søndag den 24. maj 2009

Malling & Schmidt (2 af 3)...

Den store menu 'Aroma' består af 7 reelle retter. Den første forret kom på bordet og vi tabte underkæben. Den blev ikke serveret på en tallerken, men på en pude af vakuumpakket vand! Stedets hjemmebagte brød blev budt til alle retterne. Små brød bagt i dukkestørrelse. En lys 'muffin' med græskarkerner og sej krumme samt et lillebitte mørkt maltet rugbrød. Der blev serveret en luftig citronsmør til brødet.

'Limfjorden'

Retten bestod af flere forskellige slags rejer tilberedt på forskellige måder. Der var små fjordrejer, lidt større rejer og tørrede sprøde 'rejeskind'. De fik selskab at en limfjordsøsters, alger, plukkede vilde urter og en saltvandsskum.

Billederne yder ikke anretningen retfærdighed. Under vandpuden lå der sand og småsten som agerede havbund. De små sprøde 'rejeskind' var faktisk ret søde. Det var en rigtig spændende forret og vi var godt nok spændte på hvad der så kom på bordet efterfølgende.

'Læsø'

Da tjenerene satte tallerkenerne foran os måtte underkæben ned endnu engang. Vi fik en tallerken med en kæmpe bunke sand, en sten og et stykke havbund. Meldingen lød: 'alt kan spises undtagen tallerkenen og stenen'. Øh, godt så. 'Sandet' var lavet af pulveriseret brød, isomalt og en olie lavet på kippers. Det knaste skønt og havde en meget aromatisk smag af røget fisk. 

På stenen lå 'alt godt fra havet'. Der var kammusling, hjertemusling, blåmusling og knivmusling. Dansk sort hummer og jomfruhummer. Noget dampet, noget pocheret og noget råt. Der var urter, alger, tang, urtebrød og hytteost der alt sammen fik det til at ligne et stykke havbund. En spektakulær og meget fint komponeret anretning. 

Den næste ting på bordet blev præsenteret som 'dagens ret'. Den bliver sammensat efter hvad der fåes på markedet den dag. Alle grøntsagerne og urterne til retten er dyrket i 'Den Økologiske Have' i Odder af Torsten Schmidt selv.

'Dagens ret'

Retten bestod af torsk, nye Samsø kartofler og 3 slags asparges. Torsken var tørsaltet og derefter sprødstegt. Ved serveringen kom kokken med til bords og kom aspargescremen ovenpå retten.

Der var både grønne, hvide og violette asparges - alle tilberedt til perfektion. Der var vilde urter og blomster af pur- og ramsløg. En meget fin og delikat ret.

Og så rullede det videre, næste ret kom som en stor overraskelse. Jeg var ikke ubetinget vild med den til at begynde med, men vi snakkede godt nok meget om den resten af aftenen. Det er en af den slags retter som er mest idé og har en høj underholdningsværdi. Der blev udleveret spejderbestik og der kom en meget rustik 'tallerken' på bordet. 

'Moesgaard' 

Moesgaard er et sumpområde og det var det retten efterlignede. Anretningen bestod af gravede grøntsager og svampe med et 'mosehul' af kraftig svampeboullion. 

Nogle af grøntsagerne var rå og super sprøde. Der var syltede løg og rævesauce neden under. Det hele var drysset med 'jord', så kunne man selv grave sine grøntsager op. Jeg har aldrig været ret vild med rævesauce til gravad laks, men her virkede det fint sammen med den salte boullion og de sprøde grøntsager. Det var bestemt en ordentlig en på opleveren. Og så var det blevet tid til hovedretten.

'Assedrupgaard'

Her skulle vi så have ungkalv. Først skulle vi ind i stalden og møde den. Der lå den på en bund af en cremet 'kornotto', omgivet af falsk hø. Kalven var fra Rikke Malling´s families gård og havde haft et rigtig godt liv. Den var tilberedt 'sous-vide', ved 57,2° C i vandbad og derefter stegt sammen med hø. Det kunne tygges af et spædbarn.

Til kalven var dens 'sommer-foder' fra marken, skovsyre og estragon serveret i en kraftig reduktion af kalvesky. Det var simpelthen sådan en lækker ret. Vi fik lige lidt tid til at slappe af og slå mave inden det blev desserternes tur...(fortsættelse følger).

