søndag den 15. marts 2015

Mættende pasta og lasagneplader (LCHF)...

Hånden på hjertet: jeg savner lidt at spise kæmpestore portioner hvid pasta. Problemet er bare at det udløser den ondeste mavepine. Jeg har lært at leve uden og laver ofte nudler af grøntsager (på spiralmaskine) eller spiser pasta lavet af soyabønner. Selv om begge dele er yderst spiselige, så er konsistensen 'forkert'. Og hvad så hvis man vil lave en lasagne? Løsningen er at lave den her LCHF-style pasta:

Den er super nem at lave, mætter helt vildt og har 'bid' næsten som alm pasta. Og så kan den bruges til lasagneplader. Jeg fandt opskriften her hos Madbanditten og lavede min egen udgave.

Dejen indeholder blot 4 ting: flødeost, æg, loppefrøskaller (HUSK) og urtesalt.

200 g (4 stk) æg
150 g flødeost
2 spsk loppefrøskaller 
½ tsk urtesalt

Varm ovnen op til 150°C. Pisk æggene lette og luftige. Pisk flødeosten i - og tilsæt loppefrø og salt. Sørg for at massen er helt homogen og uden klumper. 

Hæld dejen ud på en bageplade, belagt med bagepapir - eller en silikonemåtte.

Fordel dejen så den fylder hele pladen - brug en dejskraber. Sæt pladen i ovnen og bag 'pastaen' i ca 13-15 minutter, alt efter din ovn.

Lad den bagte masse køle af. Den kan derefter nemt pilles af bagepapiret og skæres ud i plader. 

Lige til at lave en lasagne med. Pladerne kan sagtens fryses, med bagepapir imellem.

Ønsker man at lave pasta som skal spises med sauce, rulles massen sammen og skæres i strimler. Man kan skære den så tynd eller tyk som man ønsker. Har man plader i fryseren, kan man hurtigt tage en op og lave en omgang pasta.

Jeg brugte næsten hele portionen til at lave en totalt laber lasagne med kødsauce, bechamel (af blomkål) og masser af ost. Den får du opskriften på i det næste indlæg.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Af hensyn til 5:2 folket, kommer der lige en udregning med. Pastaen er nemlig perfekt til fastedagene hvor man helst skal holde sig fra de hurtige kulhydrater - og spise noget der mætter meget for få kcal.

Kcal-regnskab:

200 g æg = 286
150 g flødeost = 357

I alt: 643 kcal - "Gratis": loppefrøskaller (2 spsk indeholder under 1 kcal) og urtesalt.  

Vej hele den bagte portion først, for at regne ud hvor mange gram der går pr portion. Deler man hele portionen i 4, giver det 161 kcal pr portion. Deler man den i 3, er det 215 kcal.
1 kommentar:

  1. I alt det her LCHF/Palæo etc... virak som hersker for tiden i medier og alle vegne, har jeg talt med en af mine døtre om hele problematikken, fordi hun også har maveproblemer....Hun har forsøgt sig med mange forskellige diæter og tilskud, men når alt kommer til at så er det kun et spørgsmål om at hun mærker efter på sig selv, om hun kan klare f.eks. pasta i dag eller en anden forbudt fødevare og det virker fint for hende. Tror det er vigtigt, at vi ikke føler os begrænsede af diæter så det ikke bliver for svært at skulle undvære det vi godt kan lide, de fleste dage af året....

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...