tirsdag den 5. maj 2009

What a Whopper...

De sidste par dage har været lidt langsomme. Jeg har ikke sovet ret meget og det kan mærkes i både krop og sjæl. Så jeg har lige holdt en lille pause fra bloggen og nu kommer jeg tilbage til 34 kommentarer. Hvor vildt! Der er ikke rollespil i dag, så jeg skulle lave hurtig mad til os begge to. Uha, hvor havde jeg bare trang til at klemme en burger ned. Men en god en af slagsen! Så jeg fik fat på noget hakket økologisk oksekød og gik i gang. 

Af 400 g oksekød lavede jeg 2 meget flade bøffer. De blev penslet med dijonsennep og olie inden de blev grillede på Weberen.

Uha, duften af bøfferne på grillen fik os næsten til at savle.

Jeg lavede en burgerdressing af lidt mayo, græsk yoghurt, ketchup og fuldkornssennep. Der kom også spæde blade, tomater og syltede agurker i de store burgerboller. 

I dag kom den store pakke så i hus. Nu da 'Big Red' er flytter hjemmefra er 'Big White' flyttet ind i stedet. Det er en Braun K 3000, som jeg har købt på QXL til 680 kr (nypris: 2499,-). Den er fra et dødsbo og næsten ikke brugt. 

Den kan (næsten) alt. Der er en røremaskine med dejkroge og 2 piskeris. Der er foodprocessor med knive og 5 forskellige rivejern. Og så er der også en blender med. Så nu kan jeg bare gå i gang med at lave mad i vilde mængder. Hvis det bliver i løbet af dagen siger Max at jeg bare skal sætte det hele i vasken efter brug, så skal han nok vaske det op når han kommer hjem. Hvor heldig kan man være? ☺

25 kommentarer:

 1. Sådan en har jeg også, dog suppleret med en stor Kenwood Major. Foodprocessoern og blenderen er super gode, så derfor er den endnu ikke helt sendt på pension, men hvis jeg en dag får penge tilovers så skal den udskiftet med en Magimix tror jeg ;-)

  SvarSlet
 2. Hej Kagekone

  Jeg er godt nok spændt på at få den i brug.

  Du skriver kun om foodprocessoren og blenderen, duer røremaskinedelen ikke rigtig til noget?

  Jeg kommer ikke til at savne min Kitchen Aid, det var jo 'kun' en røremaskine. Men smuk, det var den. Suk :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 3. Øij, et stort tillykke med dit køb af Big White, den lyder helt genial! Og det er et fund til prisen. Hvis Max gider at vaske den op, vanker der lækker mad til ham, som du kan glæde dig over at fremstille.

  Jeres burgere ser bare savlende lækre ud! Det må jeg lave her en af de næste dage.
  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 4. Så skal der snittes, hakkes, røres osv ! Tillykke - det var da noget af et fund :-)

  SvarSlet
 5. Hej Malou
  Sådan en Braun har jeg altså slidt op på under 5 år - men jeg bager jo også flere gange om ugen, og det har den simpelthen for lidt muskler til. Blenderen er udemærket (dog lidt lille), og foddprocessoren er helt fin.
  Altid lækkert med burgere :-)
  Hilsen Signe

  SvarSlet
 6. Mums hvor ser de gode ud dine burgers, nu ved jeg hvad menuer er i aften.
  Tillykke med dit nye køb, håber du får rigtig meget glæde af den.
  Knus pernille

  SvarSlet
 7. Kære Malou!

  Sikke dog et apperat, mangler bare lige at den kan smide tøj i vaskemaskinen og vaske gulvet ;-)

  Den burger ser lækker ud og en hjemmelavet burger er der altså ingen kæder der kan hamle op med!

  Jeg er ked af at høre at du har haft det lidt skidt, men har haft det på fornemmelsen.........håber at du snart få sovet lidt mere. Der er ikke ret meget (andet end smerter), der tærer så meget på ens humør, trivsel, krop og sjæl.

  Pas nu godt på dig selv og tag ikke mere på dig end du kan klare (- igen kan jeg jo skrive det med "god" et glimt i øjet, du ved jo hvor god jeg selv er til det! *S*).

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 8. Fedt! Jeg fik en "Vitamix" maskine sidste aar og jeg er bare saa glad for den. Den kan alt!

  SvarSlet
 9. Til lykke med den store hvide - jeg har en magen til, som jeg har haft i et par år nu, og er rigtig glad for den. Som du siger kan den næsten alt, og vi laver både brød, kager, tærter + fyld, soja-shakes, blendede supper, is-creme og et utal af andre ting på vores. Blenderen er den bedste jeg nogensinde har haft, og den er lige til at skille ad og smide i opvaskemaskinen - hurra! :)

  SvarSlet
 10. Tillykke med dyret. Det er ikke til at undvære his man først har haft en :0)

  Jeg tror din burger smager meget bedre end de cheeseburgere der udgjorde min frokost idag.