18 kommentarer:

 1. WAUV hvor ser det lækkert ud - i mmå have været godt måtte efter sådan et måltid ;) Knus

  SvarSlet
 2. Det er ufatteligt smukt - det må da være Danmarks bedste restaurant. Anretningen af maden minder om noget fra østen, hvor den æstetiske nydelse fylder meget mere end her ...

  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 3. Kære Malou
  Hvor er det bare helt vildt, og fantastisk smukt, selv om billederne måske ikke yder fuld retfærdighed.
  Det må have været en oplevelse ud over alle grænser!
  Hvad mere????
  Knus
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Kære Malou!

  HOLD DA OP EN OPLEVELSE! Sikke en opfindsomhed mht. anretning, det er jo helt VILDT.........

  Det må have været en næsten surrealistisk oplevelse at få maden serveret sådan :-)

  Jeg glæder mig til at se desserten....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Jeg er virkelig helt mundlam. Man tror jo ikke, at der findes mad som dette.

  Må jeg spørge, hvad sådan en menu koster? Tror måske, at du har nævnt det tidligere. Men hold op, hvor kunne jeg tænke mig sådan en oplevelse.
  Knus

  SvarSlet
 6. Det er sq da helt tosset! Jeg vil tro man er godt bombet i hovedet efter så maneg indtryk!

  SvarSlet
 7. EJ EJ EJ EJ... Hvor ser det fantastisk ud. HVOR pokker ligger den restaurant?? Jeg ville da vildt gerne besøge det sted, men desværre er det nok ikke liiiige det man har penge til med fire teenagere at mætte. Uhhh hvor jeg under dig den oplevelse, det må være så godt for dit humør. :-)

  Glæder mig til fortsættelsen

  Kærlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 8. Hej Anette

  Jeg kan godt sige dig at vi var mætte :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 9. Kære Madame

  Hmm, jeg tror nu at der findes flere restauranter i Danmark at den kaliber :-)

  Men det var et helt fantastisk total-oplevelse. Jeg var helt blæst væk af både maden og æstetikken.

  Varme klem :0)

  SvarSlet
 10. Kære Vibeke

  Det var bestemt en af de største kulinariske oplevelser i mit liv!

  Det var hver en krone værd :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 11. Kære Birthe

  Ja, er det ikke bare helt vildt? Jeg nød hvert sekund af det :-)

  Det var SÅ surrealistisk da vi fik den sten med 'havbund' - så bliver mad altså kunst!

  Desserterne og 'lidt til kaffen' var endnu vildere :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 12. Kære Hanne

  Ha ha, sådan havde jeg det også hver gang der kom en ny ting på bordet :-)

  Det koster en arm, et ben og din førstefødte!
  Nej pjat, vi kom af med 3795,- for det hele.
  Det kan sagtens gøres billigere, men jeg ville bare ha´ den helt store tur! Vi havde jo de fleste penge fra salget af 'Big Red'.

  Knus
  Malou
  Malou

  SvarSlet
 13. Hej Pernille

  Ha ha, du kan tro jeg var rundtosset bagefter. Så mange smage på en aften, det var næsten (og kun næsten) for meget af det gode :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 14. Hej Henriette

  Den ligger her i Århus, på Jægergårdsgade.

  ha ha, nej - det er nok ikke lige et sted for sultne teenagere :-)

  Du kan tro det gav mit humør et kæmpe boost. Men det var godt nok hårdt for kropen at sidde der i så mange timer.

  Kærlig hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Kære Malou

  Ja, min tanke er også. At skal det prøves - så skal det gøres med manér.

  Jeg sendte link til din blog til min mor. Hun syntes, at det var helt overvældende med så mange retter. Men så bliver det ikke hende, som jeg skal have med!!! Jeg vil ikke nøjes med mindre;o)

  Knus fra Hanne

  SvarSlet
 16. Kære Hanne

  Hørt, hørt - det skal gøres med maner :-)

  Næste gang tror jeg også at vi skal ha´ det hele igen.

  Hvorfor nøjes? :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 17. Hold da op. Jeg skal til århus :-)
  Sad og googlede billeder og ...wupti så havnede jeg på din side. Det må ha været en oplevelse....

  SvarSlet
 18. Erland - Uh, det var en KÆMPE oplevelse. Jeg er ved at spare sammen - for jeg vil snart derud igen ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...