lørdag den 20. april 2013

Kold nudelsalat med snekrabbe og ærteskud...

En delikat forårsret med aromatisk og frisk smag. Stop Spild Af Mad de luxe - restemad af den rigtig frække slags. Og så er det desuden en hommage til Ibber Kagedåse og hendes bizarre hofret: spagetti med bearnaisesauce og grønne ærter.   

For det ER pasta med bearnaise og ærter - blot i en lidt anden udgave. Og så har jeg tilføjet lidt snekrabbe, indkøbt til nytår og derefter gemt/glemt i Den Store Fryser.

Hånden på hjertet: jeg er ikke ret vild med kold pasta - og spiser derfor meget sjældent pastasalat.  Disse udonnudler er dog en undtagelse. De er nemlig rigtig gode kolde og har et ganske andet bid. Og så er de lavet af fuldkornsmel og brune ris, hvilket gør dem bare lidt sundere end alm pasta.

Nudlerne skal koge i 6-8 minutter - og ha' bremset kogningen i koldt vand. Som sagt, så gjort.

Nudlerne fik et kuldechok og blev sat til afdrypning i en sigte.

Og så var de klar til brug. Uhm, jeg skal vist snart lave en asiatisk nudelsalat med peanutdressing igen.

I går var det dog noget ganske andet nudlerne skulle vendes i: nemlig den kolde bearnaise fra dagen før. Det var jo basalt set en estragonmayonnaise med skyr - ikke så forskellig fra en gængs dressing til en pastasalat. Jeg tilsatte lidt ekstra salt og estragoneddike, for nudlerne 'stjæler' meget af smagen.

Nudlerne fik lov til at trække på køl i et par timer men jeg streamede et par afsnit af Hemlock Grove på Netflix og snekrabberne tøede op.

En helt pakker blev sat til optøning i et lille dørslag. Der er for 125 kr - men jeg fik dem på bud for 25 kr. Fantastisk tilbud!

Da de var tøet blev de sat til afdrypning på køkkenrulle. Og så var de klar til at pille fra hinanden.

Det sødlige og saftige kød blev pillet ud af klørene - halvdelen i en skål og resten i de 3 skrigende katte.

Der var stadig en del ærteskud tilbage. De skulle med for at give knas, farve og friskhed. Sådan en lille bakke kan fås i Metro for ca 8 kr - men man kan sagtens dyrke dem hjemme i sin egen vindueskarm.

Nudler og krabbe blev arrangeret på en tallerken og pyntet af med de sprøde ærteskud. Og så var der den lækreste aftensmad.

Hvad siger du Ibber - kan det gå an?

Og nu vil jeg pakke min flexible udbenerkniv og min hovedpude. I dag forlader jeg nemlig min sygeseng for en stund for at dyrke hyggeligt samvær og fællesspisning med 3 madbloggerveninder: Anne, Signe (forret) og Britt (dessert). Anne og jeg står for hovedretten, som er langtidsstegt muflon-kølle med fennikelsalat, fladbrød og fetacreme. Men køllen skal udbenes før den kan være i Annes stegeso - så det cykler jeg op og gør noget ved. Jeg får gæsteværelset, så jeg kan få pauser og ro når det er påkrævet. Ih, jeg glæder mig til tøsehygge, grovkornet humor og en drink eller 60 2!

God lørdag til alle der kommer her forbi...


10 kommentarer:

 1. Sikke en lækker forårsret, som jeg helt sikkert skal prøve inden længe. Tænk, at jeg aldrig tidligere er stødt på de fantastisk smukke ærteskud. De skal bestemt også prøves. Jeg kunne forestille mig, at bearnaise dressingen kan gå til næsten al slags fisk. Uha, jeg elsker både bearnaise og fisk - så kan næsten ikke vente :-)
  Tak for super inspiration :-)
  Mange hilsner og god weekend fra Kathe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, er de ikke bare fine? Jeg syntes de hiver det visuelle op i en helt anden liga - OG så smager de godt. Det er totalt win-win!

   Uh, god idé at bruge dressingen til fisk. Man kan jo give den et godt skud citron og droppe estragon - for så er det jo en kold hollandaise i stedet.

   Dejligt at du kunne finde inspiration her.

   Tak, i lige måde :-)

   Slet
 2. Ikke fesen, # et fest* måltid. :)
  mvh peter

  SvarSlet
  Svar
  1. Phew, var glad for den næste kommentar lige kom med også ;-)

   Tusind tak.

   Slet
 3. Svar
  1. Well, den var faktisk hæderlig. Og jeg siger 'var' - for jeg har allerede slugt alle 13 afsnit ;-)

   Slet
 4. Hej Malou.

  Jeg elsker udonnudler men har ikke mødt dem på dit billede. Hvor har du mon købt dem?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...