søndag den 9. november 2014

Confiteret kanin...

Her får du opskriften på en herlig kanin, simret mør i smeltet andefedt. Det er en nænsom tilberedningsmetode som efterlader det delikate kaninkød smørmørt og saftigt. Den færdige kanin kan brunes af og spises som den er - eller bruge i forskellige retter.

Her er kaninen lige fisket op af sit aromatiske bad - og altså ikke brunet af.

Den flotte kanin havde jeg fået af en af mine læsere, Charlotte. Leveren brugte jeg til at lave kaninlever i cognac-flødesauce af. 

Kaninen blev parteret - se lige her hvordan det gøres. Jeg ville confitere lårene, bovene (forbenene), ryggen (i 3 stykker) og de 2 små 'flapper'. Jeg valgte ikke at letspringe (salte) det delikate kød inden confiteringen - det bliver nemlig nemt for salt et slutresultat når kødet er meget magert.

Til det aromatiske fedtbad valgte jeg en blanding af krydderurter og krydderier, løg, hvidløg og 2 dåser andefedt a 700 g.

8 bananskalotteløg og 8 fed hvidløg blev pillet. Et par kviste rosmarin og timian blev skyllet og plukket. Og så til krydderierne:

3 laurbærblade
3 stjerneanis
1 tsk hel allehånde
1 tsk sorte peberkorn
1 tsk korianderfrø
1 tsk brune sennepsfrø
1 tsk gule sennepsfrø

Kaninstykkerne blev duppet tørre, krydret med salt og peber - og brunet hurtigt af i en blanding af SMØR og olivenolie. Løg og hvidløg fik også en hurtig bruning, inden det hele blev lagt til rette i en fugtmættet Römertopf. Har du ikke en stegeso, kan en ovnvenlig gryde også bruges.

Krydderurter og krydderier blev drysset over kaninen.

Andefedtet kom i en gryde og blev smeltet.

Og hældt over kaninen. Og så var den næsten klar til ovnen.

Der skulle dog lige et stykke bagepapir over. Der forhindre at der kommer kondens fra stegesoen ned i fedtet. Kaninen blev stillet i en kold ovn, som blev tændt på 125°C - som blev skruet ned på 100°C efter 30 minutter. Den fik 3 timer i alt. Kaninen blev derefter fisket op og indholdet af stegesoen siet. 

Aftensmaden skulle bestå af forbenene, 4 af løgene og hjertet. Det skulle trylles til tarteletfyld.

Resten af kaninen kom i en Condi-bøtte og overhældt med filtreret fedt.

Resten af fedtet blev skilt fra den smule fond der var dannet i bunden af stegesoen. Fedtet røg direkte i fryseren og fonden op i gryden til den store fond jeg var ved at koge. Den fik følgeskab af alt det jeg havde siet fra af løg og smagsgivere. Efter et par timer ved svag varme blev fonden siet og kogt ind til det halve, inden den kom på køl sammen med kaninen.

Fonden er nu lige klar til at skrabe fedtet af og bruges til div saucer. Kaninen hygger sig i fedtet og kan i teorien holde længe. Det kommer den dog ikke til, for den skal lege mortenskanin i morgen hvor Anne kommer og spiser.

Kanin - hot eller not? 

7 kommentarer:

 1. For syvsytten det ser og lyder lækkert ud.
  Tror jeg prøve at bruge din opskrift på en hare i løbet af vinteren.

  God weekend :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, prøv endelig det. Jeg drømmer også om at få fat i en hare. Glæder mig til at se hvad du får lavet.

   Tak, i lige måde.

   Slet
 2. Det ser ustyrlig lækkert ud:) Jeg vil rigtig gerne vide, hvor du køber andefedt henne? Mvh Mette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Det her er købt i Inco. På den her årstid kan det dog også købes i større supermarkeder og hos slagtere,

   Slet
 3. Hej 'Elin'

  Puha, hvor er I pinlige på Findeopskrifter.dk - pinlige og totalt respektløse. Jeg er en af dem der har sagt kraftigt fra over for jer og jeres ulækre forretningsmetoder, både på mails og under de utallige kommentarer I bliver ved med at smide på min blogs. Og alligevel kommer den samme dødsyge smøre "Din blog har fanget vores opmærksomhed . . ." - I må virkelig være desperate for at få nogle bloggere på krogen så I kan få nogle penge i kassen.

  Hver gang I kontakter mig anmoder jeg om ALDRIG at blive kontaktet af jer igen - hvilket I ikke respekterer. Det er på grænsen til chikane!

  Læs lige det her indlæg Findeopskrifter.dk - bloglands landevejsrøvere som griner hele vejen i banken - så kan I måske forstå hvorfor I er så uønskede. Eller det skal måske bøjes i neon før den trænger ind?

  Stop jer selv! I er en sten i skoen på blogland - og det er jo nærmest et fuldtidsjob at ryste jer af.

  Med hamrende irriteret hilsen
  Malou, Klidmoster.dk

  SvarSlet
 4. Fantastisk Malou :)

  lige igår aftes lavede jeg rullepølse af "slaget" (fra en af kaninerne fra den sidste slagtning) med ramsløg, netop prøvesmagt og dine opskrifter her viser jo bare at vi skal igang med de kaniner igen :)

  Rigtig glædelig jul fra en glad læser

  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kunne lide det :-)

   Wow, hvor sjovt med kaninrullepølse. Ja, flere kaniner er vejen frem.

   Også rigtig glædelig jul til dig <3

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...