fredag den 13. juli 2012

Ferskenmarmelade med vanilje og citron...

I aftes da jeg syltede ferskner, lavede jeg også denne ferskenmarmelade. Det er som at smøre solskin på brød......prøv selv.

Der blev et ret stort glas af den gyldne marmelade - men jeg tvivler på at det holder ret længe.

Fersknerne er fra Emilios FrugtKasse fra Aarstiderne. Den delte jeg i denne uge med Pernille Kagedåse.

4 store ferskner blev flåede som til de syltede ferskner - du kan læse hvordan lige her.

De flåede ferskner blev skåret i stykker og vejet. Der var 350 g rengjort frugt at gøre godt med.

Jeg kom frugten i en gryde sammen med ½ dl vand, 175 g sukker, 1 tsk vaniljepulver (svarende til marven fra en vaniljestang) og skal + saft fra en lille økologisk citron. Marmeladen fik lov til at simre i ca 30 minutter inden jeg svang tryllestaven *wroom wroom* og forvandlede den til en homogen masse.

Marmeladen blev derefter tilsat ¾ tsk Rød Melatin rørt ud i 1 spsk sukker. Det fik lov til at koge i 2 minutter og marmeladen kom derefter på et steriliseret, vodkaskyllet sylteglas. Efter 30 minutter på køkkenbordet kom det på køl.

Her til morgen åbnede jeg for glasset og kom lidt på et stykke knækbrød. Åh, det er kræs. Jeg måtte også lige ha' et stykke med jordbærmarmeladen. Ret god sommermorgenmad. Når solen nu ikke gider skinne på himlen, må man jo smøre den på brødet.

I dag har jeg cyklet 28 km på Ladybug. Herfra til Agro Food Park, hvor jeg spiste frokost med Soy4you gutterne, derefter i IKEA (note to self: aldrig kør derud igen en fredag eftermiddag) og hjem igen. Wow. Jeg havde aldrig nogensinde forestillet mig i min vildeste fantasi at jeg ville kunne komme til at cykle så langt. Jeg er øm og træt - men på en rigtig god måde. Selvfølgelig gør motoren meget af arbejdet, men jeg skal bevæge benene hele tiden for at den hjælper til. Jeg fik cyklen leveret mandag eftermiddag og det er allerede blevet til 94 km på de 4 døgn. Og nu skal jeg så ha' en pause i weekenden. Men jeg er sikker på at jeg skal ha' en tur så snart jeg kommer hjem på mandag. Det er den dyreste ting jeg nogensinde har smidt penge efter - men den er allerede hver en krone værd. Den frihedsfølelse jeg havde i dag da jeg cyklede rundt derude i det grønne gav mig tårer i øjnene. Det er faktisk ret hårdt at være afhængig af andre menneskers hjælp til alt muligt. Derfor er det ekstra fedt nu at være, bogstavelig talt, selvkørende.

God weekend til alle der kommer her forbi ☺


10 kommentarer:

 1. Ferskenmarmelade... lækkert! Tænkte på at foreslå henkogning som en metode til at øge holdbarheden med flere måneder (år?). Jeg har ikke prøvet at henkoge marmelade, men snart sagt alt muligt andet, og det funger :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-)

   Marmeladen kan holde i op til et år på køl - så længe sukkermængden er så høj ;-)

   Jeg skal helt klart til at eksperimentere med henkogning - vil nemlig gerne gemme en masse sommer på glas til hele vinteren.

   Slet
 2. Ferskenmarmelade er SÅ godt - virkelig undervurderet spise :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, det er også helt sikkert noget jeg vil lave igen :-)

   Slet
 3. jeg er vild med ferskner, men troede måske ikke de har nok smag til en marmelade alene med dem. Men jeg er da fristet nu

  Det er fantastisk at høre om dine oplevelser på cykel. Jeg kan sagtens sætte mig ind i den frihedsfølelse det må gi dig. Virkelig en god investering. Jeg skal helt sikkert ha mig sådan en, når jeg kommer til Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan love dig at jeg er glædelig overrasket over marmeladen - havde heller ikke helt fidus til det før jeg prøvede ;-)

   Tak. Jeg er simpelthen SÅ kisteglad for den. Den kommer godt nok til at koste 20.000 inden lånet er betalt ud + ekstra forsikring - men det er allerede nu det hele værd. Jeg tudede i dag på vejen hjem - den frihed er GULD værd. Tror det vil være et perfekt transportmiddel til Samsø :-)

   Slet
 4. Tusinde tak for en dejlig opskrift. Det smager virkelig lækkert;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekomme - jeg er virkelig glad for at det smagte dig :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...