lørdag den 8. november 2014

Kaninlever i cognac-flødesauce...

Det kan ikke siges nok: jeg har de mest fantastiske læsere! I foråret fik jeg en mail fra Charlotte med tilbud en slagtet kanin og 6 æg fra hendes egne høns. Jeg sagde ja tak og fik begge dele bragt til døren. Wow, sikke en service. I går fik kaninen så den helt store tur i køkkenet - og af leveren lavede jeg denne ret til aftensmad:

Stegt kaninlever med svampe i en cognac-flødesauce, serveret med fuldkornspasta. Ja tak!

Selve kaninen og hjertet blev confiteret (simret mørt i krydret andefedt) og så stod jeg der med leveren. Jeg overvejede blot at stege den med lidt løg og spise den på rugbrød - men så løb det alligevel lidt af med mig.

En hurtig inspicering af lageret bød nemlig både på fløde, økologisk cognac, 'parmesan', bananskalotteløg, hvidløg og timian. Det pegede straks i retning af en pastaret.

I fryseren fandt jeg en pose af de sauterede svampe. Leveren blev renset og skåret i mundrette bidder. Løgene og hvidløget blev hakket fint. Jeg høvlede lidt 'parmesan' og hakkede en smule timian - og fandt en brik SMØR til at stege i. En smule cognac blev hældt op, sammen med ca 1½ dl fløde. 

Det var ingenlunde en tidskrævende ret at lave, så jeg startede med at sætte pastaen over - den skulle koge i 6 minutter.

Løg og hvidløg blev sauteret i SMØR til det begyndte at tage farve - og blev taget af. Leveren blev stegt hurtigt og hårdt, inden den fik selskab af løgblandingen. Cognac blev hældt på - og fik lov til at koge helt væk inden timian og fløde blev tilsat.

Saucen fik lov at boble i et par minutter inden den blev smagt til med salt og peber. Den færdige pasta blev vendt i, sammen med et par spsk af kogevandet.

Den færdige ret blev serveret i en varm tallerken.

Et drys ost og en kvist timian - og så var der mad. Oh la la...totalt i orden mad. Og jeg elsker at få brugt ALT.

Sikke en omgang. Det tog mig 7 timer at få confiteret kaninen, lavet aftensmad, kogt fond og lavet en lille rilettes. Nu står kaninen og trækker i fedtet på køl - og fonden er klar til at blive affedtet senere. Jeg har frosset en smule kød til at lave en kanin-sylte af og taget fra til dagens frokost. Max er på besøg og han skal trakteres med økologiske tarteletter - med fyld af kanin, græskar, grønkål og hasselnødder i en sauce på kaninfond jævnet med roux. Jow jow, der er ingen smalle steder her.

God weekend til alle der kommer her forbi...
1 kommentar:

 1. Uhmm du laver de mest fantastiske og inspirerende retter :-)
  Vi var ude at fejre min mors fødselsdag i går og fik også lækre gourmet retter.
  Mine venner med blåt blod havde et super eventyrligt bryllup på Hawaii, hvis du vil se billeder:
  http://mariahoffbeck.blogspot.dk/2014/11/eksotisk-eventyrligt-bryllup.html

  Søndags hilsner og tanker fra Maria

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...