onsdag den 25. juli 2012

Stop Spild Af Mad: Spicy nudelsalat...

I går droppede jeg morgenmaden og lavede i stedet denne salat til en tidlig frokost. Jeg skulle ud og cykle, så det skulle ikke være noget der lå så tungt.

I løbet af ingen tid havde jeg en hurtig og let frokost. Jeg spiste halvdelen med det samme og gemte resten til aftensmaden.

Det er en rigtig Stop Spild Af Mad salat. Rester af grønt, kød og nudler blev hevet ud af køleskabet og tryllet om til et sandt festmåltid.

En halv fennikelknold blev snittet på mandolinen, 2 små gulerødder blev snittet i skrå skiver, ½ peberfrugt i strimler, 1 snittet nyt løg, broccoli i buketter + stokken i strimler, 2 fed hvidløg og ½ rød chili i skiver.

Bøtten gemte på 2 halve bøffer. De var til overs fra søndag hvor Max og jeg fik bøf til frokost.

De skulle ha' været på bordet lørdag aften, men der kom jo et par velvoksne rejecocktails i vejen. Men med en kampvægt på 400 g stykket var de ret voldsomme til en frokost. Jeg tilbød ellers Max at han kunne få resten af sin bøf med hjem - men han insisterede på at den kunne jeg sikkert godt finde på noget at bruge til.

Og ja, det kunne jeg. Bøfferne blev flækket på langs og derefter skåret i strimler. Trixie fik nok ca 5 strimler - resten kom i salaten.

Nudlerne var udon af fuldkornshvede og brune ris. Dem havde jeg fundet nederst i en kasse da jeg ryddede op på mit 'tørlager' søndag formiddag.

Og ja, de var sørme 3 år over sidste salgsdato. Det betyder dog ikke at de behøver havne i skraldespanden. Der er ikke rigtig nogle mikroorganismer der kan gro i tørre nudler - der skal fugt til vækst. Så dem kogte jeg i 6 minutter i letsaltet vand og stillede til afdrypning.

Og så var salaten klar til at samle. Jeg besluttede mig dog pludseligt for at stege grøntsagerne først. For så kunne jeg droppe dressingen og blot tilføre soja, chilisauce og lidt agavesirup til panden.

Som sagt, så gjort. Grøntsagerne blev sauteret i lidt rapsolie inden de fik salt, stærkt og sødt. De blev derefter hældt over i et fad og fik lov til at køle lidt ned.

De kogte nudler og bøfstrimlerne blev vendt i - og så var der frokost.

Uhm, det var en dejlig og mættende salat der ikke lå for tungt.

I dag skal jeg atter på cyklen. Sif er i byen og vi skal mødes i Botanisk Have her om lidt. Jeg skal bare lige smøres ind i faktor 30 fra top til tå inden jeg kører - for faktor 15 var slet ikke nok i går. Jeg skulle ellers ha' været i Harlev i eftermiddag og hente bær hos Majbritt (som også forærede mig krydderurter for noget tid siden) - men jeg har aflyst. Jeg tør simpelthen ikke cykle 30 km i den varme - er bange for at blive dårlig, dehydreret og forbrændt. Så det får vente til køligere tider. Bærrene er på frost, så det haster jo heldigvis ikke.

God solskinsdag til alle der kommer her forbi.


10 kommentarer:

 1. Aj hvor set det her gudesmukt ud! Jeg pimper straks linket på vores facebook :)

  KH
  Selina

  SvarSlet
  Svar
  1. Aww, tusind tak *rødme*. Jeg er glad for at du kan lide det jeg laver. Tak for linket :-)

   KH
   Malou

   Slet
 2. oh man! it looks so delicious! I love the idea of using so many healthy veggies. I`d love to try this!
  moreover, you have got an absolutely stunning yellow spatula! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Thank you so much for the kind words :-)

   I love leftovers combined with lots of veggies.

   Oh yes, it's so cute. It is ment for kids - but I just had to buy it. It even has a small butt in the back :-D

   Slet
 3. Det kan jeg lide. Uhm!Jeg får ofte den slags "ryd køleskabet" retter og skal faktisk have en i dag også. Må hellere skrive om det også.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Ja, det er bare tit nogle skønne retter man kan fremtrylle fra køleskabets dyb.

   Uh ja, gør lige det ;-)

   Slet
 4. Kigger ofte forbi dig, og bliver altid glad og inspirerede over de ting de laver. Deruden har jeg konstateret ar du er svært glad for dejskrabere. Hvad Søren bruger du alle dem til :-)
  Kh Karina

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak fordi du kigger forbi - jeg er glad for at du kan finde inspiration her på min bette blog :-)

   Uha, dejskrabere er det bedste jeg ved. Har faktisk lige købt en ny i dag. Det er det ultimative redskab. Hver eneste har lige netop den skål, funktion eller ting den er bedst til. De er f.eks en i silikone jeg altid bruger til at vende frikadeller med - en anden er til det høje blenderglas - en er til små slas og skåle - en er bedst til æggehvider osv.... :-D

   Kh Malou

   Slet
 5. Du inspirerede mig lige til at lave lidt ala det samme her til frokost :-) Fedt!

  SvarSlet
 6. Mmm... Hvor lækkert!
  Hvor køber du dine nudler? Jeg ELSKER nemlig thai(inspireret) mad, men har længe ledt forgæves efter gode "flade" nudler der er både økologiske og fuldkorn :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...