søndag den 10. maj 2009

Kassetænkning...

Hmm, hvad mon jeg kunne finde i skabe og skuffer til en gang aftensmad. Det var ikke fordi jeg gad lave noget, men tanken om take-out fik mig alligevel i gang. Jeg fandt denne røde kasse bagerst i skabet og en pakke hakket oksekød i fryseren. Normalt er Santa Maria og jeg ikke de bedste venner, men i dag måtte jeg begrave stridsøksen. Godt nok er kassen ikke økologisk, men der er kun et eneste E-nummer i. Det drejer sig om E551 (Siliciumdioxid), som er et antiklumpningsmiddel. Hug en hæl og klip en tå - med en masse grøntsager går det nok det hele.

Så var det bare at få mine kasser til at lege godt sammen.

Fra KUK kassen fik jeg porre, spidskål og gulerødder. Det hele blev snittet meget fint. 

Først svitsede jeg oksekødet og grøntsagerne, tilsatte en dåse kidneybønner og ..øh..krydderblandingen. Det smagte sgu ikke af ret meget, så det fik et skud hvidløg, spidskommen, salt, peber og en tørret chili.

En af Max´s rollespilskammerater dyrker selv en masse forskellige chilivarianter og han har lige givet Max en sending med hjem til mig. Jeg brugte en af de store, det blev hot - men aromatisk. Jeg rundede smagen af med 10g chokolade (75% kakao).

Grøntsagerne blev gjort klar til servering. Det var majs, tomat, agurk, kidneybønner, sorte oliven og Jalapeños. Jeg havde en pose revet ost liggende og en hel bøtte skyr. Der er mange kalorier at spare ved at bruge skyr i stedet for creme fraiche.

Der kom en passende mængde kødfyld i en taco tub, der så blev dækket med ost og fik 30 sek i microovnen. Jeg kan simpelthen ikke spise ost hvis det ikke er helt smeltet.

Klar til servering, toppet op med grønt og skyr. Og så med en kold Miller genuine draft til. Det var bestemt ikke dårligt ☺

12 kommentarer:

 1. Sådan! Det rene trykkerylle fra skabe og skuffer. Det ser lækkert ud:)

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Flot og spændende ser det altså ud. det var da godt du selv havde nogle krydderier!
  Det er godt der er noget der hedder "forrådskammer" uanset om det er et rum,hylder eller skabe.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 3. Uha, Louice, jeg elsker simpelthen tacos :)
  - DET skal jeg ha' næste gang, jeg er alene hjemme :D

  Hils Myren, Iske og Kattekællingen fra mig - og selvf. Max.

  Knus, Lisa

  SvarSlet
 4. Det lyder så lækkert! Den ret tager jeg til mig, når der skal hugges en hæl og klippes en tå hjemme hos mig.
  Tak for frydefuld inspiration - og klem sendes til dig i Århus ;-)

  SvarSlet
 5. Kære Malou!

  Det ser godt ud? Hvorfor kan du ikke med Santa Maria?
  Faktisk så kan jeg godt lide deres små tubs, jeg synes det er så hyggeligt at fylde og spise dem :-)

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 6. Hej Sifka

  Tak, det er det rene trylleri :-)

  'Hvad skabet gemte' er altid en klassiker her i huset.

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 7. Kære Vibeke

  Tak skal du ha´, det skulle bare lige lidt ekstra til. Det er utroligt hvad der kan gemme sig inde i bunden af skabene.

  Åh ja, og du har enda et rigtigt "forrådskammer" til alt dit guf :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Lisa

  Jeg skal med glæde lave det til dig når du kommer på besøg, der er en kasse til i skabet :-)

  Tak, du må også hilse. Jeg håber at det går bedre med gemalens fod.

  Knus, Louice

  SvarSlet
 9. Uha, Madame - det er lækkert i en snæver vending.

  Sådanj en kasse kan holde sig i flere år og kan ofte findes på tilbud. Jeg tror nok at min blev købt for 15 kr.

  Velbekomme, det er dejligt at du kan finde inspiration her :-)

  Varme klem fra Århus :0)

  SvarSlet
 10. Kære Birthe

  Tak skal du ha´:-)

  Hmm, min læremester fik mig til at forsage alle færdigblandinger - så hun ville rulle med øjenene hvis hun så mig bruge Santa Maria. Men efter jeg blev syg er jeg blevet bedre til at spare på kræfterne og nuppe en genvej her og der.

  De små tubs er også bare så hyggelige. Jeg bruger dem af og til som en lille forret mår vi skal ha´ mexi-mad.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Louice -

  Du er hermed taget på ordet!!!

  Men kan jeg ikke snige min helt egen private lille bitte creme fraiche 18% med - eller skal jeg prøve den farlige skyr???

  Knuzzer fra mig

  SvarSlet
 12. Kære Lisa

  Det skal du få!

  Hmm, jeg kan godt tillade creme fraiche når du nu spørger så pænt :-D

  Men du slipper nok ikke for at smage den slemme skyr. Tænk nu hvis du rent faktisk kunne lide det?

  1000 knus

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...