lørdag den 28. juli 2012

Hotdog med gedefrankfurter...

I dag trængte jeg til en big bad hotter. Jeg havde en pakke gedefrankfurtere liggende i køleskabet som skulle spises - men måtte lige omkring Kvickly efter et par småting inden jeg kunne gå i gang.

Det er junkfood på den gode måde - en fin blanding af lødigt og ulødigt, garneret med ristede løg.

De smækre gedefrankfurtere er fra Lille Raneladegård. Jeg havde haft dem med til grillfesten hos Kagedåserne i går, men vi kunne slet ikke spise alt det vi hver i sær havde med - så de røg tilbage i køletasken og kom med hjem igen.

Ja, der er ikke så meget at forklare her - det er den topping jeg foretrækker på en god hotter: Heinz øko ketchup, French's sennep, Heinz agurkerelish (købt her), grov remoulade fra Urtekram og ristede løg. Jeg vil godt være ved at det var de billigste løg fra Kvickly - men de kom straks i en skål da bøtten var så grim at den gav mig hovedpine. Om jeg begriber hvorfor discountprodukter skal være SÅ grimme?

Brødet er fra Kvicklys bager. Jeg gik efter fuldkornsbrødene man kan få - men spottede de her bløde nybagte basser og valgte dem i stedet for. Endnu engang tak til Adam Price og hans pølsebrødskæringsteknik der skaber Den Væltefri Hotdog: et langt dybt snit ned i toppen af pølsebrødet i stedet for at flække det i siden.

Vejret var godt, så jeg fyrede lige op i min bette gasgrill. Pølserne fik et par skrå snit og lidt neutral olien inden de blev lagt tilrette.

Pølserne blev grillet ved middelvarme og vendt ofte. Gedekød er magert og kan nemt blive tørt hvis man ikke passe på. Jeg tog 2 fra til i morgen og lavede 2 hottere til i dag.

Jeg kom godt med ketchup i bunden af pølsebrødet - og stedte derefter en af de grillede pølser til hvile ovenpå.

Remoulade, sennep og relish - i rigelige mængder.

Og så godt med ristede løg. Æh, og da billedet var taget kom jeg mindst dobbelt så mange løg på. Jeg ELSKER ristede løg.

Sikke en basse - alt for stor at bide over. Bakken som hotteren ligger på et slet ikke en bakke - men et lille fad i porcelæn. Det er ret praktisk når man skal spise så stor en hotter som den her. Så kan man nemlig bruge det som 'indføringsrampe'.

Oh la la.....sikke en kødfuld og kraftig hotter. Jeg klemte dem begge ned og sidder nu og slår mave på sofaen. De sidste 2 pølser skal bruges til en æggekage i morgen.

Uha, hvor er jeg bare træt. Jeg drak ikke mere i går end at jeg var i stand til at cykle hjem kl 2 i nat (syngende i regnvejr). Så jeg har ingen tømmermænd haft i dag - men er godt brugt i kroppen. Nu vil jeg hoppe under dynen med en varm kat og se en kold gyser.
Godnat.


7 kommentarer:

 1. Jeg tror bare aldrig at gedefrankfurter vil blive en salgssuccess. Der er ikke nok ristede løg i verden til at skjule uldsmagen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tro det eller lad være - de er skam en stor salgssucces. Faktisk så stor at produktionen ikke kan følge med efterspørgslen.

   Uldsmag? Det er simpelthen den kedeligste fordom om gedekød. Det er får der smager af uld - og der stammer smagen fra fedtet. Magert gedekød smager som en blanding af kalv og vildt, med et lille snert af lam. Tak ja-hatten på, du går glip af gode smagsoplevelser med den indstilling ;-)

   Slet
 2. Mums mums mums... Det er en hotter der vil noget!
  Jeg E L S K E R også ristede løg, og jeg kan spise dem rent, bare som snack ;)

  Mine hotdogs plejer jeg også at servere med hjemmelavede balsamico glaserede løg med chili, det giver et godt kick til en lækker hotter :D

  - Maj :D

  SvarSlet
 3. Fint med ekologiskt :)

  http://gittesgreenliving.gili.se/

  <3

  SvarSlet
 4. Uhm, hvor får jeg pludselig lyst til sådan én fætter! Jeg er dog ikke sikker på, hvordan jeg har det med agurgerelishen. For det er jo smart og smager sikkert godt, men det kræver lidt overvindelse at udskifte de velkendte syltede agurker med noget grønt på flaske. ;)
  Mvh. Helle

  SvarSlet
 5. Jeg er ikke til hottere, men den der relish virkelig lækker ud! Og sikke smart at den er på tube, den må komme på listen over ting jeg skal have anskaffet til mit køkkenlager (:

  - Kit

  SvarSlet
 6. Mmm - hotdog. Ved du hvor man kan finde sådan et "hotdog-fad" henne?

  For resten har jeg lige fået at vide fra min "hvidløgspusher", at det er nu hvidløgene skal høstes. Ellers risikerer man åbenbart at dækbladene tørrer ud og feddene skiller sig fra løget, hvorved holdbarheden daler. Håber virkelig de er noget ved :)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...