torsdag den 6. november 2014

Syltet græskar a'la agurkesalat...

Det handler om at bruge sæsonens frugt og grønt - og derfor har jeg dømt agurken ude for i år. I dag skulle jeg så lave en sandwich som skreg på noget sprødt og syltet - og det fik mig til at lave denne herlige 'agurkesalat' af en rest butternut græskar.

Tynde skiver med knas og smag galore. De skulle gøre lykke sammen med fintsnittet grønkål og ristede hasselnødder til en omgang confiteret and som sandwichfyld.

Tidligere på dagen havde jeg modtaget 'månedens pakke' fra ASA Spice Club. Det er en abonnementsordning hvor man hver måned får tilsendt 3 x 50 g økologiske krydderier passende til årstid og sæson. Denne gang bød pakken på Pumpkin Pie (pumpkin spice), Chai Masala og Ras-El-Hanout. Og når jeg nu skulle ha' fingre i noget græskar var det jo oplagt at tage hul på den første pose.

Græskarret var til rest fra sidst jeg lavede lynsyltet græskar - men denne gang skulle der mere smæk på smagen. Syltelagen blev kogt sammen af:

1 dl eddike
½ dl vand
½ dl akaciehonning
1½ tsk Pumpkin Pie
1 stjerneanis 
½ tsk sorte peberkorn
1 tsk salt

Den stødte blanding består af kanel, muskatnød, ingefær og nelliker.

Græskarret blev skrællet og snittet helt fint på mandolinen, til ned hvor kernerne begynder, inden skiverne blev overhældt med den varme lage.

De fik lov at trække på køkkenbordet til lagen var kølet lidt af og derefter kom fadet på køl.

Inden de skulle bruges som fyld i en sandwich, blev de drænet grundigt for overskydende lage.

Well, jeg skriver sandwich - med det var nu en sundwich de kom i. 'Brødet' var denne gang bagt med grønkål og hvide bønner. Og den sundwich får du opskriften på i det næste indlæg...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...