onsdag den 9. november 2011

And til Mortens aften og jul...

Skal du stege din and i dag eller i morgen? Hvad med at få det overstået i dag, så skal den blot varmes i morgen - det er SÅ ustresset. Det er efterhånden blevet til flere forskellige langtidsstegte ænder her på bloggen. Her har jeg samlet en oversigt over de forskellige varianter. Måske kan du finde det fyld eller tilbehør der passer lige til din smag her:

Langtidsstegt and med fyld af kirsebær, perlebyg og kastanjer. Tilbehøret er bagt kartoffelmos (med hakkede kastanjer, karamelliserede løg og timian) og en rå rosenkålssalat med appelsinskiver, kastanjer og granatæblekerner. Saucen var sky fra bradepanden (som blandt andet er hindbærøl), siet, kogt ind og monteret med lidt fløde.

Denne and fik jeg aldrig blogget om desværre. Den var fyldt med æbler, appelsiner, dadler og en masse krydderier. Rødkålen til havde lage af rødvin, balsamico og kirsebærsaft. Igen en rosenkålssalat - denne gang med appelsinfileter, rød peber og hakkede mandler ristet i andefedt.

Langtidsstegt and fyldt med æbler, appelsiner og krydderier. Skyen i bradepanden er lavet på Kusmi' s Prince Vladimir. Tilbehøret er julekrydret rødkål, bagte rodfrugter og sprød rosenkålssalat.

Står du med 2 ænder kan du med fordel følge denne opskrift. Ænderne er forholdsvis traditionelle med fyld af svesker, æbler, løg og timian - og lidt ekstra spræl hvis man er til det.

Får du en vegetar på besøg er der her også en opskrift på en vegetarisk 'and' (bagerst tv) lavet på svampe og quinoa med æbler og svesker i midten.

Og har du ikke mod på en hel and, men vil nøjes med et par lår - hvad med så at lave en portion confit de canard? Der er altså ikke meget der er dejligere end en and kogt i en anden ands fedt. Det er selvfølgelig lidt tidskrævende selv at lave confit. Magter man ikke det kan man købe dem på dåse eller ferske hos Aarstiderne (6 stk for 199 kr).

Og skulle du få en rester kan jeg varmt anbefale at lave en sandwich. Rødkålen i sandwichen er den jeg har lavet til dette års ænder.

Det er en ny opskrift på rødkål med både kirsebærsirup og tørrede kirsebær. Den er lavet i god tid og gemt i fryseren så der er en ting mindre at stresse over.

Jeg håber du har kunne finde lidt inspiration til at peppe din traditionelle and op her. God fornøjelse i køkkenet
3 kommentarer:

 1. Fantastisk samling af muligheder.. Man kan da kun blive inspireret til at gøre lidt mere ud af det.. ;-)
  Tusind tak for dine idéer!
  Vh Anne-Grethe

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Jeg lavede din langtidsstegte and sidste år, og den var intet mindre end fremragende. Kh Nadia

  SvarSlet
 3. Uhm, nu glæder jeg mig endnu mere til i morgen, hvor det jo (heldigvis) ikke er mig selv der skal stå for anden - jeg medbringer bare dessert ;)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...