søndag den 3. maj 2009

Rabarbercrumble...

Jeg sidder lige og kigger på billederne fra i går. Det bliver svært at vælge, for der er mange rigtig gode imellem. Det var en total succes og vi hyggede os super meget. Det er sjældent at jeg har så lidt at brokke mig over, når vi har været ude at spise. Men nu skal jeg lige spise frokost og arbejde lidt på mit videoprojekt, inden jeg vælger billederne ud og skriver en formidabel anmeldelse. Men jeg har lige nogle rabarberbilleder jeg kan fyre af nu.

Der var lidt rester fra fredag som jeg lavede frokost af. Max skulle alligevel ned på vores lokale torv for at hente et par poser kattegrus, så han nupper en Whopper dernede. Min mave sagde bare at jeg trængte til nogle kostfibre, for det var ikke ligefrem helsekost jeg fik i aftes. Så to skiver 'rysterugbrød' blev gjort klar. En skive med et tyndt lag brændenældehummus, svinekotelet i skiver, lidt tomat og agurk. Den anden med meget hummus, tomatskiver og agurkestrimler. Der var små skoleagurker i kassen som havde en overraskende god og aromatisk smag. Så sådan en fik jeg også lige gnavet i mig.

Fredag aften lavede jeg en rabarcrumble. Der var et lille bundt rabarber med i Dogmekassen og jeg har bare sukket efter rabarber længe, så de skulle bare bruges med det samme. De blev vasket og skåret i stykker på ca 1 cm, drysset med 1 spsk majsstivelse og overhældt med ½ dl ahornsirup. 

Jeg gav dem ca 15 min i ovnen ved 190° C, dryssede dem med mandelsplitter og lod dem køle lidt af mens jeg lavede selve crumble-massen. 

Crumble-masse:

75 g havregryn

10 g smør

100 g sukker

75 g marcipan

Det hele køres hurtigt sammen i en foodprocessor eller nuldres sammen med fingrene. Drysses over rabarberne og bages videre ca 15-20 min. Den må endelig ikke blive for mørk. 

Vi fik den lun med lidt creme fraiche og et drys vaniljepulver. Super lækker og ikke alt for sødt.

20 kommentarer:

 1. Kære Klidmoster!

  Jeg glæder mig til at se billeder fra igår :-)

  Jeg elsker rabarber crumble, desværre deler kæresten ikke min begejstring.....

  Kærlig hilsen
  Birthe

  SvarSlet
 2. Mmmmmmm - det lyder rigtig lækkert, og nemt ;-))

  SvarSlet
 3. Kære Birthe

  Nu går der heller ikke længe før de er klar :-)

  Hvor ærgeligt at det ikke er noget for din kæreste, er det fordi han syntes at rabarber er for sure?
  For den kan også laves med dåseferskner eller pocherede æbler.

  Kærlig hilsen
  Malou

  SvarSlet
 4. Mums Malou hvor ser det rabarbercrumble lækkert ud, jeg tror at jeg skal have fat i noget marcipan i morgen for rabarberene dem har jeg.
  Knus og god søndag

  SvarSlet
 5. Hej Kirsten

  Ja, nemmere bliver det næsten ikke.
  Men uha, hvor smager det dejligt :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 6. Hej Pernille

  Ih tak, den var simpelthen så god og nem at man skulle tro at det var løgn.

  Kan man få sukkerfri marcipan? Det kunne jeg altså også godt tænke mig at få fingre i.

  Også god søndag til dig :-)

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 7. uuuhmn... de madder dér ser bare lækre ud - og den crumble er jo helt fantastisk. Jeg har noteret opskriften.

  SvarSlet
 8. Hej Huset i Hou

  Tak, der er ikke noget så dejligt som 'reste-madder' :-)

  Du kan tro at det er en god crumble. Det er første gang jeg prøver den, men det bliver langtfra den sidste :-)

  God søndag!
  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 9. Hej Malou. Ved du nogenlunde ca. hvor mange eller gram rabarber du brugte? Jeg har en anden opskrift, der minder om men uden havregryn og marcipan men blot med mel, sukker og smør. jeg må prøve din - kræver blot jeg begår barnemord på mine små fine rabarber i haven - så måske jeg venter til næste weekend.

  SvarSlet
 10. Hej Zette

  Hmm, et forsigtigt bud er nok 2-300 g. Der var ikke vildt mange. Jeg kunne godt ha´ nøjes med halvdelen af crumblemassen. Men jeg vidste ikke hvad jeg ellers skulle bruge det til, så det kom bare på alligevel. Og heldigvis blev det godt :-)

  Jeg har også prøvet med mel, sukker og smør før i tiden, men den her er bestemt værd at prøve.
  Hvis du altså kan nænne at 'slagte' dine rabarberbørn :-D

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 11. Ih hvor lyder det lækker! Jeg har aldrig hørt om rabarcrumble før, men nu er jeg hooked.

  Varme klem fra Nordkysten!

  SvarSlet
 12. Det er jo lige så tænderne løber i vand! :)

  SvarSlet
 13. Tak, Madame - det er det pureste guf :-)

  Det skulle du prøve at lave, det er bestemt umagen værd.

  Varme klem fra det regnvåde Århus :0)

  SvarSlet
 14. Hej Belle Blues

  Du kan tro at det er godt, syndigt og godt :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet
 15. Hmmm, sådan en rabarbercrumble har jeg aldrig prøvet - men ... hvor lyder den lækker!

  Snupper lige opskriften og tester på mine raberbere :o) .

  SvarSlet
 16. Øj! Jeg bliver mere og mere glad for, at jeg har 'bestilt' rabarber hos min svigermor, og jeg i dag fik besked om, at de er klar til at blive plukket! Jeg håber at nå forbi dem i løbet af næste uge, så fryseren kan fyldes op.

  Jeg skynder mig lige at skrive denne opskrift bag øret :-)

  SvarSlet
 17. Hej Bente

  Den må du simpelthen prøve - det er det pureste guf :-)

  Du snupper bare løs :-D

  Knus
  Malou

  SvarSlet
 18. Hej Piskeris

  Nu er det mig der må sige ØJ :-)

  Bare det var mig der kunne fylde fryseren op med rabarber. Dejligt at ha´ sådan en svigermor.

  Du skal bestemt brugen noget af høsten på den her, det vil du bestemt ikke fortryde :-)

  Mange hilsner
  Malou

  SvarSlet
 19. Hvor ser det lækkert ud; den rabarber crumble er jeg vist nødt til at prøve!

  SvarSlet
 20. Hej Jens

  Den er altså også god :-)

  Glad hilsen
  Malou

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...