torsdag den 14. maj 2009

"Og dejlig choko-la-a-de med kage til"...

Well, jeg fik hverken chokolade og kage i går. Men min søster ringede og sang 'den rigtige' fødselsdagssang for mig. Det blev jeg bare SÅ glad for.

Jeg skulle jo ud og spise frokost allerede kl 11.30, så det var ikke den store morgenmad der var brug for. Så jeg droppede havregrøden og fandt noget af det lidt lettere frem i stedet for. Det er så sjældent at jeg har hvidt brød i huset, men der var noget tilbage fra gårsdagens sandwiches. 

Jeg fik et par skiver med smør og ahornsirup og en kæmpe Kusmi Tchai-latte. Uha, det var godt ☺

Frokosten blev indtaget på 'Det Grønne Hjørne' sammen med B og E. Der har de en middelhavsbuffet med varme og kolde retter, salater, frugt og kage. 

Kvaliteten er noget højere end på Ankara og der er kælet lidt mere for detaljerne. Jeg tror efterhånden jeg har spist der 20 gange i den tid jeg har boet i byen. Desværre er der ingen udskiftning af retterne, der har været det samme på buffeten hver gang. Men pyt, maden er ganske udmærket til prisen. Vi sad længe og spiste mens vi snakkede og hyggede. Vi havde ikke været samme alle 3 siden nytårsaften, så der var nok at snakke om. Da vi havde spist tog E hjem for at hvile sig, B og jeg satte kurs mod biografen. På vejen kom vi forbi Store Torv hvor fotoudstilling '100 Places to Remember Before they Disappear' var under opsætning. Det er 100 billeder af steder på kloden som alle er påvirkede af klimaforandringer. Udstillingen flyttes til efteråret til København, hvor den skal stå, mens FN's Klimatopmøde foregår. Vi havde lige tid til at kigge på nogle af billederne, de var meget smukke og tankevækkende. Så tog vi i biffen for at se 'Mammuth'. Den ville jeg gerne skrive en lang anmeldelse af - men jeg magter det ikke. Jeg så i dag at Mikkel Munch-Fals anmeldte den i 'Premiere' og tildelte den 6 ud af 6 stjerner. Det var bestemt helt fortjent.

Wee, jeg fik også dejlige gaver. Ud over det på billedet, får jeg en bog af Max. Den kommer med posten en af dagende og jeg er allerede ved at revne af spænding. Den hedder '1001 Foods You Must Taste Before You Die' og er et must for en madnørd som mig ☺

Til aften lavede jeg et fad med lidt forskelligt guf. Hanegal postej, parmaskinke, snack pølser og port salut. Det blev også til en lille portion hønsesalat med resten af avocado-karrycremen fra dagen før. Lidt oliven, cornichoner og grøntsagsstænger blev det også til. Og lidt dyppelse i form af en pestocreme og lidt artiskok-hvidløgstapanade. Og så lige en brødkurv og et par gode glas australsk chardonnay til.

Jeg har brugt rigtig mange kræfter på at være til i den sidste uge og nu er der kontant afregning ved kasse 1. Der er ikke mere at give af og nu skal jeg slappe af hvis det ikke skal gå helt galt for mig. Det betyder at jeg skruer lidt ned for min aktivitet i blogland de næste par dage, jeg magter simpelthen ikke at følge med i noget lige nu. Der bliver vist heller ikke nogen 'Madbio' i denne uge. Det kommer an på hvordan jeg har det i morgen når der kommer kasser. Det kan jo være at det hele går meget bedre i morgen. Det er værd at håbe på.     

14 kommentarer:

 1. Det lyder til, at du trods savn havde en skøn fødselsdag... uha, det ser lækkert ud, der hvor i indtog buffetten...

  Hvordan laver du Kusmi Tchai-latte? Kan godt være, du har skrevet om det før, men kan du så måske gentage det, tak ;-))

  SvarSlet
 2. Kære Malou! Det var meget spændende at læse om din fødselsdag!
  Pas godt på dig selv i de næste dage, så du forhåebntlig kan lade op igen og få masser af energi.

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 3. Kære Malou

  Det lyder til, at du har haft en dejlig dag.
  Og hvor er det bare lækkert med sådan et "lækkeri-fad". Skønt når man kan sidde og nipse til maden ... med dejlig vin til:o)

  Pas på dig selv de næste dage og kom til kræfter igen.
  Knus og tanker fra Hanne

  SvarSlet
 4. Det Gry'ne Jyr'ne...det er også dejligt! Må gerne drille dem, man kender :-)

  Håber sandelig du gir'ret til den søde tand....om meget snart!

