tirsdag den 10. marts 2015

Tex-mex-tarteletter...

Du vidste inderst inde godt at den her ville komme, ikke? Naturligvis måtte jeg da også lave en tex-mex-tartelet, nu jeg er i gang med at lege:

Og her er den så: farvet som det mexikanske flag og smækfuld af smag. En rigtig fusions-frækkert af bedste skuffe... 

Fyldet kan varieres i det uendelige - og er perfekt til rester: lidt chili con carne, tacofyld eller blot en rest kød vendt med en smule chilisauce. Jeg kunne ikke få oksekød i den lokale biks, så købte i stedet lidt hakket gris. Det blev brunet af på en pande sammen med ½ stort løg i tynde både, 1 spsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt chipotle (røget rød jalapeño), 2 fed revet hvidløg og lidt urtesalt.

Der blev tilsat en smule vand og en dåse baked beans - og panden fik lov til at simre ved lav varme til retten var tyk og lækker. Den fik lov til at stå og køle lidt af mens jeg frembragte tex-mex køkkenets hellige treenighed: cremefraiche, salsa og guacamole.

I stedet for cremefraiche brugte jeg dog skyr. Ja ja, og salsaen kom fra et glas fundet bagerst i skabet. Men guacen - den skulle laves fra bunden-ish. Jeg brugte primært hvad der var på lager.

2 modne økologiske avocadoer blev flækket og fik fjernet stenen. For nemheds skyld, blev frugtkødet skåret i tern i skallen.

Så var det lige til at skrabe ud med en ske og komme i en skål. Jeg tilsatte 1 stor spsk skyr, 1 spsk salsa, ½ tsk spidskommen, ½ tsk chipotle, ½ tsk urtesalt, 1 stort fed revet hvidløg og den pressede saft af 1 citron. Stavblender i *wroom wroom* til det var en rustik puré.

For at få lidt knas, skulle der også en smule finthakket rødløg i. Og frisk koriander.

Jeg valgte også at røre en ekstra spsk salsa i. Og så var der sørme guacamole.

Med toppingen klar var det bare med at tænde ovnen på 175°C (varmluft).

Men vent - der skal jo også ost til. En hurtig famlen i fryserens øverste skuffe, frembragte et stykke (lettere frysebrændt) røget Gou-Dan. Nogle ville måske ha' smidt det ud - men jeg ville selvfølgelig bruge det i bedste Stop Spild Af Mad stil.

Osten blev tøet nænsomt op i mikroovnen og revet groft. Brug endelig den ost du kan lide.

4 økologiske tarteletter blev fyldt med kødblandingen.

Der blev dækket til med rigelig revet ost.

Tarteletterne blev bagt i 12 minutter - osten skal blot smelte helt. De fik lov at køle ned i et par minutter.

Toppen blev dækket med salsa og der blev stukket en saltet tortilla chips i hver. Den kan sagtens undlades, jeg syntes bare den er sjov - og bidrager til temaet.

For nemheds skyld havde jeg kommet skyren og guacamolen i engangssprøjteposer. Der kom en god portion af hver på toppen.

Et blad frisk koriander...og bum: tex-mex-tarteletten var født! 

Jeg er meget positivt overrasket. Både smag og udseende blev som ønsket. På samme måde som Deep Dish Pizza Tarteletterne vil de være et hit i børnefamilier med lidt større børn.

Der er flere tarteletter på vej. En med blomkål og stenbiderrogn - og en ligesom hjemme i Indien.

Men først skal der lige samles nogle kræfter. Det går stadig ikke alt for godt her bag kulisserne. Håber virkelig på at solen snart får rigtig magt og at lunere vejr vil bringe lindring.

Later dudes...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...