torsdag den 4. april 2013

South Carolina Pulled Chicken...

Hevet kylling? Oh yes - smørmør langtidstilberedt pipfugl, 'trukket' i strimler med 2 gafler og vendt i en liflig sur/sød marinade.

For blot få år tilbage var pulled pork kun kendt herhjemme af grillentusiaster og folk som havde smagt det 'over there' - men nu går det sin sejrsgang over det ganske land. Jeg har lavet det i flere forskellige versioner (dog kun i ovn), både almindelig pulled pork, pulled pork med æble, pulled beef og pulled lamb.

Og nu var turen så kommet til at lave det af en hel kylling. Jeg havde nemlig fundet en opskrift som bare skreg på at blive afprøvet - for jeg har jo en stor forkærlighed for fuldkornssennep. Her får du min fortolkning af retten:

Jeg havde en Label Rouge kylling liggende i køleskabet - den var perfekt til formålet! Det er virkelig en simpel ret - der skal nemlig kun bruges 5 ingredienser ud over fuglen: fuldkornssennep, løg, hvidløg, eddike og brunt sukker. Jeg valgte at lave kyllingen i min Römertopf - men man kan også bruge en gryde med låg eller en stegepose. Stegesoen blev sat i blød i koldt vand og så gik jeg i gang med at gøre indholdet klart.

Kyllingen blev pakket ud og duppet tør. Og så skulle den 'pelses' - for skindet skulle ikke med i retten. Du kan se lige her hvordan det gøres og hvordan skindet kan forvandles til sprøde 'svær'.

Den pelsede kylling blev derefter smurt ind i 5 store spsk fuldkornssennep.

Kyllingen fik lov til at trække i en halv time. Med sit indhold af eddike (syre) er sennep er nemlig en naturlig kødmørner og er med til at gøre fuglen endnu lækrere.

Kyllingen skal ha' noget at ligge på. Det blev lavet af:

3 mellemstore grofthakkede løg
3 fed revet eller presset hvidløg
½ dl æblecidereddike
1 stor spsk muscovadosukker

Løgene blev sauterede i en smule olie og tilsat hvidløg. Lige inden de begyndte at brune fik de selskab af det mørke sukker og den aromatiske eddike. Så snart sukkeret var opløst blev blandingen hældt i den ventende Römertopf.

Den sennepsmarinerede kylling blev lagt til rette med brystet nedad. Låget blev lagt på og stegesoen stillet i en kold ovn. Temperaturen blev indstillet på 90°C.

4 timer senere var fuglen så mør at den begyndte af falde fra hinanden - og den havde afgivet en masse skønherlig sky i processen. 

Og den duftede pragtfuldt! Den fik lov til at køle lidt af så den var til at ha' fingrene i. Dog ikke så længe, for hylekoret var efter hånde ved at være s****irriterende at høre på. 4 stive timer som lagde ud med (og jeg oversætter lige, da ikke alle forstår kat eller har en dansk-kat ordbog liggende) "Moar, moar - du har da vist lige en kyllerylle i ovnen - den vil vi gerne ae med tænderne da vi er en kende brødflove" men endte med at blive til "Yo, dame - hit med fuglen - NU - eller vi gnaver dit ben af ". 

Stegeskyen blev siet - og løgene gemt.

Og så til dyppelsen:

2 dl siet stegesky
4 spsk French's eller anden gul sennep
1 spsk æblecidereddike
Lidt ahornsirup eller sukker
Salt
Peber

Marinaden piskes sammen og smages til. Den skal være godt salt, for fuglen har jo ikke fået salt under tilberedningen.

Jeg tog ca halvdelen af løgene og hakkede dem lidt, inden de blev rørt sammen med marinaden.

Kyllingen blev grovparteret - og alle ben, sener og blodkar fjernet.

En del af købet blev pulled med 2 gafler.

Og gennemvædet med den liflige marinade.

Og så var det lige klart til at spise i en stor laber sandwich. Jeg er træt og det her indlæg er allerede alt for langt - så den får du først i det næste indlæg.

God torsdag til alle der kommer her forbi...

18 kommentarer:

 1. Jeg fik engang en pulled chicken på afrikansk - langtidsstegt med chili og kardemommefrø - og så blev den rykket i stumper og stykker ligesom din og blandet med peanutbutter. Det lyder sært - men det smagte godt. Kylling er dejlig 'varierbar' mad.
  vh/Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Wow, det lyder godt nok også godt. Jeg tror virkelig jeg bliver nødt til at lave noget i den retning også. Tak for tippet :-)

   Jaha, kylling er simpelthen så alsidigt.

   Slet
 2. Kære Malou
  Det ser utroligt lækkert ud - pulled chicken er straks sat på min to-do-liste. Og der er jo masser af muligheder ift smag at lege med.
  Kunne godt lige guffe en luns eller 5 nu ;)
  Knus Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hanne

   Tusind tak :-)

   Glæder mig til at se hvad du kan få ud af konceptet. For ja, det er jo masser af muligheder. Har også selv er par ideer der skal prøves af ved lejlighed.

   Kram

   Slet
 3. Selvom jeg er propmæt efter en dejlig frokost, blev jeg lige sulten igen.

  VH Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, den følelse kender jeg selv alt for godt. Sådan er det tit når man læsre madblogs lige efter måltiderne.

   Og tak ;-)

   VH Malou

   Slet
 4. Åh nej dog! Det lyder alt for godt! Dét må afprøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er skrækkeligt godt - du bliver nok nødt til selv at prøve i en fart ;-)

   Slet
 5. Hold da magle hvor lyder det lækkert!

  SvarSlet
 6. Bestemt ikke for langt et indlæg. Jeg hyggede mig med hvert et ord og billede. Maden ser rigtig lækker ud, det må vi helt sikkert prøve.
  Venlig hilsen
  Inge V.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, det er jeg glad for at du syntes. Det er bare ikke alle computere der kan loade så mange billeder uden at folk bliver utålmodige ;-)

   Tusind tak :-)

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 7. Hold da op, det skal altså afprøves!
  Spændende madblog, du har. Er næsten dagligt inde og kigge.
  Hilsen Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak - er glad for at du kan lide opskriften :-)

   *Bukker* Tak for rosen, jeg er glad for at du læser med og kan lide det jeg laver.

   Glad hilsen
   Malou

   Slet
 8. Miau! for et lækkert indlæg. Det skal prøves!

  SvarSlet
  Svar
  1. Wee, jeg fik en til at miaue. Min mission er fuldført! :-D

   Tusind tak, jeg er glad for at opskriften falder i din smag - håner at kyllingen kommer til at gøre det samme ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...