onsdag den 10. august 2011

Bacon Explosion part II - How-to...

I går lavede jeg Bacon Explosion - et farsbrød med ikke mindre end 400 g bacon i. Det er ikke sidste gang jeg laver det, men næste gang bliver det i en mere fordansket udgave a'la forloren haremis.

Det er kraftig kost - men helt klart værd at prøve. Det er et lidt omstændigt projekt, men også en god udfordring hvis man vil prøve noget nyt. Jeg lavede kun en lille BE, der var rigeligt til mig i 2 dage. Skal du bespise mange så gang op. Da jeg ikke ejer en rigtig grill bliver den her lavet i ovnen. Her er min fortolkning:

Der skal bruges 2 x 10 skiver bacon skåret lidt tykt. De første 10 skæres i strimler på ca 2 cm og steges så sprøde som man kan lide det.

Fedtet drænes fra og det lægges på fedtsugende papir. Tænd ovnen på 150°C varmluft eller 175°C alm.

De andre 10 skiver laves til et baconflet på bagepapir. Mit flet blev ikke så godt den her gang, men det kunne bruges. Jeg kunne bare godt lige ha' brugt et enkelt stykke bacon til. Der lægges endnu et stykke bagepapir over.

Oven på papiret lægges nu 500 g italian sausage (de sidste 300 g bruges til kødboller dagen efter) eller den fars du foretrækker. Sørg for at farsen ikke går helt ud til kanten af baconen. Og så skal der ting indeni.

BBQ sauce og ost. Der er ikke ost i den originale, men jeg har set nogle versioner med - så den hoppede jeg på. Saucen købte jeg i Tallinn og har kun brugt den til 3 ting: flanksteak, pulled pork og nu BE. Den er med honning og hickory (røgsmag) - brug den du kan lide.

Farsen smøres med et tyndt lag BBQ sauce. Der lægges ca ½ pose ost i den ene side og den stegte bacon fordeles over.

Og så lige lidt mere BBQ sauce. Allerede her fornemmer man sine arterier jamre. Og så skal dyret rulles. Brug bagepapiret til at rulle farsen stramt om fyldet - som rullede du en roulade eller en makirulle.

Så får man sådan pølse ud af det.

Luk enderne godt til så den ikke lækker under tilberedningen. Brug igen bagepapiret til at få farsrullen lagt ned på den ene side af baconflettet. Rul igen forsigtigt og sørg for at baconen kommer med rundt.

Voila - 1 stk Bacon Explosion. Den er lidt svær at flytte, men det problem løste jeg med en saks.

Jeg klippede bagepapiret til og gled den over på en bageplade med endnu et stykke papir på. For at sikre mig at baconen blev hvor den skulle satte jeg lidt tandstikker i. Se, der mangler lige et stykke bacon til venstre.

Inden bæstet kom i ovnen blev hele overfladen penslet med et tyndt lag BBQ sauce. Og så i ovnen i 30 minutter.

Efter 30 minutter tages dyret ud og den væske den har afgivet suges op med køkkenrulle.

Endnu et lag BBQ sauce og så i ovnen til farsen har en kernetemp på 75°C - ca 25-30 minutter.

Og så er den simpelthen færdig. Man kan vælge at give den et par minutter unde ovnens grillelement - men så bliver den svær at skære. Og nu vi taler om svært - den er vildt svær at fotografere med mit lille dumme kamera.

Det her billede fanger farven nogenlunde, den er flot gylden og glansfuld.

Her ligner den jo nærmest noget der er kremeret. Og hvad spiser men så til? Kim Grillkonge påstår at den skal serveres med doubledipped fries og en hjemmerørt mayo. Det ville jeg nok dø af at spise, så jeg dampede noget broccoli (uden salt) og høvlede et par gulerødder i spåner.

Gulerødderne blev vendt med lidt citronsaft, olivenolie og fuldkornssennep.

Og så var det tid til at skære i dyret. Jow jow, det så fint ud.

Hold nu kæft hvor smagte det godt. Farsen var godt krydret og så var der alt den liflige bacon. Det var virkelig godt med nogle sprøde grøntsager til - og en iskold Heineken.