  SvarSlet
 11. Tak, Madame. Jeg føler også at jeg har gjort et kup :-)
  Den kommer i arbejde allerede i aften, den skal snitte, rive og røre.
  Ja, så kan jeg lave lige det jeg, når jeg vil - Max spiser det og vasker op. Win win :-)

  Ih tak, du kan tro det var nogle gode burgere. Dem kan du godt glæde dig til.

  Varme klem :0)

  SvarSlet
 12. Hej Miri

  Jeg kan love dig for at der skal snittes, hakkes og røres til den store guldmedalje :-)

  Tak, der noget at et kup :-)
  QXL er bare guld værd, man kan simpelthen finde så mange billige ting der.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Signe

  Ja, jeg kunne godt forestille mig at den ikke har så mange 'bage-kræfter' i sig. Du bager også dit eget rugbrød ikke? Nu bager jeg jo ikke ret meget, men det giver da muligheden for at smække en kage sammen i ny og næ.
  Jeg tror jeg kommer til at bruge foodprocessoren mest. Det et bare fedt at jeg selv kan lave råkost og ikke er afhængig af en der skal rive for mig :-)

  Yep, en burger kan man altid klemme ned :-)

  Hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Pernille

  Tak, du kan tro de var mums :-)

  Jeg håber at den kommer til at gøre min madlavning lettere, det er så træls at være afhængig af hjælp til alt ting.

  Hov, jeg var lige ved at glemme det. Du kan tilmelde dig til blogtræf her http://newyorkerbyheart.blogspot.com/2009/04/blogtrf-jylland.html

  Knus
  Malou


  Knus pernille

  SvarSlet
 15. Kære Birthe

  Ha ha, der var desværre ikke funktioner indbygget i den her model :-)

  Tak, der er ingen burgere bedre. Well, det passer ikke helt. Søren E på Viby torv laver nogle fantastiske burgere. Den eneste forskel er grillsmagen, så Weberen vinder igen.

  Ja, piv - det var ved at køre lidt af sporet for mig. Heldigvis er der mange mennesker i 'systemet' der står klar med støtte, omsorg og konstruktiv problemløsning. Så jeg har fået et godt boost og har fået modet og lysten til praktikken tilbage :-)
  Søvn, det lyder bekendt - hvad er det nu lige at det er? Nu kommer der heldigvis snart en pakke små blå med posten, så håber jeg at de kan hjælpe lidt til.

  Yes, Maam! Jeg lover at tage det lidt mere med ro :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 16. Hej Tina

  Tak, den er bare så fed :-)

  Det er bare så godt at ha´ noget godt køkkenudstyr.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 17. Hej Ea

  Tak, dejligt at høre at den er brugbar :-)

  Jeg glæder mig til at se hvad den kan gøre for mig.
  Det er smart med den blemder, her i huset elsker vi ting der kan komme i opvaskemaskinen. Så det er bestemt kun endnu en ekstra bonus :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Kari

  Tak, det er bare skønt at ha´ noget hjælp til det grove arbejde. Jeg kan jo ikke engan selv rive en gulerod mere.

  Var det papburgere du fik?

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 19. Kære Malou
  De burgere ser skønne ud. Og hvor er de fint formede bøfferne.
  Uhmm.. får lyst til at sætte tænderne i sådan en, men nu har jeg taget andebryst op af fryseren. Så måske i weekenden.
  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 20. Kære Hanne

  Tak skal du ha´ :-) Jeg elsker at forme bøffer, det er jo en slags håndarbejde at lave dem fine.

  Mums, andebryst er altså også en skøn spise :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 21. Ellers sig til, så sender jeg nogle flere små blå til dig, så du kan gå roligt - og mere udhvilet - imod helligdagen. Det gør jeg GERNE, ok jeg kan nok ikke nå at få nogen frem til dig INDEN helligdagen, men på lørdag kan du have noget........
  Lov mig at sige til hvis du vil have nogen, ok?

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 22. Kære Birthe

  Tusind tak, det er pænt af dig at tilbyde mig en ny sending. Men nu har jeg lige været på apoteket og hente en omgang antihistaminer selv. For pokker hvor nældefeber KLØR over det hele.

  Nu skal jeg bare hen på sofaen og ha mig en kæmpe morfar :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 23. hov, havde ikke set, at du spurgte til røremaskinedelen. Den er såmænd udmærket, jeg har rørt MANGE kager og æltet mange brød i maskinen. Jeg måtte bare ha' en størrer fordi den ikke kunne tage nok æg, når jeg skulle lave de store kager ;)

  SvarSlet
 24. Hej igen Kagekone

  Dejligt, så vil jeg forsøge mig med at bage. Dog i noget mindre mængder end dig :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 25. When I initially commented I clicked the "Notify me when new comments are added" checkbox and now each time a comment
  is added I get several e-mails with the same comment. Is there any
  way you can remove people from that service? Thanks!


  My site; Does Carb Backloading Really Work ()

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...