søndag den 21. august 2011

Pizza a'la Stop Spild Af Mad...

Sent i aftes fik jeg lyst til at lave en pizza - nogle gange har man jo bare lyst til noget man kan knalde ost på og kyle i ovnen. Jeg havde købt noget ost, men ikke tænkt videre over fyldet. Et kik i fryseren og køleskabet åbenbarede dog en sand guldgrube af rester som sagtens kunne bruges på en pizza.

Hallo, det er jo en nr. 13 fra Klidmosters Pizzeria: grøntsagssauce, karbonade, bagte peberfrugter og 3 x ost. Jow jow, det var Stop Spild Af Mad for fuld skrue.

Start med at tænde ovnen på 225°C - med en plade i.

Jeg havde bestilt 2 x pizzadej + 2 x tærtedej for 99 kr hos Aarstiderne. Hvad siger du så - en økologisk færdiglavet pizzadej lige til at rulle ud! Det er helt perfekt til fibro-hænder kan jeg fortælle. Den er lavet på hvedesurdej, hvedemel, vand, olivenolie, salt og citronsaft.

Dejen rulles ud på det medfølgende bagepapir og så er den lige til at knalde fyld på.

Den sidste rest grøntsagssauce blev rørt op med økologisk Heinz ketchup.

Resten af den sidste karbonade blev skåret i tynde skiver. En hel kugle mozzarella blev skåret i tykke skiver. Jeg havde også købt en pose revet mozzarella. I fryseren hentede jeg en pose med bagte peberfrugter som blev tøet op og skåret i strimler.

Uh, det minder mig lige om det her søde billede som Erland fra Fjordrejen.dk har sendt til mig. Da han læste mit indlæg om peberfrugterne synes han at den der pose smilede til ham. Cute.

Bunden blev smurt med saucen og drysset med en smule revet mozzarella - bare lige nok til at få det hele til at hænge sammen.

Karbonade, frisk mozzarella og peberfrugt blev placeret ovenpå.

Der blev revet en god håndfuld frisk parmesan ud over det hele til sidst. Den varme plade blev taget ud af ovnen og bagepapiret med pizzaen trukket over på den. Pizzaen blev bagt i ca 14 minutter.

Gylden og indbydende med knasende sprød kant.

Pizzaen blev straks skåret ud i stykker. Well, ikke skåret - men klippet.

Det var et trick jeg lærte da jeg stod i lære. Det går meget hurtigere og er nemmere at klippe en pizza med en god saks. Dels er det ikke så hårdt for hånden som med en kniv eller med et pizzahjul - man skal heller ikke tage hensyn til underlaget.

Det var virkelig en god pizza. Og bestemt ikke en dårlig måde at bruge rester på. Men lidt en fed aftensmad - det havde hjulpet på regnskabet med en grøn salat til.

Men det gik lige an - for resten af dagen havde været nogenlunde fornuftig. Først spiste Max og jeg brunch på Cafe Hack. Virkelig god mad med respekt for råvarerne og serviceniveau og betjening i særklasse. Er du træt af de ligegyldige tjenere og den ofte ligegyldige mad nede ved åen - så prøv Hack.

Efter brunch giv vi i Magasin og tog op på 4. sal. Det fik jeg et kært gensyn med Lone Kjær. Jeg mødte hende sidste år på Madbloggersymposium - og har siden fulgt hendes blog. Da jeg så hun skulle komme til Århus ville jeg selvfølgelig forbi og sige hej.

Lone lavede lækkerier i et køkken opstillet til formålet. Her ristet rugbrød med grønærtehumus.

Små lækre kødboller af svinekød og rejer i rur/sød sauce. Og bagerst på fadet en tabuhle lavet af blomkål med en masse urter. Lone har skrevet flere kogebøger, jeg har de 2: “Slank på den fede måde” og “Sund på den fede måde”.

I denne uge har jeg bestilt en helt ny kasse hos Aarstiderne - nemlig Verdenskassen til 1 person. Der er 3 måltider til 1 person + 1 måltid der enten kan deles af 2 eller strækkes over 2 dage. Så nu har jeg torsk, confiteret and og oksekød + en masse grøntsager og kolonialvarer at lege med i ugen der kommer. Jeg har ikke tænkt mig at lave lige de opskrifter som Louisa Lorang har sammensat til kassen, men det bliver noget derhen af. Der var f.eks en stor pose spinat med til torsken - den har jeg tænkt mig at 'stjæle' og bage en tærte af i dag.

God søndag til alle der kommer her forbi.
10 kommentarer:

 1. Hejsa!
  Hvor er det bare en spændende blog du har her. Og den pizza der..uhm- den ser godt nok godt ud ;) Følger spændt med i dine indlæg.

  SvarSlet
 2. Nogen gange... så skal det bare være nemt. Og at det så lige blev en Stop-Spild-af-Mad-pizza gør det jo slet ikke dårligere! ;-)

  SvarSlet
 3. Jamen, man kan jo bare sige MUMS! :)
  PS. og tak for tippet til porre tzaziki. Det smagte PRAGTFULDT, og faldt i MEGET god jord til sommerfesten på plænen. Jeg har ligefrem fået ordre på at levere den næste år. THANK YOUUUU!

  SvarSlet
 4. Hej Klidmoster/Malou - eller hvad du nu vil kaldes. ;)
  Jeg vil egentlig bare sige, at jeg synes du er vildt cool!
  Har læst med meget, meget længe herinde, og jeg synes simpelthen at du er så inspirerende...
  Du laver for det første vildt lækre desserter, og selvom du også har dit at slås med, så får du alligevel frembragt mad på bordet - hvilket jeg tager hatten af for, for når min mor siger: Jeg har sådan en lyst til det og det og det, men orker simpelthen ikke at lave mad, så minder jeg hende altid om, at der findes personer som dig, der har konstante smerter, men alligevel formår at sætte mad på bordet. Det får hende altid til at tage sig sammen.. Så du er en kæmpe inspiration for mange, og selvom noget af dit mad er lidt finurligt, så elsker jeg bare at læse det du skriver om maden! Det er simpelthen så smukt (lige meget hvor underligt det lyder) - så bliv endelig ved med at blogge - især om mad!

  Kærlig Hilsen Marie, 16 år. :-)

  SvarSlet
 5. Det var så lidt!
  Du fortjener den fuldt ud! :-)

  SvarSlet
 6. Hejsa.

  Tusind tak - jeg er meget glad for at du synes bloggen er spændende. Dejligt at høre :-)

  SvarSlet
 7. Oh yes, og det tog jo ingen tid. Nej vel? ;-)

  SvarSlet
 8. Jaha, MUMS :-)

  Velbekomme, jeg er glad for at det lykkedes. Jeg tror vist også hellere selv jeg må prøve at lave en portion - elsker mad der er PRAGTFULDT :-D

  For you, anytime!

  SvarSlet
 9. Hej Marie

  Tusind tak for din meget dejlige kommentar - jeg får tårer i øjnene af at læse den. Jeg er utrolig glad for din søde tilbagemelding. Det er helt overvældende og du kan tro det gør mig glad at du kan lide de ting jeg laver her - for det er en af de ting der gør at livet er til at holde ud.

  Endnu engang tak - du har virkelig gjort mig glad :-)

  Kærlig hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...