fredag den 11. november 2011

Sprød timianvaffel med confiteret and...

Ok, jeg ved godt jeg sagde at vaffeljernet skulle ha' en pause. Æhm, der kom lige noget i vejen. Nogle rester tiggede om at bliver til et kongemåltid - og det kunne jeg ikke nænne at nægte dem.

Det blev derfor til en sprød timianvaffel, bagt på boghvedemel, med selleri/kartoffelpuré, flødekysset savoykål, rødløg og confiteret and med fuldkornssennep. Ideén til en måltidsvaffel har jeg fundet her - og den kunne jeg slet ikke stå for.

Det startede som et Stop Spild Af Mad projekt og det greb hurtigt om sig. Der var et confiteret andelår og lidt selleri/kartoffelpuré tilbage fra Mortens aften - det skulle jeg som minimum lave et hovedmåltid af.

Et lille rødløg blev skåret i tynde både. 5 blade savoykål blev skyllet, overhældt med kogende vand og stod 5 minutter inden de blev snittet i strimler.

Andelåret blev befriet for skind og ben - og blev plukket i mundrette bidder. Jeg kunne mærke 2 sæt øjne der brændte sig ind i mit baghoved imens.

Jeg blev nødt til at dele lidt af kødet med de her to. Sikke en larm de kan lave når der er and i farvandet.

Vaflerne blev bagt først og fyldet lavet bagefter.

Timianvafler: (4 stk)

65 g hvedemel
65 g boghvedemel
¼ tsk natron
½ tsk bagepulver
½ tsk rørsukker
½ tsk salt
1 æg
2½ dl mælk
2 spsk rapsolie
1 spsk hakket timian (frisk eller frosset)


De tørre ting blev vejet og målt af for sig.

Til så små mængder er det guld værd med de her måleskeer. For hvor meget er ellers ¼ tsk?

Æg, mælk, olie og timian piskes sammen.

Den våde blanding piskes i den tørre. Det skal kun lige piskes sammen, man bør endelig ikke overpiske dejen - så bliver vaflerne seje.

Vaflerne bages af 4 omgange og lægges på en bageplade til afkøling. De bliver virkelig sprøde i overfladen. Lige inden de skal serveres varmes de op i vaffeljernet på ca 30 sekunder.

Fyldet blev lavet ved at sautere rødløget i lidt olivenolie til det var glasklart og tilsat den strimlede savoykål. Den confiterede and kom ved sammen med 1 dl fløde og 1 tsk fuldkornssennep. Det fik lov til at simre til fløde tyknede nok til at hænge ved. Der blev smagt til med salt, friskkværnet peber og et par dråber æblecidereddike.

Selleri/kartoffelpuréen blev varmet i mikroovnen mens vaflen blev varmet i jernet. Den sprøde vaffel blev toppet op med puré og halvdelen af fyldet - og så var der frokost.

Mums, det var en syndig men lækker sag. Jeg gemte den anden halvdel af fyldet til jeg blev sulten igen og spiste det på endnu en vaffel. Nu er der så 2 vafler tilbage. Jeg overvejer at lave en form for grilled cheese med dem i aften med røget ost, sennep og tomat - men det kan også være de ryger i fryseren.

Det bliver en rigtig sjov og spændende weekend. I morgen kommer Tine Kagedåse aka The Blogless Sister til frokost og en eftermiddag fyldt med the og snak. Vi skal nemlig til udgivelsesfest hos Sif i morgen aften for hendes nye bog Vinterkage. Det bliver herligt at mødes med nogle af Kagedåserne igen, for det er ved at være længe siden sidst. Vi skal bare opføre os pænt, for der kommer også andre gæster. Men mon ikke det går?


Søndag står der chokolademessen 'Julens Chokolade' på programmet. Det er en messe arrangeret af Chokoladeselskabet som afholdes på Radisson Blu Scandinavia Hotel fra kl 10-17. Sif har en stand derinde i år hvor hun repræsenterer sit kagefirma SifBeth. Jeg skal hjælpe til på standen og være med til at lange hendes skønne hjemmebagte chokoladekage, muffins og småkager over disken. Der er både mulighed for at få en lille smagsprøve og for at købe noget med hjem til favorable priser. Kom forbi, sig hej og smag på sagerne - det er på stand 11.


3 kommentarer:

 1. Er blevet så inspireret af dine vaffelopskrifter, at jeg har været ude og købe et i dag. Så nu skal der vafles i det lille hjem :-)

  SvarSlet
 2. Ahlgreen Kristensen29. januar 2012 kl. 18.33

  Mums, det ser godt ud. Det skal jeg helt sikkert prøve at lave. Tak for opskriften og dejlig weekend til dig.

  SvarSlet
 3. Tror da vist det er en god investering du har fået gjort med det vaffeljern :-) Jeg kan i øvrigt se, at du har skrevet frisk/frosset timian i opskriften. Jeg har længe prøvet at holde liv i diverse friske krydderurter indenfor, da jeg desværre ikke har have. Har endda købt specielle potter til det, men lige meget hjælper det.... og grunden er ikke, at de mangler vand ;-) Hvordan fryser du krydderurter ? Putter du bare hele stængler i en frysepose ? Smager de stadig godt, når de har været frosset ned ?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...