torsdag den 13. november 2014

Spaghetti-squash med bolognese...

STOP! Ikke mere pasta, brød og stivelse i denne omgang. Min mave trygler mig om at holde en pause. Nej, jeg er hverken mode-angst for hurtige kulhydrater eller har diagnosticeret glutenintolerance (Cøliaki) - men min stakkels mavse har fået sit eget liv siden jeg lagde om til 5:2. For meget stivelse = ondt i maven. Det er kontant afregning ved kasse 1. Men med en smule snilde og kreativ tænkning kan man erstatte stivelsen efter behov. Her er en omgang kogt pasta f.eks blevet erstatte af spaghetti-squash:  

Bagt spaghetti-squash med bolognese, parmesan og frisk timian. Ja tak - perfekt aftensmad!

Det er ikke første gang jeg håndterer en spaghetti-squash. Helt tilbage i 2009 skrev jeg det her indlæg om hvordan man behandler sådan en fætter. Det er blevet til en del middagen på den konto siden. Den her er en økologisk dyrket sag fra Kiselgården, som jeg charmede mig til at få med hjem fra en messe hos AB Catering.

Denne gang blev græskarret først bagt helt (uden at lave huller i det) i ca 45 minutter ved 200°C. Det blev derefter flækket, lagt på snitfladen og bagt 15 minutter ekstra.

Det bagte græskar var nu lige til at skrabe kernerne ud af.

Med en gaffel 'kradser' man det møre græskarkød op.

Inden servering, vendes den mængde der skal serveres, med SMØR (eller olie) og salt.

Et lille drys timian - og så var der 'spaghetti'.

Bolognesen var fra fryseren - efter den her opskrift.

Den blev tøet op, varmet godt igennem og serveret på 'spaghettien'.

For at give lidt ekstra smag og lækkerhed, skulle der toppes med høvlet parmesan og lidt frisk timian.

  Dinner time!

Totalt i orden aftensmad.

Jeg kunne dog godt spise en portion mere, men havde jo brugt alt bolognesen. Det fik mig til at teste en hurtig 'opskrift' fra Here Comes Honey Boo Boo. Den får du at se i det næste indlæg...

1 kommentar:

  1. Tak for lækket inspiration. Også her er der omgående afregning ved kasse 1 ved indtagelse af stivelse. Dog er det ikke 5:2, men Dukan, der har taget mig derhen. Ris, kartofler og pasta er væsentligt værre end brød. Lyst brød værre end rugbrød, men stadig slemt.
    Fred med det. Heller leve med minimale mængder end nappe de 20-23 kg på igen...

    Hav en dejlig dag og tak for en fed blog, der giver masser af inspiration og mundvand!
    KH Karen

    SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...