lørdag den 2. maj 2009

Gris på grill...

Vi grillede igen i aftes. Det er så dejlig nemt at lave grillmad og det tager kun 5 min så er grillen klar til brug. Der skulle bare lige marineres et par koteletter og laves en gang salat først. Jeg kan godt lide at lege med forskellige udskæringer, så agurken fik lige lidt ekstra opmærksomhed.

Værktøjet hedder et kannelerjern og bruges til at lave dekorative riller i frugt og grøntsager. Når agurken er blevet kanneleret hele vejen rundt, flækker jeg den og skraber kernerne ud med et kuglejern inden den snittes i 3 mm skiver. 

Det blev til en blandet salat af tomat, agurk, majs, peberfrugt, gulerod og en masse ramsløg i strimler. Marinade af hvidløg, hvid balsamico og olivenolie. Hov, forresten - jeg så at de havde ramsløg i Kvickly. 

Der var nogle spæde blade med i kassen. Dem skyllede jeg og vendte i citronsaft og salt lige inden servering. Koteletterne blev marineret i dijonsennep, olie, paprika, tamari og peber. De fik ganske kort tid på grillen og trak færdige i folie. Vi fik brændenældehummus og ristet landbrød til. Til dessert lavede jeg en rabarbercrumble, den kommer i et senere indlæg. Nu skal jeg til at gøre mig klar til vi skal ud og spise. Ih, snegle og peberbøf - det glæder jeg mig til!

9 kommentarer:

 1. Hvor ser dine agurker dekorative ud, og maden er som altid lækker. Jeg har slet ikke fået mad fra grill i år, der har bare været alt for travlt :)

  Kan I have en god aften med snegle og bøf
  Knus

  SvarSlet
 2. Hej Pernille

  Tak, det pynter lidt i en almindelig salat.

  Så må du hive grillen frem i dag, det er lige grillvejr :-)

  Ih tak, det kan du tro vi kan. Det er SÅ dejligt at jeg ikke skal lave noget.

  Du må også ha´ en god aften!

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Kære Malou!

  Hvor ser det bare lækkert ud - måske jeg skulle kigge efter ramsløg i Kvickly. Jeg kiggede i skovene på vores vandreture i Rold Skov, men fandt desværre intet......

  Jeg elsker at stå at skære ud til salat, jo mindre jo bedre, det er bare ikke altid jeg kan holde til det i fingrene :-)

  Jeg håber at I får en SKØN aften med masser af GOD mad og romantik.....

  Knus
  Birthe

  SvarSlet
 5. Kære Malou
  Det ser bare vildt dejligt ud, jeg kan rigtig godt lide de farver på tallerkenen.
  Håber I får en dejlig aften med snegle og peberbøf, det lyder rigtig godt.
  Jeg har lige fundet alle mine forskellige værktøjer frem, da vi skulle fylde den container, som har stået her i langt over en uge, smed jeg en masse overflødig bras væk, som havde stået og gemt sig bagerst i skabene, hvor jeg ikke kunne nå, og der var de, nok så fint pakket ind og lagt i en lille plastikkurv, og jeg havde ikke kunnet forstå, hvor de var henne, så nu kan jeg både rive en citron, lave kugler ud af melonen, tage kernehus ud, og som du, lave mønster i foreks. agurker, og meget mere, når man har dem er de uundværlige, men jeg klarede mig nu også, da de var blevet borte.
  Da min mand levede, spurgte jeg bare ham, hvor tingene var henne, og så kom han med det, hans hjerne må have haft en eller andet Chip, som udelukkende koncentrerede sig om hvor alt var, både her og på hans arbejde, foruden alt det andet han vidste. Nu er jeg cgu nærmest heldig, hvis jeg finder noget, jeg savner.
  Knus
  VIbeke

  SvarSlet
 6. Uhm, hvor er det smukt, Malou, som du har skåret agurken ud! Og en grill, der er klar på fem minutter er jo helt genialt. Jeg må se at sælge ideen til Monsieur.

  Varme klem og hav en god søndag :O)

  SvarSlet
 7. Kære Birthe

  Ja, når du nu ikke kunne finde nogen i Rold Skov må du 'nøjes' med at købe dem i Kvickly :-)

  Du han tro jeg kender det, fingrene driller på de mest ubelejlige tidspunkter. Men det kan også være utroligt afslappende at stå og hygge-snitte :-)

  Ih tak, du kan tro vi havde en god aften. Der er blevet sat godt ind på 'kæreste-kontoen'. Det havde vi trængt til et stykke tid :-)
  Og så sad Anne Hjernøe fra 'Frilandshaven' og 'Annemad' ved bordet ved siden af. Det er et sted hvor man sidder meget tæt, så man kan næsten ikke undgå at snakke lidt med dem ved siden af. Hvor var hun bare hyggelig og nede på jorden.
  Jeg skal lige til at skrive en anmeldelse af stedet, det er bare meget svært at vælge billederne ud :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 8. Kære Vibeke

  Tak skal du ha´:-)

  Uha, hvor var det syndigt og godt med snegle og bøf.

  Hvor er det godt at du har fået ryddet op og smidt ud. Det er godt nok meget bras man kan samle sammen over tid. Din mand havde godt nok noget af et arkiv i hovedet, han vidste alt muligt og havde styr på hvor alt ting var. Imponerende, jeg ville ønske jeg kunne lære at få lidt mere styr på tingene. Jeg bruger tit lang tid på at lede efter noget jeg ikke aner hvor jeg har lagt :-)

  Dejligt at du fandt dit værktøj igen, det er nu dejligt at ha´. Jeg fik mit garnersæt i svendegave og bruger det overraskende meget.

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 9. Ih tak, Madame.
  Det gør jo ikke noget for smagen, men jeg spiser altså også lige så meget med øjnene :-)

  Ja, du må sælge ham idéen. Vi er SÅ glade for vores, selv om den blev anskaffet som en nødløsning. Det smager næsten som en kulgrill.

  Også god søndag til dig!
  Varme klem :0)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...