mandag den 3. november 2014

Æg med kejserhatte og sort trøffel...

Så er det ved at være slut med de friske sorte trøfler for denne omgang. De sidste rester blev brugt til en luksuriøs morgenmad i går - i form af fløjlsbløde scramble æg med stegte kejserhatte, trøffelsmør og masser af høvlet sort trøffel.

Argh, og så gik jeg mod mine egne principper om NFG (Non-Functional Garnish) - altså pynt uden formål. Men den tot persille pyntede altså gevaldigt, da æggene faldt i kategorien 'klat på tallerken' som ikke er så visuel skøn at skue.

Æggene havde lagt på køl i en lukket bøtte i 3 døgn og trukket smag fra sort trøffel. Æggeskaller er så porøse at trøflens fine aroma sniger sig ind og giver både duft og smag. Tak til Mette fra Becauseitmatters for det tip.

Det var også en oplagt mulighed til at få brugt de sidste 2 kejserhatte. Jeg skar 3 skiver af mit labre trøffelsmør (2 til at stege æggene i og 1 til serveringen).

Den sorte trøffel blev høvlet fint (så meget som jeg kunne holde fast i) og kejserhattene skåret i tern.

De 3 æg blev pisket sammen med 2 spsk koldt vand, lidt salt, friskkværnet peber og halvdelen af den revne sorte trøffel.

Kejserhattene blev stegt på en tør hed pande og tilsat en lillebitte klat SMØR til sidst. Trøffelsmørret blev smeltet og æggene tilsat. De stegte svampe blev drysset over og 'foldet' ind i æggene under forsigtig omrøring. Panden blev taget af varmen mens æggene stadig var en smule flydende - og de trak færdige på eftervarmen.

Æggene blev serveret med små klatter trøffelsmør og resten af den revne sorte trøffel. Ih, du altforbarmende - det var det pureste guf!

De sidste små ender af trøflerne, som jeg ikke kunne høvle, blev snittet med en kniv og puttet i et lille sylteglas.

Lidt god olivenolie blev hældt på - og nu trækker blandingen på køl. 

Og således slutter eventyret om de friske sorte trøfler fra Alba. Det har været sjovt at fråse lidt med dem og prøve nogle ting af. Der er dog stadig både aromatiserede risotto-ris og polenta, hvid trøffelolie og en lille gnalling trøffelsmør som jeg kan forlyste mig med. 

----------------------------------------------------------

I dag kravler jeg ud af sengen og ind til byen. Er blevet inviteret ud og spise - og det vil jeg mægtig gerne efter 1 hel uge under dynen. Men det er vist også det jeg kan holde til i denne uge. Jeg skulle ellers ha' været til et spændende arrangement i Nordjylland i morgen, men har måtte aflyse. Hoster som en hvæsende sælhund og det er SÅ anstrengende. 

I det hele taget har jeg måtte drosle ned på aktiviteterne. November bliver derfor stillemåned her hjemme i Århus. Håber det kan gøre en forskel på mit skrantende helbred...4 kommentarer:

 1. Det er sgu luksus skrammel-æg det der, øj - det lyder godt!

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, det bliver ikke mere luksus end det. Tusind tak :-)

   Slet
 2. Uhmmm, lækkert tip, så mangler jeg bare lige de der trøfler:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Man kan også sagtens bruge et par dråber trøffelolie ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...