søndag den 1. marts 2015

Ovnbagte pakoras med chutneydip...

Blomkål....hvem sagde blomkål? Nååååååå, ja - det var jo mig. Jeg sparker hermed endnu en uge fuld af Brassica oleracea i gang. Og vi skal sørme hjem til Indien (well, oprindeligt Pakistan) her den første dag:

Lækre sprøde pakoras med masser af grøntsager - og smæk på krydderierne. 

Pakoras skal laves med kikærtemel (kaldes også gram eller besan) - men kan også sagtens laves med linsemel. Da jeg havde begge dele på lager, besluttede jeg mig for at blande det. Brug det du kan få fat i.

Selv om blomkål skulle spille hovedrollen, var det ok med lidt ekstra grøntsager. Ærter (fra frost), løg, gul + rød peberfrugt og gulerod. Nå ja, og så lidt ingefær.

Det er lidt svært med mængderne, for jeg tog ikke vægten i brug. Men det var en god håndfuld ærter, ½ stort løg og 1 gulerod + ⅓ af begge peberfrugter - det hele blev snittet fint.

Jeg matchede volumen af grøntsager med en ditto af blomkål i buketter.

Grøntsagerne blandes sammen og er nu klar til dejen.

Og så skulle jeg grave dybt i krydderiskuffen. Udover ingefær, tog jeg CP44 karry, gurkemeje og en nogle hele krydderier.

½ tsk brun sennep
½ tsk gul sennep
½ tsk koriander
½ tsk spidskommen
½ tsk fennikel (tak Lars)

De hele krydderier blev ristet på en varm pande, kølet ned og kørt i en krydderikværn. *Psst* - de kan sagtens erstattes af stødte krydderier.

Og ingen indisk mad uden djævlens røvskæg koriander. Jeg har købt rigeligt ind, for ugen kommer til at kræve mere koriander, mynte og persille.

Og så til selve dejen:

1½ dl linsemel
1½ dl kikærtemel
½ tsk bagepulver
De malede krydderier
1 tsk karry
1 tsk gurkemeje
4 cm revet ingefær
Urtesalt
Friskkværnet sort peber
Hakket frisk koriander

Bland alle ingredienserne i en skål og pisk det til en tyk dej med ca 2 dl koldt vand.

Dejen skal være meget tyk. Hellere for tyk end for tynd.

Vend grøntsagerne i dejen - ikke omvendt. Der skal være dej nok til at de bliver dækket helt. Er der ikke dej nok, kan man hurtigt røre lidt ekstra kikærtemel op i vand og tilsætte. Traditionelt steges massen i varm olie, men det magter jeg ikke at stå med - det er meget nemmere (og lettere) at bage dem i ovnen.

Form den færdige blanding til små 'frikadeller' og sæt dem på en smurt slip-let bageplade, smurt bagepapir eller silikonemåtte. De bages i ovnen ved 250°C i 10 minutter - vendes og bages yderlige 8-10 minutter.

Lad de færdige pakoras køle lidt af inden servering.

Jeg smækkede en hurtig dip sammen af lidt Rjóma Skyr (skyr rørt med fløde), den her mangochutney, lidt gurkemeje og et drys urtesalt. Hvis du i stedet bruger Alpro er retten lige til Marts med medfølelse

6 pakoras med et drys frisk koriander, den dejlige dip og lidt syltet ananas.

Sprød udenpå og blød indeni - spicy og lækker. Og den labre sur/søde dip gjorde kun ekstra godt.

Ja, da jeg sendte med at spise hele portionen. Og er nu klar til at 'faste' på 500 kcal i morgen. Jeg skal naturligvis også lave mad med blomkål der.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Puha, det har været den værste weekend i flere år. Fredag bød på et meget slemt tandlægebesøg (de har afskaffet lattergas og ikke informeret om det på forhånd, så jeg havde ikke mulighed for at tage nogen som helst forholdsregler), hvilket gjorde at jeg ikke var smertedækket og det har jeg lidt under lige siden. Det er virkelig en udfordring at ha' et ødelagt centralnervesystem - for der skal ikke meget smertepåvirkning til før det går helt amok. For første gang i lang tid har jeg måtte græde hjerteskærende, over de kort skæbnen har haft på hånden til mig. Det var mere end jeg kunne klare selv. Max smed heldigvis alt hvad han havde i hænderne og kom herned lørdag. Det tog lige brodden af.

Jeg er desværre nødt til at hive hele næste uge ud af kalenderen - så alt andet en 'lav mad med blomkål' og en enkelt 'drik te med en veninde' er sløjfet. Håber det kan vende bøtten.

   

5 kommentarer:

 1. Øvvvvv! Søde sikke en omgang😓 godt du fik lavet skøn mad alligevel . De ser rigtig lækre ud. Pas på dig. Hilsen Stine Kærlighed Vesterholm ❤️

  SvarSlet
 2. Føj en omgang, ved tandlægen. Det burde da næsten være grund nok til at aflyse og finde en anden dag.
  De pakoras ser drønlækre ud. Og fedt de ikke skal i frituren... vores køkken stod i flammer sidst der blev eksperimenteret med det!

  SvarSlet
 3. Hold nu op, hvor lækkert. De bliver lavet i eftermiddag og serveret straks;-)

  SvarSlet
 4. Øv med din weekend! Jeg ønsker dig god karma og ro i hoved og krop. Og hvor ser de pankoras lækre ud!! Dem vil jeg klart prøve.
  Solhilsner
  Stine

  SvarSlet
 5. Kan man mon bruge andet mel? tænker på hvede, spelt osv.??

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...