minutte i kogende vand. Broccolien blev dryppet med den sky koteletten afgav i folien, lidt olivenolie, hvid balsamico og salt + peber. Appetitten var ikke alt for stor, så jeg spiste kun lidt broccoli og halvdelen af kødet.

I dag til frokost fik jeg så resterne. Grøntsagerne spiste jeg kolde og resten af koteletten på knækbrød med lidt baconmarmelade på.

Min sidste gasflaske var lige netop løbet tør, så jeg skulle skaffe nye forsyninger i dag.

Hos Harald Nyborg kan man få disse små butan/propanflasker til ukrudtsbrændere til 18,75 kr - og de kan sagtens bruges til min lille Webergrill Q 100 (garantien bortfalder på grillen, men der er altså mange penge at spare). Ret tæt ved H.N. ligger Inco - så jeg måtte lige et smut forbi.

Og jeg er faktisk ret stolt over hvor godt jeg beherskede mit indkøb. Latexhandsker bruger jeg rigtig mange af, så sådan en æske køber jeg altid. Den økologiske ahornsirup var på tilbud til 29 kr + moms - og det er en del under hvad den ellers koster i butikkerne. Et hoved broccoli, en nashi-pære, en bøtte natron og en dåse fyldte vinblade - og så liiiige en ting til (den kommer til sidst).

De fyldte vinblade kastede jeg mig over så snart jeg kom hjem.

Det er bare lige noget for mig. Jeg spiste 4 mens jeg gjorde klar til aftensmaden.

Dagens ret var 'vegetarisk-hvad-er-der-i-fryseren-og-køleskabet'. Jeg hev en pose falafler op (de fik 7 minutter i ovnen ved 200°C) og lavede en yoghurt dip til med lidt citron og spidskommen. Lidt spidskål blev marineret i æblecidereddike og lidt grov sennep. En hurtig tomatsalat med peberfrugt, salatløg og feta blev vendt med olivenolie, hvid balsamico og hakket løvstikke fra fryseren. Og så tændte jeg grillen og gav først en gul squash i skiver lidt heat.

Og så var der kun tilbage at grille et stykke grillost fra ugens Vegetarkasse. Det var ikke spor tosset sammen med det andet.

Nå ja, den sidste ting jeg købte i Inco fragtede jeg hjem i den her lille fikse køletaske.


Den er virkelig praktisk her i varmen. Bare et køleelement i bunden og så kan man ha' kølevarer med hjem uden at skulle bryde kølekæden. Sweet.

Har du gætte hvad det var der var i køletasken?

Oh yes, bacon - og meget af det.

2,5 kg bacon til at lege med. Det var på tilbud til 87 kr. Undskyld til den gris det kommer fra, den kan ikke ha' levet et godt liv til den pris. Her hvor jeg har udforsket hvad bacon kan bruges til er jeg stødt på SÅ mange skøre ting som jeg simpelthen bliver nødt til at prøve - og det kræver jo materialer. Jeg ved at meget af det sikkert bliver fiaskoer, men det er jeg villig til at tage med. Wee, jeg glæder mig til at gå i gang. Der skal eksperimenteres, flettes, bages og bygges. Der skal laves is, mere kage og et par salte retter. Jeg går altså all in på bacon næste uge.

Er der noget du drømmer om at se lavet af bacon?


12 kommentarer:

 1. BACONSMOOTHIE!

  Jeg havde engang the HOTS for en fyr bare fordi vi begge havde en passion for bacon (helt ærligt, hvem har ikke det?!) og vi blev enige om at baconsmoothie måtte være the shit! ;)
  jeg har bare meget svært ved at se det eksekveret succesfuldt

  SvarSlet
 2. Tak for den kommentar. Det er taget til efterretning. Har dog planer om at prøve en lille portion - og komme noget andet i fyldet også ;-)

  SvarSlet
 3. Ha ha, Iben Kagedåse havde baconvodka med på Roskilde Festival sidste år - og det var ikke det store hit :-D

  SvarSlet
 4. Hov, kaldte du mig lige en hippie der??? ;-)

  Baconhus? Tjo, det kan jeg da godt kigge lidt på.

  SvarSlet
 5. Aha, en udfordring? ACCEPTERET! :-D

  SvarSlet
 6. Hej

  Tak :-)

  Jeg bruger handskerne til alt mulige i køkkenet. Har for lange negle til at jeg kan undgå at få noget under dem - og jeg er meget obs på hygiejnen. Det er fedt at bruge handsker og skifte ofte - krydskontaminering mellem f.eks rå fjerkræ og grøntsager er en umulighed.

  De er også meget anvendelige når man skal gøre rent efter 3 katte ;-)

  SvarSlet
 7. Honningkagehuse er for hippier, et baconhus derimod... Mmh... *drool*

  SvarSlet
 8. Jeg tror den mest aparte bacon-kreation jeg har hørt om, var BaconVodka. Den blev udviklet af et par DTU-studerende med kemi som interesseområde - og selvom de stadig er meget glade for bacon, så er jeg ikke sikker på, at de vil anbefale deres drink-komposition til andre.

  SvarSlet
 9. Jeg vil kun komme med et råd - bacondrømmekagen er prøvet, og den er altså MEGET speciel - så selvom sødt og salt i mange tilfælde går godt i spænd, så bliver den altså ikke anbefalet herfra. Men omvendt kunne det være sjovt at vide hvad du ville synes om den :-)

  SvarSlet
 10. Hej

  Uhm, lækkert indlæg. Hvad bruger du handskerne til? (Går ud fra det er i køkkenet, ellers vil jeg ikke vide det...)

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 11. Hæ hæ, det er da en fremragende grund :-)

  Baconsmoothie? No problem, man laver bare baconis først ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...