tirsdag den 17. juli 2012

Melonsalat med feta og rødløg...

I går lavede jeg en lille melonkurv af en vandmelon der havde set bedre dage. Den skulle fungere som salatskål for aftenens salat.

Intentionen var at lave en salat med vandmelon, men jeg brød mig ikke om dem jeg kunne få i den lokale biks. Det blev derfor 2 mindre meloner der kom i vognen.

Det allerførste jeg gjorde var at snitte et rødløg i meget tynde både og overhælde det med citronsaft. I løbet at en lille times tid vil syren fra citronen 'koge' de værste svovlforbindelser ud af løget. Det gør jeg altid hvis jeg skal lave en salat med både frugt og løg.

Mine nyindkøbte meloner: net og frøskind. Jeg flækkede dem og brugte en halv af hver. 2 tomater for farvens skyld, ½ agurk og en bøtte feta. Den bredbladede persille havde jeg med hjem fra min weekend på landet, for Tine dyrker også krydderurter.

Man kan selvfølgelig skære sine ting ud med en kniv - men jeg var legesyg og fandt mine parisiennejern frem.

Agurken blev lavet i små 'perler', netmelonen i små kugler og frøskindsmelonen i store kugler. Tomaterne blev skåret igennem, befriet for kerner og skåret i tynde både. Løg og feta blev drænet fri for væde og lidt bredbladet persille blev skyllet og hakket.

Jeg kom de 3 størrelser kugler i en dyb tallerken og overhældte dem med marinade. Den var pisket sammen af god olivenolie, hyldeblomsteddike (alle lyse eddiker kan bruges), salt og peber. Marinaden må godt være til den sure side, for den søde frugt 'stjæler' meget af syrligheden.

De øvrige ingredienser blev vendt i og så var salaten klar til at komme i sin kurv.

En ret så nysselig anretning. Og fuldstændig pløk at lave til sig selv en mandag aften. Men sjovt - det var det.

I går ryddede jeg lidt op i fryseren så der kunne blive plads til alle mine bær. Der fandt jeg en bette bøf som meget passende kunne blive tilbehør til melonsalaten. Den fik et godt drys salt og peber inden den blev stegt i en blanding ag olie og SMØR.

Uhm, mandagsbøf. Og så skal jeg også holde en kødpause - rødt kød 3 dage i træk var liiiidt hårdt for maven.

Salatkurven kom på bordet, med en ske i, så den var til at forsyne sig fra.

Og så var der sommermad for alle pengene. Jeg spiste næsten alt salaten - og resten gled ned til frokost i dag.

Hele dagen i dag har foregået i liggende tilstand. Jeg er træt som et alderdomshjem. Aftensmaden bliver derfor en noget fra fryseren. Ak ja, når man er sløj har man brug for en doktor - så jeg har tilkaldt Dr Oetker. Han har ordineret smeltet ost. Hæ, det skal han ikke høre et ondt ord for.

I morgen skal Ladybug og jeg på en lille tur. Jeg skal besøge Britt til eftermiddagste og hun har inviteret mig til at spise med. Herligt. Så kan det være der bliver lidt kræfter til at sylte noget i morgen formiddag. Jeg vil nemlig så gerne i gang med at lave noget af mine jostabær - er SÅ nysgerrig på hvad de kan.

Kender du jostabær aka solstik?


4 kommentarer:

 1. Hej Malou,

  Jeg kan ikke se dine meloner er økologiske? Er det svært at få i dit supermarked?

  Jeg var hos Irma i går og var overrasket over, så begrænset et øko frugtudvalg, der var. Jeg endte med at stoppe to konventionelle meloner i kurven - indtil jeg nærmest ved et tilfælde opdagede, at der også var økologiske. Omend til dobbelt pris.

  Alligevel ved jeg godt, hvad mit valg er og især efter at have fulgt den seneste debat om pesticidrester i frugt og grønt.

  Glæder mig til at se, hvad du får ud af de mange dejlige bær fra weekenden.

  kh, Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Vandmelonen var økologisk - og fra Aarstidernes 'Melonkasse' hvor man får 3 uspecificerede meloner for 99 kr. Det er en stram pris, men som du er jeg også interesseret i at undgå på pesticidrester. De andre 2 måtte jeg købe i den lokale Super Best som ikke rigtig gør så meget i økologi. Jeg bilder mig dog ind at lige netop meloner med så tyk skal er bedre end ferskner hvor man spiser skindet med.

   Uh, det glæder jeg mig faktisk også lidt selv til :-D Har en del planer, men nu får vi se hvor langt kræfterne rækker. Men saft, marmelade og lidt kage. Jeg vil lave solstikssnitter eller noget i den retning.

   Kh Malou

   Slet
 2. Hej Malou,

  Hvor ser det godt ud, og hvor er melonkurven yndig. Du er bare skidegod!

  Kh Aviaja Marsilie

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Aviaja

   *Rødme* tusind tak :-D

   Kh Malou

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...