lørdag den 28. marts 2015

Sprøde nudel-reder med five spice...

Her får du opskriften på en sjov, sprød og lidt anderledes snack. Det startede som en pudsig Stop Spild Af Mad ide, men udviklede sig hurtigt - og er helt sikkert noget jeg skal lave igen....snart!

Sprøde friturestegte reder af nudler i dej krydret med five spice, serveret med et drys karse og en sød chilimarmelade. Perfekte til et glas koldt øl.

Det hele startede med rester af min nudelret fra tidligere på dagen. I stedet for bare at varme den, skulle der leges lidt med den. Min søster havde lige sendt mig en sms med billedet af hendes aftensmad: Popcorn Shrimp og friterede grønne bønner. Jeg fik vildt lyst til noget sprødt - og havde stadig panden med olie stående. Bum bum.....what to do?

Jeg besluttede mig for at lave en dej. En øl-dej tilsat æg. 

I stedet for cajunkrydderi, valgte jeg at bruge den her kinesiske five spice (fennikel, kanel, stjerneanis, allehånde, ingefær, nellike).

50 g hvedemel
1 spsk majsstivelse (Maizena)
½ tsk flormelis
1½ tsk five spice
½ tsk urtesalt
½ dl øl
1 lille æg

Det hele blev pisket til en tyk dej, som fik lov til at hvile 5 minutter. En god portion nudler blev fisket fra, med de grøntsager der nu hang ved.

Dejen blev hældt over nudlerne som blev grundigt vendt sammen med den.

Med hjælp af en lille madtang blev der rullet 'reder' af nudlerne. Jeg prøvede mig lidt frem med størrelserne.

De var rullet ret stramt - men det viste sig selv ikke at være nødvendigt. Og så var de klar til den varme olie.

Rederne blev friteret 2 af gangen. De blev hyppigt vendt.

De første 4 blev rigtig fine - knasende sprøde udenpå og bløde indeni. Jeg besluttede mig for at lave resten lidt fladere for at få mere sprød overflade.

Dejen kan sagtens holde dem sammen selv om de bliver flade og løsere i det. De dryppede alle af på fedtsugende papir.

De sprøde reder blev serveret med denne fabelagtige chilimarmelade fra Oles Gård. Sur, sød, behersket stærk og utrolig lækker.

Nøj, hvor ville det ha' været godt med et drys koriander.

Men et drys karse var nu heller ikke spor tosset.

Uhmmmmm, virkelig en laber snack. Det er helt klart et koncept jeg skal lege mere med. Jeg har allerede et par nye idéer i støbeskeen. Håber de kan blive afprøvet i påsken.

Sprøde nudler - er det noget for dig?

1 kommentar:

  1. Ja, absolut noget der skal prøves. Du er simpelthen så kreativ - jeg er dybt imponeret over alt det du kan finde på :-) Jeg er også vild med dit tartelet-tema. Glæder mig til at se hvad du finder på næste gang :-) Hilsen Betina, Nordsjælland

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...