tirsdag den 24. marts 2015

Cajun Bacon Popcorn Shrimp...

Igennem de sidste par år har jeg kylet en del Popcorn Shrimp indenbords på Memphis Roadhouse - men aldrig lavet dem selv hjemme. Det fik en mail fra Anne Sofie dog lavet om på. Hun bad nemlig om en opskrift - og da jeg ikke lå inde med sådan en, måtte jeg jo se at smøge ærmerne op og komme i gang. Det blev, i først omgang, til disse lækre basser med cajunkrydderi, bacon og en interimistisk tartarsauce:

Varme (på mere end en måde), sprøde og ufatteligt vanedannende! Navnet Popcorn Shrimp betyder ikke at der er popcorn i opskriften - men at spiser dem på samme måde som popcorn....og ikke stopper før der ikke er flere.

Tartarsaucen først - så kan den nemlig trække smag på køl mens rejerne bliver gjort klar. I min version laves den af cremefraiche, mayonnaise, French's sennep, syltede agurker, dild og karse.

Agurker og krydderurter blev hakket - og rørt sammen med 50/50 cremefraiche og mayo + en god klat sennep. Der blev smagt til med en smule salt, peber og hvidvinseddike. 

Og så til rejerne. Der er 2 'retninger' når det kommer til popcorn shrimp: store enkelte rejer (gerne paneret enkeltvis)- og 'klusters' af sammenhængende rejer (dyppet i en dej). Til de første bruger man typisk store tigerrejer. De er dog dømt ud her, da de er en stor miljøbelastning. I stedet har jeg brugt skalrejer (fra den lokale fiskevogn) og store grønlandske rejer fra fryseren. Ønsker man små 'klusters' af rejer, skal man vælge mindre rejer fra frost.

Der var lige godt 200 g rejer i alt - og de blev delt i 2 portioner. Jeg lavede nemlig også en anden variant (kommer i det næste indlæg). Rejerne blev afdryppet godt og duppet let tørre i køkkenpapir.

De blev derefter vendt med ½ tsk cajunkrydderi fra ASA og fik lov til at trække i ca 10 minutter

Og så skulle der laves en dej - og inspirationen blev fundet lige her. Jeg ved ikke hvor det kom fra, men jeg fik pludselig lyst til at tilsætte bacon - og den slags lyster bør ikke undertrykkes!

Det er mere dej end der skal bruges - så kom endelig flere rejer i. Jeg vil skyde på at den her portion sagtens kan trække mindst 300 g rejer.

50 g mel
1 spsk majsstivelse (Maizena)
½ tsk flormelis
1 tsk cajunkrydderi
1 dl øl
evt 4 skiver stegt bacon

Hak baconen fint. Pisk resten til en glat dej. Vent med at komme baconen i til allersidste sekund.

Varm en lille pande op med ca 3 cm vegetabilsk olie. Når der dannes bobler om en tandstik er den varm nok. Og så skal dejen og rejerne blandes. Kom endelige ikke rejerne ned i dejen - men omvendt. Tilsæt kun lige nok dej til at de det dækkede. Tilsæt hakket bacon.

Tag små skefulde af blandingen og kom i den varme olie - steg hele portionen af 2-3 omgange. Vend efter ca 1 minut. Når de er gyldne, fiskes de op og lægges på fedtsugende papir.

Server de sprøde, gyldne rejer sammen med saucen.

En lille dusk dild pynter gevaldigt. Og så er det bare med at kaste dem ind som var de popcorn. 

Håber du kan bruge inspirationen Anne Sofie. For at få de helt autentiske Memphis Roadhouse rejer, vil jeg anbefale dig at droppe baconen, tilsætte ca 10-15 g mel mere og vælge de helt små rejer. Pøj pøj med projektet 😊

I morgen får du opskriften på den anden variant, til venstre, som er Sriracha Coconut Popcorn Shrimp med en mangodip. De er mindst lige så vanedannende - så er du advaret.

God tirsdag til alle der kommer her forbi...

6 kommentarer:

 1. Det ser da bare for lækkert ud! Og vanedannende... :-D

  SvarSlet
 2. De ser pivfrække ud! Dem må jeg prøve ♥

  SvarSlet
 3. Så kan man sidde her og bande fælt over sin skaldyrallergi - øv.

  SvarSlet
  Svar
  1. Først: Malou, det ser så lækkert ud!
   Og Belinda: mon ikke at man kunne udskifte rejerne med små stykker kylling eller lign? :-)

   Slet
 4. Om-nom-nom! For dælen det ser lækkert ud!
  Tror da lige den må ryge på "skal prøve"-listen!

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...