mandag den 29. april 2013

Klidmoster - nu som levende billeder...

I forbindelse med Aarhus Sustainability Festival blev jeg bedt om at holde et oplæg om økologi, bæredygtig forbrugeradfærd og Stop Spild Af Mad. Det sagde jeg ja til, men glemte lige at tage mit svingende helbred i ed. Så med influenza, feber og bronkitis stillede jeg mig op og og forsøgte at få det bedste ud af det.

5 minutter inden jeg skulle på, blev jeg spurgt om det var ok hvis det blev optaget. Og der stod sørme allerede 2 kvinder klar med hvert deres kamera. Jeg var nervøs over at skulle tale for første gang, men sagde alligevel ja. For hvor galt kunne det gå?

Det er blevet til 2 små film hver ca 30 minutters varighed. I den første viser jeg billeder frem fra bloggen og fortæller hvordan jeg selv minimere mit madspild, laver 'stafetmad' og leger med rester.....og hoster. Det kan du se her:I den anden film er det primært den efterfølgende debat det drejer sig om. Der kommer dog også et par tips hen af vejen...og host....flere host. Det kan du se her:

Her får du links til nogle de ting der nævnes: 

Stop Spild Af Mad

Nabokassen

Langhoff & Juul

Sødam

Økokyllingen

Det er desværre ikke lykkedes mig at finde et link til Naturskolen Sølyst13 kommentarer:

 1. Det er altså ikke for at være flabet, men du har lagt den samme film op to gange - kan godt forstå det, video nummer er supergod (og hvor er du en gæv jyde rent dialekt-mæssigt), men jeg ville nu også gerne se nummer 2. ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er altså 2 forskellige film - de har bare samme intro. Det er for at de kan ses hver for sig uden sammenhæng ;-)

   Tak, er glad for at du kunne lide den første. Håber du syntes lige så godt om nr 2.

   Slet
 2. Omkring biogasanlægget i Århus: Problemet var mest, at poserne blokerede anlægget - de kunne ikke få det til at virke, så systemet kunne pille posen væk fra bioaffaldet.

  SvarSlet
 3. SÅDAN DU, har set første afsnit, og det gjorde du godt og flot, trods vaklende helbred. En skam at publikum var få, men med optagelsen lagt på nettet, skal den nok brede sig som ringe i vandet med tiden!
  Glæder mig til om lidt at se afsnit to :)
  nb. Dine ord omkring kokken, der skulle hjælpe familier madmæssigt, fik mig til at tænke på Sverige tv4, der kører en årlig kokkekamp for amatører, og - indrømmet - den synes jeg om at følge, MEN, alt imens at disse mennesker får bedste råvarer i hænde at arbejde med, ja da kører hvert kvarter eller tyvende minut så reklameblogs med bl.a. alskens pulvermads- eller færdiglavede produkter. Bon appetitte :( De 3 proff. dommere ved logisk nok besked desomkring - har været de samme i flere år, men de håber helt klart, at personer/familier kan se en mulighed for at lave bare lidt fornuftigt mad i dagligdagen, udover at de deltagende - ligesom du - elsker at lave mad med finurligheder :-D

  SvarSlet
 4. NU ER NUMMER TO afsnit set, og du gør det stadig flot, MEN trækkes lidt meget af publikum denne gang, øv :(
  Få personer, økologi om en hals, så du havnede for mig at se i en midtvejskrise...
  Men kampen forgår ej så let, pøj-pøj :-D

  SvarSlet
 5. Hvor er du bare sej, ville ønske at jeg kunne have været der, men der er nu lidt langt til Jylland her ovre fra Djævleø'en af. Men så er det jo dejligt at det er langt på nettet så man næste kan føle at man er der selv :)
  Du er mega inspirerende at hører på og jeg vil bestemt anbefale dine film til min klasse og undervisere i morgen (er ved at uddanne mig til ernæringsassisnt inde på Hotel og restaurantskolen i Valby) Jeg må desværre indrømme at det er buræg og billigt kød og grønt de kommer i min vogn når jeg er ude og handle, men økonomien er bare ikke til andet på nuværende tidspunkt med SU :( men ser frem til den dag hvor jeg kan købe mere efter hjertet og ikke pengepungen :)

  Hilsen Den Sultne Studerende

  SvarSlet
 6. Super gode videoer. Fantastiske tips og ideer. Jeg er totalt idé forladt i køkkenet, men det giver blod på tanden med alle dine gode opskrift ideer :)

  SvarSlet
 7. Som man siger her i Jylland - det var ikke så ringe endda:-)
  Tror man siger i resten af landet - godt gået.
  Charlotte

  SvarSlet
 8. Hej Klidmoster,

  Jeg vil blot rose dig for din blog, som jeg er faldet over.

  Specielt din holdning til Stop Spild af mad har inspireret mig meget. Jeg troede jeg var god til at bruge rester og ikke smide for meget ud, men jeg kan se fra din blog at der er meget mere jeg kan gøre.
  Fortsæt det gode arbejde og god bedring.
  Mvh Christel.

  SvarSlet
 9. Jeg vil bare sige, at jeg synes du gjorde det super fint. Og jeg så begge videoer med fornøjelse. :) mvh. Marie

  SvarSlet
 10. du gør det så godt og er så sej!

  SvarSlet
 11. En fornøjelse at se begge film. Du er bare så ægte i din fremlæggelse. Tak for det:-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...