mandag den 16. marts 2015

Lasagne med blomkålsbechamel (LCHF)...

Her får du opskriften på en lækker snasket lasagne - helt uden mel af nogen art. Den er vel egentlig mere low-carb end den er LCHF - og mætter så meget at det næsten er uhyggeligt.

Det her stykke (som er ⅓ af hele portionen) delte Max og jeg til aftensmad, med salat til - og vi kunne ikke spise mere. 

Det startede som et Stop Spild Af Mad projekt. Netto havde nemlig et par datovarer der fristede. Jeg ville helst ha' lavet kødsaucen af oksekød, men kunne altså ikke sige nej til en pakke med 400 g kalv og flæsk til 15 kr. Og en kugle økologisk frisk mozzarella for 7 kr. Ja tak!

Der var lidt grønt fra andre projekter som trængte til at blive brugt. Og fordi jeg var en doven rad, blev det er glas færdig pastasauce.

Grøntsagerne blev snittet fint og sauteret sammen med kødet. Pastasaucen blev hældt over, med en tilsvarende mængde vand. Saucen simrede et par timer, tilsat lidt tørret timian og salvie. Til sidst blev den smagt til med urtesalt, friskkværnet sort peber, lidt balsamico og en stor håndfuld hakket frisk basilikum. Og så var den klar til at komme i lasagnen. 

I stedet for en opbagt bechamel, blev det til en sauce af blomkål. Det er en super nem måde at snige ekstra grøntsager ind i retten på. Alt hvad der skal bruges er noget blomkål, en smule bouillon og noget ost + lidt smagsgivere. Jeg fandt et stykke glemt gemt parmesan i fryseren som var perfekt til formålet.

Blomkålen blev brækket i mindre buketter, smidt i en gryde og dækket med vand. Der blev tilsat lidt Herbamare urtebouillon og et laurbærblad. Kålen fik lov til at koge godt mør.

Kogevandet blev drænet fra og laurbærbladet fjernet. Der blev tilsat 2 store åndfulde revet parmesan, et godt skud revet muskatnød og en smule urtesalt. Og så fik hele herligheden en tur med stavblenderen *wroom wroom* til det var en tyk 'sauce'.

Til den her lasagne (med LCHF pastaplader) skal saucen være godt tyk. Skal du bruge den i en helt alm lasagne, kan den tyndes med en smule af kogevandet.

Pastapladerne er lavet af æg og flødeost - se opskriften lige her. Og så var lasagnen klar til at samle.

Kødsauce, pastaplade og kødsauce igen.

Og så rigeligt med blomkålsbechamel.

Smør den godt ud - og gentag med 2 ekstra lag.

Dæk det øverste lag med revet ost - her dog hakket frisk mozzarella og en håndfuld parmesan.

Bag lasagnen ved 200°C i 15 minutter, til osten begynder at blive gylden.

Server med en god blandet salat.

Det er som sagt en meget mættende lasagne. Jeg var cyklet op med den til Max, så vi kunne spise sammen, og han var ret så begejstret. Han fik lov til at beholde resterne, så kan han gøre (blom)kål på dem de næste dage. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sikke en weekend. Jeg havde oprindeligt planer både fredag og lørdag. Måtte dog prioritere - og valgte den løsning hvor jeg skulle bruge færrest kræfter. Lørdagens gæstebud blev derfor aflyst, så jeg ikke skulle bruge kræfter på ar rydde op og lave mad - og så nøjedes jeg med Twaarhusbar (hygge med folk fra Twitter) fredag. Det var en god beslutning. Onde tunger ville nok mene at jeg skulle være blevet hjemme.

Men det var dejligt at mødes med så mange velkendte ansigter, få et par drinks og blive luftet lidt. Når man ikke har job eller kollegarer, bor alene og kun ser sin kæreste ca hver anden weekend - ja, så er det vigtigt at flekse den sociale muskel af og til. Og netop Twaarhusbar er perfekt til det. Søde, sjove og interessante mennesker som jeg har lært langsomt at kende i løbet af de sidste 6 år. Det var så dejligt at få så mange kram på en dag. Og få muligheden for at grine højt og inderligt. Og så var jeg i tilgift SÅ fornuftig. Drak lige tilpas, fik et ordentligt måltid til aften og tog med bussen hjem så jeg lå i sengen ved midnat. Det må udløse nogle voksenpoints?  


5 kommentarer:

 1. Uh hvor ser den dog rasende god ud!
  Hvorfor har jeg ikke selv tænkt på sådan en blomkålsbechamel ??

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Det er vist også den pæneste lasagne jeg nogensinde har frembragt.

   Ved det ikke. Syntes selv det var ret så smart fundet på - indtil en hurtig googlesøgning viste at tanken var knapt så original som først antaget ;-)

   Slet
 2. Tak for en virkelig lækker opskrift. Den tager jeg til mig fluks, da jeg elsker lasagne, men er lidt træt af den klassiske:-)

  SvarSlet
 3. hej Malou

  Har du opskriften med mål på til en 5:2 fastedag ? På forhånd tak

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det har jeg ikke. Det her er nemlig ikke en 5:2 blog. Hvis det er opskrifter til fastedage du søger, så kan de findes på Klidfaster.dk ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...