I dag til frokost har jeg fået BE i tynde skiver på brød. Resten er røget i fryseren til sandwichfyld og pålæg til en anden god gang. For jeg har en indrømmelse - jeg har fået bacon NOK! Trænger til en pause.

Dagens ret i dag blev derfor en omgang 'Lady og Vagabonden' af resten af den italienske fars. Det er første gang nogensinde jeg har lavet det hvor kødbollerne er tilberedt i saucen uden at være kogt/stegt først - og det er bare et hit. De får en fabelagtig tekstur.

Farvel til Baconmoster for denne omgang. Lur mig om hun ikke vender stærkt tilbage senere ;-)19 kommentarer:

 1. Tusind tak :-) Jeg elsker at hitte på - og det har været rigtig sjovt at lege med bacon.

  SvarSlet
 2. Tusind tak skal du ha' :-) Jeg er glad for at du kan finde inspiration her.

  SvarSlet
 3. Ha ha, ja det sagde *BANG*. Tror også den ville vække jubel hos din kæreste :-)

  Kødbollerne fik 40 minutter i saucen ved 150°C i ovnen. Nej, når man steger dem først kan de ikke undgå at få 'flader'.

  SvarSlet
 4. You sait it grandpa ;-)

  SvarSlet
 5. Det er bare et godt tip - tak for det :-)

  SvarSlet
 6. Tak skal du ha' :-) Ja, nu fik jeg nok. Det er så smart et trick og det gør godt nok retten nemmere. Varme klem

  SvarSlet
 7. Det er SÅ smart. Piv, er SÅ ked af at jeg gik glip af det dejligt flæks :-(

  SvarSlet
 8. Ha ha, tak - bacondimmer er et skønt ord :-)

  SvarSlet
 9. C'est la vie by G.29. januar 2012 kl. 18.56

  Hvor er du altså bare god!!! har ikke været på bloggen i en uges tid, da jeg har lagt vandret på jobbet - men jeg har glæder mig til at læse, hvad du havde fundet på at sjove bacon ideér :)

  /Gitte

  SvarSlet
 10. Hvor er det sjovt og veloplagt - det er en fornøjelse at læse.
  Jeg er på opgaven i dag med en smilende mand... :-)
  Tak for super inspiration.
  Vh Jeanette

  SvarSlet
 11. Baconeksplosionen, der sprængte selv baconmoster tilbage til klid ;) Jeg tror, jeg ville blive voldsomt populær, hvis jeg lavede sådan en...
  Hvor længe fik de rå kødboller i ovnen? Det plejer at irritere mig voldsomt, at det er svært at få bollerne runde, når man steger dem, så det lyder smart at putte dem direkte i saucen.

  SvarSlet
 12. Jeg har også altid bare puttet bollerne direkte i sovsen, når jeg f.eks. laver boller i karry :-)

  SvarSlet
 13. Tusinde tak. Det skal afprøves på både kødboller i tomatsauce og boller i karry - det kommer jo helt til at gå fra besværligt til nem mad ;)

  SvarSlet
 14. Madames huskeblog29. januar 2012 kl. 19.00

  Din færdige Bacon Explosion er skøn at skue med de fine grøntsager til! Men jeg vil også godt tro, at man for en tid får nok af bacon :-) Spændende også, at man kan lave 'Lady og Vagabonden' uden at kødbollerne er stegt eller kogt først! Varme klem

  SvarSlet
 15. Signe Ulletved Vinther29. januar 2012 kl. 19.00

  det er altså smart det der med at koge kødbollerne i sovsen - og fedt at man sparer en stegning/kogning. Jeg så det engang hos Rachel Ray :-)
  Det er godt med en baconpause - så kan du også bedre spise FLÆKS i morgen. Krams

  SvarSlet
 16. Det er noget af en flot bacondimmer :)

  SvarSlet
 17. http://www.youtube.com/watch?v=LsAWFjGf1J8
  En lille film, en kammerat og jeg lavede, som du muligvis vil nyde. Al chilien i starten er mest for show, der bliver brugt væsenligt mindre i selve eksplosionen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Cute :-)

   Har du en opskrift du vil dele? Det ser rigtig godt ud med ostesaucen i midten.

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...