  Mange varme og dejlige solskinstanker!

  Du må bære over med mig, når jeg ikke får logget mig på med nonmis :-(

  SvarSlet
 5. Et stort tillykke med fødselsdagen... der var også mange ting lige oveni hinanden og en aktiv dag med at blive fejret! Det kræver helt sikkert lidt velfortjent afslapning! Pas godt på dig selv!

  SvarSlet
 6. Kære Malou!

  Jeg er bekymret for dig - og har været det nogle dage nu - fordi det skinner igennem at du er ved at være ved nulpunktet. PAS NU PÅ DIG SELV! Lad blog være blog, kommentarer være kommentarer osv. Plej dig selv, tank op på batterierne og prøv at få lidt balance i det indre (hold op hvor lyder jeg hellig, men jeg ved jo hvor vigtigt det er! *S*). Jeg håber bestemt ikke at du tager det ilde op, jeg mener dig det godt og er bare bekymret for dig :-)

  Jeg er spændt på at høre om den bog, jeg har selv haft kig på den...

  Lækker mad som altid, jeg ville ikke have noget imod at være middagsgæst hos Jer i en periode :)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 7. Hej Kirsten

  Ja, det var en ganske udemærket fødselsdag. Maden var rigtig lækker :-)

  Jeg har faktisk aldrig skrevet om Kusmi Tchai-latte, men gør det da gerne nu:

  1 tsk te overhældes med ca 1 dl kogende vand og trækker i 4 min. 2 dl mælk varmer i microovn eller i gryde. Skummes op med en stavblender og hældes i et glas. Si bladene fra teen og hæld den sammen med mælken. Samg til med ahornsirup eller rørsukker. Mums :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Madame

  Tak, det var bestemt en fin dag. Der var ingen der led nød :-)

  Ja, jeg skal nok passe på mig selv. Jeg er helt klappet sammen nu, så det kan kun gå fremad. Jeg skal ikke lave andet i weekenden end at slappe af, så jeg håber at det kan lade mig lidt op.

  Varme klem retur :0)

  SvarSlet
 9. Kære Hanne

  Det var bestemt ikke nogen dårlig dag :-)

  Du kan tro det var dejligt at sidde og hygge ved bordet med det fad. Det var nu godt nok ikke den store sult der plagede :-)

  Ja, det skal jeg nok. Der er ikke lagt nogen planer i denne weekend, så jeg skal bare slappe af og hygge.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 10. Hej NonMis

  Ha ha, kender du nogen derinde?

  Uha, jeg glæder mig til 'kagetræf' - og til at møde dig også :-)

  Glade solskinshilsner
  Malou

  SvarSlet
 11. Hej Nille

  Tusind tak skal du ha´ :-)

  Der var bestemt nok at fejre og vi fortsætter på Malling & Schmidt d 22 :-D

  Nu skal jeg bare slappe af resten af weekenden og samle kræfter. Well, der skal jo også lige laves lidt mad.

  Tak, det skal jeg nok!

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Birthe

  Jeg bliver meget rørt over at du er bekymret. Og du har helt ret - jeg er ved at nå bunden! Det er nu der skal sættes ind hvis jeg ikke skal knække.
  Det er bare svært at lade være med at blogge, det er jo blevet en slags dagbog. Men jeg holder en pause fra at læse med på alle de andre.
  Nu skal jeg også bare slappe af de næste par dage. Ingen planer andet end lidt madlavning og sofapleje :-)

  Hvor har du ret, den indre balance er vigtig - den må jeg ha´ genoprettet!

  Jeg tager det bestemt ikke ilde op, tværtimod! Det betyder så meget at du siger de ting, du ved jo nøjagtig hvordan det er. Jeg er bare ikke vant til at få så meget opbakning og støtte fra en jeg aldrig har mødt :-)

  Jeg er også meget spændt på bogen, det lyder som om der er mange timers spændende læsning der...

  Ih tak, du skal være så hjerteligt velkommen - jeg tror bare ikke at du kan sove godt nok på vores gæstesofa :-)

  Mange knus
  Malou

  SvarSlet
 13. Tak for opskriften... bruger du bare den Kusmi the du bedst kan lide, eller er det en speciel... jeg har to, Prins Vladimir og så en anden, som navnet lige er væk på...

  SvarSlet
 14. Hej Kirsten

  Jeg bruger den Kusmi der hedder 'Kashmir Tchai', men har også en lidt billigere variant fra Yogi.

  Uhm, 'Prince Vladimir' er bare SÅ lækker i sig selv :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...