fredag den 13. juli 2012

Frokost på Constantia 2...

Torsdag var jeg inde i byen sammen med Max for at sætte mig i gæld så jeg kan købe Ladybug. Vi ville spise frokost sammen bagefter og cyklede derfor af Brabrandstien mod Constantia 2 - som min veninde Helles mand havde fortalt om. Vejrguderne var med os og vi ankom tørre mellem 2 byger.

Constantia 2 er et traktørsted i gammeldags stil. Der er åbent for kurser, seminarer, møder og selskaber + overnatning hele året - men fra d. 31. marts og frem til oktober har de desuden en sommercafe.

Stedet er lyst og venligt. Det er et rigtigt sommersted - med kig til sø og eng. Vi tog plads ved vinduet og fik straks overrakt et fristende menukort. Max hoppede på deres luksusbrunch incl drikkevarer (175 kr) og jeg valgte deres frokostanretning (171 kr).

Med til begge valg var der: "Hjemmebagt økologisk rugbrød og lyst brød af Skærtoft Mølle mel og økologisk smør". Virkelig godt brød - som vi kastede os over. Og se lige - mit elskede SMØR fra Naturmælk.

Max vendte hans brunch så jeg kunne få et godt billede: Pandekage med sirup - omelet med ost, brændenælde, tomat og bacon - yoghurt med øko rugdrys og biodynamisk roesirup - røget ørredmousse med sprødt rugbrød - luksus pålæg fra Fanø: chorizo og røget okseinderlår - 2 slags økologisk ost (brie og vesterhavsost) med råsyltede hindbær og nødder - og til slut lidt frisk frugt. Han fik friskpresset appelsinjuice og en, efter sigende, rigtig god kaffe til.

Min frokost kom af 2 omgange - fisken først: Røget ørredmousse med sprødt rugbrød og trækulsgrillet pesto-laks med mayo og rødløg. Uhm, jeg måtte lave lakselyde - virkelig lækker fisk.

2. runde bød på øko-æg med rejer, økologisk kyllingebryst med hjemmelavede langtidsbagte tomater og bacon, frisk frugt - og ost.

Vesterhavsost og brie - med lækre syltede nødder til. Og jeg spiste op! Virkelig en pragtfuld frokost - et fund til de penge.

Det var en rigtig god oplevelse at besøge Constantia 2. Maden var omvejen værd og betjeningen venlig og kompetent. Jeg er SÅ glad for at der ligger så dejligt et sted 5 minutter herfra, for Viby er ellers ikke ligefrem kendt for sine spisesteder.

Vi forlod stedet inden himlen blev alt for sort og cyklede i hver sin retning. Det er bestemt ikke sidste gang jeg smutter forbi Constantia 2 og får en bid mad. Jeg har allerede kig på deres rugfoccacia med hjemmelavet humus, salat og sprøde havreflager (75 kr).

Man kan også køre forbi og få et par kugler is eller en kop the og lagkage. Måske ses vi derude på terrassen en dag solen skinner?

Åbningstider:
Weekend og helligdage: 10 – 17
Hverdage: 11 -17, mandag og tirsdag lukket (køkkenet lukker kl. 16:30)

Constantia 2
Norringholmsvej 32
8260 Viby J
Tlf: 86 28 51 24


12 kommentarer:

 1. Altså, man bør jo næsten køre forbi Viby næste gang man er på de kanter. Hold nu kæft det lyder lækkert.

  SvarSlet
 2. Du siger bare til, smukke!

  ...Sjælland siger du? Jamen, jeg tager da bare elcyklen! Eller... eltoget, måske nærmere... *host*
  Lækkert sted! Lækker mad! Ærgerligt at vejret ikke er bedre i øjeblikket.

  SvarSlet
  Svar
  1. TIL! :-D

   Du kunne jo også bare gå? ;-)

   Ja, virkelig lækkert. Vil derned igen snart.

   Slet
 3. ja sikke et sommertraktørsted. Og så oven i købet i Viby J, hvor jeg er født og opvokset og har trådt mine ungdomssko indtil jeg blev 26 og rykkede til Sjælland. Jeg kender slet ikke det sted og må med skam sige at jeg heller ikke kan huske hvor den vej ligger .... men vil bestemt skrive mig stedet bag øret når jeg næste gang kommer dertil for at besøge mine forældres gravsted

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sådan et dejligt sted.

   Uh, så er du jo flyttet nogenlunde da jeg kom hertil. Det ligger bag haveforeningen nede på Brabrandstien - og har kunne ligget der i et par år.

   Ja, det kunne jo være et godt sted at besøge. Hvor ligger dine forældre begravet?

   Slet
 4. Hvor ser det lækkert ud! Hvis jeg boede nærmere, kørte jeg straks fordi. Vi har et traktørsted i Frederiksdal, men det kommer slet ikke op på niveauet her. Varme klem

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, jeg tænkte lige på dig da jeg sad der. Det er jo ikke Ninas Naturcafe - men det er lidt den samme sommerstemning :-)

   Varme klem

   Slet
 5. Ih det ser hyggeligt ud, det er altid godt at have noget i nærheden til en dag, hvor man ikke gider tage så langt for et godt måltid mad. Flere af dem, tak :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh yes, så kan jeg cykle derned og få en bid frokost. Er der ikke sådan nogle steder på dine kanter? :-)

   Slet
 6. Ih ja! Constansa2 er et super sted. Deres kaffe, kage og is er osse rigtig godt. Jeg bor lige over på den anden side af søen Brabrand. Så jeg har ofte være der når jeg har cyklet rundt om søen. Et godt sted at holde pause: cafe latte, kage eller is....
  Vh Charlotte G

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at høre :-) Jeg skal bestemt også forbi og ha' både kage og is her i sommer.

   Fedt at Brabrandstien byder på sådan en lille oase :-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...