fredag den 25. november 2011

Grilled Cheese-vaffel...

Smeltet ost er godt - smeltet røget ost er uforskammet godt. Det er ikke lige den sundeste snack, men der skal altså også være plads til comfort food ind i mellem. Idéen opstod den dag jeg bagte de sprøde timianvafler og stod med 2 tilbage.

Aj, men se lige - det er da slet ikke til at stå for.

Det svinder godt nok i min røgede ost - men den er bare ikke til at lade være. Den er heldigvis meget nem at rive på mit nye rivejern.

Microplane er virkelig kvalitet. Jeg skal bruge et minimum af kræfter på at rive sådan en bunke på 1½ dl.

2 andre vigtige ting i en 'grilled cheese' er tomatskiver og sennep - her French's.

Begge vafler blev smurt med sennep på den ene side. Ikke for meget og ikke for lidt. Den ene vaffel blev lagt med sennepssiden opad i det opvarmede vaffeljern.

Osten blev fordelt i et jævnt lag.

Og 4 tomatskiver lagt på. Jeg ville gerne ha' kommet flere i, men var bange for at det ville blive for vådt.

Den øverst vaffel blev lagt på og jernet lukket godt til. Jeg havde ikke armkræfter til at presse det hårdt nok sammen, så jeg lagde en grydelap på og stillede min lille Le Creuset gryde ovenpå. Det var lige den vægt der skulle til.

Da osten begyndte at smelte gav den sig til at sive ud af sprækkerne.

Det dannede en sprød lækker kant. Indrømmet, det var måske lige i overkanten med ostemængden. Men så ved jeg det til en anden gang.

Den varme grilled cheese vaffel var fyldt med smeltet fryd. Jeg tror også at det ville være skønt med almindelig ost og bacon - som en vaffel BLT. Det skal prøves en dag.

I går havde jeg en rigtig dårlig dag. Hele dagen lå jeg på sofaen og rallede. Hen på eftermiddagen fik jeg en sms fra Lars Grydeske som spurgte om jeg ville med til et foredrag om molekylær gastronomi på universitetet. Jeg trængte til at komme lidt ud, så sagde straks ja. Kiggede på Rejseplanen efter busser der passede og rejste mig for at gå i bad. Da jeg rejste mig op svimlede det og kvalmen vældede op igen. Så jeg måtte melde fra. Crap!

Den her weekend bliver dejlig og afslappet. Max kommer på besøg og vi skal rigtig hygge os. Jeg har bestilt laks hos Aarstiderne som vi skal ha' til middag i morgen - den skal bages i ovnen med pesto og serveres med grøntsager vendt med perlebyg.

Det handler om af få samlet godt med kræfter til næste uges miniferie i København. Jeg skal nemlig allerede af sted tidligt tirsdag morgen. Har fået plads i stillezonen og glæder mig til at sidde og summe der. Så er jeg sikker på at ankomme ustresset til storbyen. Der venter et tætpakket program fyldt med god mad, søde mennesker (ja, Sif - det gælder også dig) og det første møde med min lille nye niece Luca.

God weekend til alle der kommer her forbi4 kommentarer:

 1. Damn it hvor ser det godt ud! Og så er du kun tilgivet snakken om røget ost, fordi jeg selv fik fingre i en lille guldklump i går ;-)

  SvarSlet
 2. MUMS. Jeg får en ustyrlig trang til smeltet ost lige nu. Det lyder så lækkert, Klidmoster :)

  SvarSlet
 3. Nøj det er dirty det der! Smeltet ost er en smuk, smuk ting, og jeg vil prøve at lave krydrede vafler een af dagene.

  SvarSlet
 4. Uhmm det lyder lækkert hvor køber du den røgede ost?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...