lørdag den 6. august 2011

Burgerboller...

Det er bare ikke ret meget jeg bager mere - heller ikke selv om jeg har fået en røremaskine. "Det er for besværligt" tænker jeg tit. Men i går tog jeg mig sammen og bagte de her burgerboller. For jeg havde lavet pulled pork - og det skulle altså ikke serveres i en tarvelig købebolle.

De blev simpelthen SÅ gode. De har ikke fået for meget i ovnen, det er bare Maillard-reaktionen der giver den fine farve. Opskriften har jeg fundet her hos KimGrill & Kokkerier - og Kim ved hvad der er godt når det gælder tilbehør til 'alt godt fra grill' - han har nemlig været på Det Danske Grilllandshold. Jeg har halveret portionen og lavet lidt om. Her får du min version:

Jeg havde kun tørgær i huset (hvilket er meget praktisk når man ikke bager så tit). Mælk havde jeg ikke noget af - men rørte 50g græsk yoghurt ud i vand i stedet for så det passede med 2,5 dl.

50 g græsk yoghurt
2 dl vand
ELLER
1,25 dl vand
1,25 dl mælk
-
6 g salt
45 g rørsukker
1 æg
1 brev tørgær (50 g alm)
75 g SMØR
500 g hvedemel

Til pensling:
1 æggeblomme
1 spsk vand

Drys:
Sesamfrø
Nigellafrø (sorte løgfrø, jomfru i det grønne)

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Det nemmeste er at zappe det i ca 30 sekunder i mikroovnen, røre det sammen og lade det stå. Varm mælk og vand til 'fingervarmt' og rør gæren ud i. Kom blandingen i røremaskinen og tilsæt æg, sukker, salt og det afkølede SMØR. Rør melet i, lidt af gangen. Når alt melet er optaget skal dejen køre i ca 10 minutter ved jævn hastighed. Lad den derefter hæve i skålen i ca 20 minutter.


Form derefter dejen til boller. Jeg lavede 9 burgerboller a 75 g og 4 små boller a 40 g. Burgerbollerne laves nemmest med fibro-hænder ved først af lave en rund bolle og så give den en tur med kagerullen.

Bollerne blev lagt til hævning under plastfilm et lunt sted. Og jeg ventede og ventede - der skete meget lidt. Jeg konsulterede med Bageoraklet Sif som forklarede mig at jeg ikke havde 'vækket' tørgæren tilstrækkeligt = væsken skulle simpelthen ha' været varmere. Nå, jeg knalde ovnen op på 210°C og - og åbnede lågen et par gange for at hæve temperaturen i køkkenet. Det hjalp, for bollerne begyndte også langsomt at hæve.

De kunne godt ha' fået lov til at hæve længere - men maven knurrede, så de måtte i ovnen. Æggeblommen blev pisket sammen med vandet og bollerne blev penslet med det.

Nogle af burgerbollerne blev drysset med ublegede sesamfrø.

Andre med lidt nigellafrø. De 4 små boller fik lidt birkes på opg blev bagt for sig i ca 9 minutter. Burgerbollerne fik ca 12 minutter og blev derefter lagt på risten til afkøling.

Fine og gyldne. Og så var det med at få noget mad i skrutten.

De nybagte boller blev serveret med honey/hickory-marineret pulled pork i med 4-slags-senneps-coleslaw. Åh, manner......det var det pureste GUF!

Nu vil jeg tage ind på torvet og købe nogle flere bær at lave sorbet af. Og så er det vist også ved at være tide til at kikke efter små agurker til at sylte.

God lørdag til alle der kommer her forbi!


14 kommentarer:

 1. årh Malou.... Kunne DU ikke tænke dig at prøve denne opskrift: Bacon Drømmekage! Jeg faldt tilfældigt over den og tænkte så på dig!

  http://www.dr.dk/p3/programmer/formiddagen/2011/03/10/bacondrømmekage

  SvarSlet
 2. Kære Hanne
  Tusind tak :-)
  Knus

  SvarSlet
 3. Tak skal du ha' :-) Ha ha, tak - det er kun i den her uge, så skifter jeg tilbage.

  SvarSlet
 4. Tak :-) Jeg skal vist lige over og lure på dine panini - har fået blod på bagetanden ;-)

  SvarSlet
 5. Yes yes, den står på listen ;-)

  SvarSlet
 6. Ha ha, sikke et tilfælde. Ja, jeg er også færdig med at købe - de her er virkelig gode :-)

  SvarSlet
 7. Tak :-) Jeg er ret glad for at de lykkedes - det har givet mod på mere bagning. Aj, det er altså uholdbart med den ovn - hvor længe skal du holde den ud?
  Kh Malou

  SvarSlet
 8. Sorry, jeg håber du klarede den. Jeg kan se på din blog at du selv fik bagt en omgang ;-)

  Åh, pulled pork er bare lykken.

  SvarSlet
 9. Uha uha, meget MEGET farligt indlæg at læse, her en søndag morgen, hvor maven knurrer og tømmermændene rumsterer - og bestemt mener, at de har gjort sig fortjent til både hjemmelavede burgere OG nu også pulled pork! Fy, Malou ;-)

  SvarSlet
 10. Uhm, hvor ser de bare gode ud Malou. Jeg så godt, at du havde skrevet et eller andet om pulled pork online et sted, og jeg har haft lyst til det lige siden. Hvis det ikke var fordi, at den laveste temperatur min ovn kan klare (hvor jeg bor pt) er 150 grader, så ville jeg være i fuld sving lige nu :) Denne her opskrift skal prøves på et tidspunkt. Jeg er selv stor fan af at bruge yoghurt og lignende i bagværk.
  Kh Nadia

  SvarSlet
 11. Hahaha
  Hvor sjovt.
  Lavede også selv Burgerboller, hjemmelavet Coleslaw og Pulled Pork i går.

  Jeg må indrømme, skal jeg have mere end 6 burger boller bager jeg dem selvv fremover, der er meget mere gods og struktur over det.

  Mvh
  Jesper
  Kød&Kylling

  SvarSlet
 12. Erland/Fjordrejen.dk29. januar 2012 kl. 19.01

  Ser meget lækre ud - jeg har det som dig: bager ikke meget. men eslker godt brød.
  Så med den erkendelse skal jeg begynde at bage lidt selv - så din opskrift kommer i "bogen"
  har lige lavet Panini boller - de smager altså bedre end købe boller

  /Erland

  SvarSlet
 13. De ser bare SÅ gode ud - jeg må vist forsøge mig - og FEDT navn ;-)

  SvarSlet
 14. Kære Baconmoster
  Det ser fabelagtigt ud :)
  God lørdag til dig.
  Knus Hanne

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...