torsdag den 26. juli 2012

Bubble Tea - the drink you can eat...

Æh, hvad for noget? Te med bobler i - eller hvad? Ja, men ikke bobler i den traditionelle forstand - der er nærmere tale om kugler og perler. Bubble Tea stammer oprindeligt fra Taiwan hvor det siden 80'erne har spredt sig til resten af verden.

Og nu har bubble tea'en så også gjort sit indtog i Århus - på Åboulevarden 55.

Sig hej til Kasper Nyby Elgaard *vinke vinke*. Han er den unge mand bag Bubble Tea. Han tilbragte påsken i Berlin, smagte bubble tea før første gang - og besluttede sig straks for at tage hjem og åbne en biks i Århus. Han slog dørene op d. 6. maj og langer selv de boblende theer over disken.

Her er Kasper ved at lave 2 x bubble tea - den ene er til mig og er med jasmin-the og ferskensirup. I baggrunden ses de 2 thebeholdere - en med sort the og den anden med grøn jasmin. Man laver en bubble tea ved først at vælge en af de 2 theer. Derefter vælger man hvilken frugtsirup der skal tilsættes. Det er de hvide flasker med pumperne - og ja, sirupperne er lavet af rigtig frugt. Den varme the og siruppen rystes sammen med masser af isterninger i en shaker - og hældes derefter op i et bæger. Og så skal der 'fyld' i:

Under disse låg ligger perlerne eller boba som de også kaldes. Det er små gelé-sphere som man kender det fra molekylær gastronomien - en tynd membran med en tyktflydende frugtsirup der flyder ud i munden når man popper den mellem tænderne. Man kan også vælge at få tapiokakugler i sin bubble tea. Det er kugler lavet af tapiokastivelse som er udvundet af cassava. Kuglerne koges og overhældes derefter med fruktose. De byder på lidt mere at tygge i end geléperlerne - de har konsistens som blød vingummi. Er man ikke til nogle af perlerne kan man i stedet vælge at få små geléstykker i.


På disken stod der her den anden dag dette glas til udstilling med begge slags perler og geléstykker.

Første gang jeg var derinde bad jeg om en der ikke var for sød. Jeg fik en jasmin-the med limesirup og perler med passionsfrugt. Virkelig forfriskende og læskende. Og super sjov fornemmelse med de bløde poppende kugler. Det kræver lige lidt øvelse at suge perlerne op igennem det store sugerør - men man lærer hurtigt hvor meget eller hvor lidt man skal suge til.

Den anden gang fik jeg igen jasmin-the, men med ferskensirup og 2 slags perler: mango og appelsin. Også meget læskende. Perfekt til en sommerdag.

I går kastede jeg mig så ud i en helt anden variant, nemlig en pearl milk tea. Det er sort the med non-dairy creamer + tapiokakugler. Wow, de kugler var lækre at bide i. Selve theen var usødet og skal jeg ha' den igen vil jeg bede om at få et squeeze agavesirup i.

Man kan nyde sin bubble tea både ude og inde. Bagerst i cafeen er der endda et par bløde sofaer man kan flyde i.

Bubble tea er en slags hybrid mellem læskedrik og slik - og kan været et lille sødt mellemmåltid i stedet for en is. En stor koster 37 kr og en lille 25 kr.

Jeg er allerede ved at overveje om jeg skal cykle ind og ha' en bubble tea i eftermiddag til at køle mig ned her i varmen. Måske ses vi derinde?

19 kommentarer:

 1. Det lyder lækkert.... og næste gang jeg nærmer mig Kbh eller Århus, skal det da absolut prøves. Det er faktisk det eneste jeg savner ved Kbh (Jeg er født og opvokset i Kbh) er at være først med det nye, udvalget af spisesteder og teatre.

