mandag den 30. marts 2015

Pizzaburger a'la Klidmoster...

Det er ikke til at komme udenom - pizzaburgeren har gjort sit indtog i Danmark. Desværre er de lanceret af Dr. Oetker i en rigtig tarvelig version. Jeg har selv grinet af dem, da jeg først spottede dem i frostmontren. Gastromand var så modige at købe en pakke, tilberede og smage - og har skrevet om den meget nedslående oplevelse lige her. Men hvis man som jeg, straks blev lun på tanken om en kombineret pizza og burger, er der ikke andet for selv at gå i køkkenet:

Og her er den så - den mægtige pizzaburger. For mig vil alt der kaldes en burger være en 2-delt bolle med en bøf imellem - så naturligvis skulle der også en bøf i her. Er det blot 2 sammenlagte pizzaer, kan der højst være tale om en slags 'pizzatoast' - som ikke ville være meget andet end hurtige kulhydrater, fedt og varm luft. Æh, og den udtalelse kommer jeg så til at æde i mig igen i de kommende indlæg....

Når jeg en sjælden gang bestiller pizza udefra, er det gerne med oksekød, bacon og champignons. Det skaffede jeg til huse. Der var på ingen måde kræfter til at bage nogle burgerboller selv, så jeg happede en pakke færdigbagte med fuldkorn.  

Tjo, det kunne være meget værre. E-300 er ascorbinsyre som blot er C-vitamin. 

Bøffen måtte gerne smage af noget. Jeg tog derfor 1 tsk tomatkrydderi (estragon, hvidløg, oregano, timian, mynte, rosmarin og chili) + 1 tsk tørrede fennikelfrø - og kørte *wroom wroom* i min krydderikværn.

Kødet blev æltet hurtigt sammen med de kværnede krydderier. Man skal endelig ikke ælte mere end højst nødvendigt, så bliver bøffen for kompakt og træls at tygge i.

Jeg formede 2 tynde bøffer, lidt større end bollernes diameter. De vil trække sig sammen under stegningen, blive mindre i omkreds men en smule højere.

Pakken med bacon blev flettet. Jeg ville ønske at jeg havde købt 2 pakker. Jeg hæftede enderne med tandstikker så se ikke krøllede op under stegningen. Eller rettere, bagningen, for jeg kom det i ovnen på 190°C og gav det ca 2 x 8 minutter, med en vending halvvejs. 

Den færdige bacon blev lagt til afdrypning på fedtsugende papir og tandstikkerne forsigtigt fjernet. Sådan en plade bacon er perfekt til burgere og sandwiches - for det giver den ophøjede tilstand #BIEB (Bacon In Every Bite). For at få den samme størrelse om bollen, brugte jeg en stor rund udstikker.

Jeg snittede 7 champignons i tynde skiver og smed dem på en tør kold pande. Der blev tændt for varmen og de var færdige da alt væden var fordampet. Jeg fandt 4 cherrytomater fra sidste weekend - de 3 blev skåret i skiver og den sidste gemt til pynt.

Jeg fandt pizzasauce i fryseren som jeg tøede op. Og så var det tid til at stege bøffen næsten færdig - krydret med friskkværnet sort peber og urtesalt. (Den anden bøf endte jeg med at smuldre på panden, brune af og tilsætte resten af pizzasaucen - så kan jeg spise det en anden dag).

Jeg flækkede en af bollerne og udhulede begge halvdele let. Det gjorde jeg for at kunne simulere en sprød tynd pizzabund.

Der kom en god håndfuld ost i hver halvdel - og en ditto på bøffen. Hele herligheden røg i ovnen på 200°C i 7 minutter.

Det kom champignons på underbollen, tomatskiver og frisk basilikum på overbollen og baconpladen på bøffen. Og så var det bare at samle dyret.

Der kom en generøs portion pizzasauce ovenpå både svampene og baconen.

Og så manglede den kun at få top på.

Jeg stak et grillspyd igennem den sidste cherrytomat og satte et basilikumskud i - og stak det ned i pizzaburgeren. Smukt!

Knasende sprød bolle, smeltet ost, masser af lækkert fyld og en saftig bøf. Sådan skal en pizzaburger bygges. Den gjorde stor lykke med en kold øko-cola til.

Problemet med at købe en pakke med 4 boller....er at man får 4 boller. Og i en lille husholdning som min, kan det nemt give madspild hvis man ikke tænker sig lidt om. Jeg besluttede mig dog for at se det som en udfordring og lave 4 forskellige pizzaburgere. De øvrige 3 kommer i de følgende indlæg:


Hvad så - skal du forsøge dig med en pizzaburger?

1 kommentar:

  1. Jeg havde egentlig lagt en hilsen her, men den er altså ikke nået frem. Så nu prøver jeg lige igen.

    Sjovt nok, har jeg også haft kig på de der pizzaburgere. Ikke at jeg ville købe dem, men det var et sjovt koncept. Din model ser rigtig lækker ud, og jeg tænker at jeg ligesom med bøfsandwichen wil prøve at lave en vegetarisk version. Du er altid inspirerende og tak for det. Iøvrigt ser Breakfastmodellen også rigtig god ud. God Påske til dig.

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...