tirsdag den 22. november 2011

Kartoffel-vaffel med ost og grøntsagssauté...

I går fik jeg lavet en hurtig og lækker vegetarisk aftensmad på blot 15 minutter. Endnu engang tog jeg vaffeljernet til hjælp. Jeg ville gerne lave en kartoffel-rösti af en art - men det viste sig at være lidt sværere end jeg troede. Men efter en justering fik jeg det til at lykkedes til sidst.

Resultatet blev en super sprød kartoffelvaffel som jeg toppede med en saute´af østershatte og lidt grøntsager.

Selv om det første forsøg mislykkedes kommer det lige med alligevel - for det var jo en opskrift under udvikling.

En rösti er jo basalt bare en lille 'pandekage' lavet af revet kartoffel. Jeg ville dog også gerne ha' lidt løg i også. Begge dele blev revet på mit grove Microplane rivejern.

Når man ikke har ret mange kræfter i hænder og fingre er det virkelig en god investering. Og da man så tilmed kan få en slæde til små ting, er det bare helt perfekt.

4 mellemstore kartofler blev skrællet, revet og presset fri for væde.

De blev blandet med 1 lille revet løg, 1 spsk olivenolie, lidt timian fra fryseren og salt + peber.

Jeg kunne ikke nære mig og rev ca 3 spsk ost i også - røget GouDan fra Naturmælk.

Det hele blev blandet grundigt sammen og så var det klart.

Vaffeljernet blev varmet op og penslet grundigt med rapsolie inden halvdelen af kartoffelblandingen blev lagt i.

Øv, det hang i og blev et værre rod. Men smagen var god og konceptet havde helt bestemt potentiale. Der skulle bindemiddel til!

Så jeg piskede et æg i den sidste halvdel af kartoffelblandingen.

Og ca ½ dl panko-rasp. Det fik lige lov til at trække i et par minutter inden vaffeljernet blev varmet op igen.

Wuhu, det var straks mere lovende. Jeg bagte vaflen næsten færdig, tog den ud - og stegte den færdig og sprød igen lige inden den skulle serveres.

Der stod en bakke østershatte i køleskaber som jeg hev i mindre stykker. 1 gulerod, 2 gourmetbønner og 2 små tomater blev skåret fint. Guleroden og bønnerne blev sauteret i lidt olivenolie inden svampene blev tilsat. En lille gnalling SMØR kom i og der blev smagt til med lidt salt og peber. Panden blev taget af varmen og tomaterne vendt i.

Den færdigbagte sprøde vaffel blev lagt på en tallerken.

Og den lune grøntsagssauté blev anrettet på toppen.

Et drys parmesan satte prikken over i'et.

Yum, en sprød sag lige til at sætte tænderne i. Det er helt sikkert et koncept der skal udvikles mere på - og nu hvor jeg ved der skal æg i bliver det nemmere.

Og så er det officielt: jeg er 'sygemeldt' til og med næste mandag. Nu går den ikke længere. Det betyder desværre at jeg må aflyst 2 ting som jeg virkelig havde glædet mig til. Det har krævet meget overvejelse og det har været en svær beslutning. Men det nytter ikke noget jeg bliver ved med at bruge kræfter jeg ikke har, for det er begyndt at få alvorlige konsekvenser for mit helbred. Så hvis der er nogen der vil mig noget vil jeg være at finde her hjemme på sofaen og i køkkenet. Der skal hviles, soves, tænkes, læses og ses en masse gode tv-serier og film. OG skulle der være kræfter til andet end at frembringe den daglige kost, er der drømme om at lave bare et lillebitte peberkagehus.

Latterlige møgsygdom - hader når det ikke er mig der bestemmer.

5 kommentarer:

 1. Tak for endnu en uundværlig vaffel-inspiration - må hellere snart få købt det jern.
  Og god bedring - håber det går fremad!

  SvarSlet
 2. Endnu en lækker vaffelret - må virkelig finde vores jern frem, for det er da lækkert og anderledes.

  God bedring - pas på dig selv :\ Gør du heldigvis nu, men pas på ikke at køre dig selv for langt ud, inden du stopper op.

  SvarSlet
 3. Åhhhh altså Malou du skal passe lidt mere på dig selv, det kommer i første række! Og vil du så venligst lade være med at poste flere vaffel-indlæg, er jo lige på nippet til ikke at kunne leve uden sådan et instrument.. det er din skyld at der kommer mere og mere i mine køkkenskabe.. godt jeg har et stort køkken:-)

  Pas på dig selv!
  KH Berit

  SvarSlet
 4. God bedring!
  VH charlotte g

  SvarSlet
 5. Det er træls når kroppen skal bestemme. Det synes jeg også er nederen som allergiker. Men det er måske også bare kroppens måde at give en ren besked på - og advare en om, at man har drevet rovdrift på sig selv. Øv øv øv. Men brug noget tid på dig selv - det skulle være så sundt, og du kan endda have 100% god samvittighed over det ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...