lørdag den 15. november 2014

Ahorn-glaze til vafler og kager...

Her får du opskriften på en sliksød glaze som kan bruges til alt fra vafler og pandekager til muffins, formkager og doughnuts. Den karakteristiske smag af ahornsirup gør den fuldkommen uimodståelig - og yderst vanedannende.

Jeg brugte min glaze til en omgang krydrede græskar-vafler. Og der blev ikke sparet på den.

Jeg havde fundet den her opskrift, som jeg arbejdede ud fra. Dog skulle jeg kun bruge 3 af ingredienserne: flormelis, ahornsirup og SMØR. Men da jeg gennemrodede mit skab i jagten på den forsvundne flormelis, stødte jeg på noget meget interessant: ahornsukker. Både siruppen og sukkeret har jeg fået tilsendt fra USA. Kan du ikke skaffe ahornsukker kan det sagtens erstattes af ganske almindelig flormelis.

Jeg kørte ca ½ dl af sukkeret *wroom wroom* i den kværn (med pulverdisc) der fulgte med min Bamix. Det kom derefter igennem en meget fintmasket sigte.

Ahorn-flormelis - ja tak!

3 spsk flormelis, 8 g blødt SMØR og ca 1½ spsk ahornsirup blev rørt sammen til en tynd glaze. Ønskes glazen tykkere skal der bare tilsættes mere blødt SMØR.

For nemheds skyld kom den i en lille engangssprøjtepose.

De lune vafler blev sprøjtet over med den labre glaze og fik et lille drys chiafrø. Sikke en lækkerbisken - men jeg fortrød at jeg ikke havde lavet sprødstegt bacon til at drysse med. Jeg overvejer nu kraftigt at bruge baconfedt i stedet for SMØR næste gang. 

Du får opskriften på de krydrede græskar-vafler i det næste indlæg...


4 kommentarer:

 1. Åh jeg har desværre brugt mit ahornsukker op som min stedfar havde med hjem fra USA. En gang kunne man faktisk købe det i de store Irma- sært at det forsvandt igen.
  Mon ikke at kokos sukkeret også kunne bruges jeg synes nogle af typerne minder meget om ahorn sukkeret i smag ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan faktisk købes i Danmark, men jeg syntes det er ALT for dyrt: 119 kr + porto for 180g. Jeg vil ikke engang linke til det ;-)

   Tjo, jeg tror sagtens at kokossukker kan bruges :-)

   Slet
 2. Tænkte det samme som dig Henriette, og man kan jo få kokospalmesukker flydende :=)

  Skal hel sikkert prøves . glæder mig til opskriften på krydrede græskar-vafler.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh, kokos-glaze er da lige straks kommet på listen over ting der skal prøves Tak :-)

   Ih, dejligt - den kommer på i morgen formiddag ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...