  VH Pernille

  SvarSlet
 2. Hold da op... det lyder virkeligt som noget, jeg skal prøve :-)

  Den på disken er jo ligefrem et lille kunstværk

  SvarSlet
 3. Ej hvor ser det lækkert ud! Tak for infoen, jeg har hørt om Bubble Tea før, men vidste ikke man kunne få det i DK - nu må jeg da finde en undskyldning for at køre ind til byen én af de nærmeste dage ;-)

  SvarSlet
 4. Det er virkelig et sjovt koncept. Og hatten af for at Kasper /vinker/ har taget det til Århus. Jeg MÅ bare pröve det når jeg er i byen igen om en månedstid!

  SvarSlet
 5. Uhm ja, vi har også fået det her i københavn - på skt. hans torv! Det er virkelig en sjov, og overraskende velsmagende og forfriskende, nyopdagelse (for mig i hvert fald) - jeg er helt vild med perlerne!!! De kan altså noget med overraskelsesmomenter i Asien - mad og drikke er bare lidt festligere.

  SvarSlet
 6. Lækkert. Vi har det også i Holstebro på cafe Aas. Passonsfrugt og jordbærbobler smager også godt. God dag og tur.

  SvarSlet
  Svar
  1. Sjovt nok den kalder de Fresh summer på Cafe Bubble tea i århus ;-)

   Slet
 7. Mmm, nam nam det var godt Malou! Er på vej derind igen ;-) Kh Rikke

  SvarSlet
 8. Neej, har godt set det i Berlin. Men synes at det så lidt skummel ud. Så det er ikke lige noget jeg skal prøve. Det er fedt med din nye cykel: frihed og mortion er godt ;) God cykeltur!
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
 9. Smagt i Flensburg og synes det var dejligt.

  SvarSlet
 10. Måske er det, fordi jeg ikke er den store tedrikker. Det var ikke noget, jeg gad bruge penge på! Så hellere en soft-ice i sommervarmen.

  SvarSlet
 11. Det lyder jo helt fantastisk! MUMS!

  SvarSlet
 12. Hej Klidmoster,

  Hvis du kommer forbi København, så prøv den på Sankt Hans Torv, du vil elske den!
  Jeg skrev sjovt nok også en blogpost om bubble tea for et par dage siden: http://tasteandexperience.blogspot.dk/2012/07/bubble-tea-pa-sankt-hans-torv.html.

  Hygge :)

  SvarSlet
 13. Hej. Vi var i Berlin for et par uger siden... og de lå på næsten hvert gade hjørne. Vi var bl.a. inde i en, der var meget japansk inspireret,og det var rigtig hyggeligt. Vores teenage- unger var helt vilde med det, og flere af slagsen blev besøgt under ferien.
  Hilsen Charlotte

  SvarSlet
 14. Det ser helt fantastisk ud, Malou - jeg har aldrig hørt om bubble tea. Men jeg kan se herover, at det fås på Sankt Hans Torv i København. Det må jeg prøve.
  Varme klem og god solskinsdag til dig

  SvarSlet
 15. Det lyder forfriskende og lækkert. Det skal prøves, om ikke andet, når jeg kommer til Århus senere på sommeren.

  Men jeg ser lige, at https://www.facebook.com/BubbleTeaEmporiumvi har i København også. Linker til Facebooksiden, for det rigtige site er ikke færdigt. Nu behøver jeg så ikke være ked af, jeg ikke prøvede i Berlin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fik trykket for hurtigt. Mit link sku lle have været på "har i København" - kom til at lave forkert og glemte at tjekke før jeg udgav. Sorry! Gider du rette?

   Slet
 16. Det der bliver jeg vist nødt til at prøve en dag :)

  SvarSlet
 17. Så længe kuglerne ikke er som 'jelly' så er jeg frisk på at prøve engang.

  Har bestemt fået nok af (varm mælke)te med geleklumper (Kina) - og nu også prøvet noget der mindede om en tyng milkshake med geleklumper... æv! :$

  SvarSlet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...