mandag den 10. oktober 2011

Verdens nemmeste bananis...

Her er simpelthen verdens nemmeste is. Så nem at man næsten føler sig lidt snydt når man laver den. Det tager nemlig højst 5 minutter før den kan sættes i fryseren. Denne gang er den lavet helt uden ismaskine - så ALLE skulle kunne være med.

Den færdige is smager sødt, lækkert og ret kraftigt af banan. Et drys god mørk chokolade på toppen passer perfekt!

Den eneste grund til at jeg overhovedet fandt på at lave is med banan er på billedet. 2 glemte bananer som virkelig trængte til at blive brugt - og jeg går jo ind for Stop Spild Af Mad. Så moden en banan bryder jeg mig ikke om at spise, men jeg stod hverken og skulle bage eller lave smoothies. Is var den eneste logiske løsning.

Verdens nemmeste bananis:

2 meget modne bananer
Saften fra 1 lille citron eller ½ stor
Lidt vand
1 dåse kondenseret mælk
2½ dl fløde

De 2 bananer fik en date med stavblenderen *wroom wroom*. Det gav 2½ dl bananpuré som jeg tilsatte saften af 1 citron - og så fyldte jeg op med vand til der var 3½ dl i alt. Bananblandingen blev rørt ud i den kondenserede mælk og fløden blev pisket i.

Blandingen kom i en flad bøtte og kom direkte i fryseren. Jeg satte minuturet på 30 minutter - og piskede ismassen igennem da uret ringede. Den leg fortsatte så i 3-4 timer og stoppede først da jeg gik i seng.

Isen er ikke helt så cremet som hvis den var kørt på maskine - men det gør bestemt ikke spor. Den har den gode seje konsistens som de andre is med kondenseret mælk også har. Og den har også den fordel at den kan kugles op direkte fra fryseren.

Jeg tror jeg bliver nødt til at lave en portion til på ismaskinen. Og der tror jeg at der skal røres hakket chokolade i inden den bliver frosset helt ind.

Ren faktisk så var jeg ikke vild med bananis - men det fik den her godt nok ændret på. Det er nemlig tit der bliver tilsat bananaroma til is, slik og andre 'bananholdige' ting. Det og så fake jordbær kan jeg simpelthen ikke få ned. Men her er det den næsten parfumerede, men ægte, smag af overmoden banan der trænger igennem.

Hvad bruger du overmodne bananer til?


38 kommentarer:

 1. Ingenting, bananer koster 12 AUD pr kg så jeg køber dem en ad gangen.

  SvarSlet
 2. Jeg har et traume fra barndommen hvor min mor bagte en med hele bananer i. Det var ikke en rar oplevelse. Men jeg skal nok prøve :-)

  SvarSlet
 3. Det kan du ikke mene!! I gang med at lave en banankage - hvis den bliver lavet med ordentlige varer, så smager den godt - men det kræver selvfølgelig man kan lide banan :-)

  SvarSlet
 4. Mange gode løsninger - tak for det :-)

  SvarSlet
 5. Tak for tippet ;-)

  SvarSlet
 6. Det lyder dejligt :-)

  Uh, det er en rigtig lækker is. Ha ha, ja - den opskrift er meget mandevenlig :-D

  SvarSlet
 7. Nice :-)

  Ups, det var en lille øko-citron - jeg ændrer det lige i teksten. Tak sveske ;-)

  Møs

  SvarSlet
 8. Tak skal du ha' :-)

  Åh, ja - jeg har godt hørt at man kan blende frosne bananer. Det må jeg prøve ;-)

  SvarSlet
 9. Hånden på hjertet: jeg har aldrig bagt en banankage i mit liv! Er det godt? Isen er virkelig laber ;-)

  SvarSlet
 10. Hvad mener du med andre ting? Kik i min kategori 'is' - der er mange forskellige varianter.

  SvarSlet
 11. Tak :-)

  Mums, bananpandekager er også en favorit her :-)

  SvarSlet
 12. Uhm, det lyder rigtig lækkert. Tak :-)

  SvarSlet
 13. Uhm, god idé med muffins :-) Det er en rigtig god is ;-)

  SvarSlet
 14. Tak skal du ha' :-)

  Jeg kan varmt anbefale den her kaffeis: http://klidmoster.dk/2011/08/vietnamesisk-kaffeis.html

  SvarSlet
 15. ÅHHHH, nu går der en prås op for mig. Det er jo der jeg har smagt det og det var ubehageligt! Det hedder en gastroskopi - og jeg har selv fået et pat stykker i tidens løg (stressprovokeret mavesår).

  Tak, isen var rigtig lækker :-)

  SvarSlet
 16. Jeg skærer dem i skiver, putter dem i en plastikpose i fryseren, og tager dem så op når jeg skal lave smoothie :)

  SvarSlet
 17. Jep, bananmuffins eller bananis - jeg er dog ikke helt tryg ved den mængde citronsaft, du kommer i... synes halvdelen er mere end rigeligt!
  Møs

  SvarSlet
 18. Min mor bager altid banankage når hun har nogle bananer der trænger til at blive brugt, men den er nu også go'! :D

  Det ser ud til at være en ret så lækker is - jeg bliver nødt til at lave den til min far, han elsker bananis så han kommer nok også til at elske dig for at have lavet en så simpel opskrift på det ;)

  SvarSlet
 19. Mmmh det ser lækkert ud. Enten fryser jeg bananerne skåret i skiver (blendede frosne bananer er også en superenkel superlækker is!), eller også er det verdens bedste undskyldning for at bare banankage :)

  SvarSlet
 20. Sidst jeg havde overmodne bananer røg de i en banankage, men det skal da vist være is næste gang!

  SvarSlet
 21. kan man lave is med kondenseret mælk og andre ting???

  SvarSlet
 22. Guf! Men her i huset var de lettere forældede bananer endt i bananpandekager...føj det er godt.

  SvarSlet
 23. Ann-Charlotte Kjeldsen29. januar 2012 kl. 18.44

  Uh, jeg kan finde på at stege dem i øko-smør eller honning på panden og så drysse nogle hakkede mandler hen over.. det smager godt ...
  Syns ret godt om din is..

  SvarSlet
 24. MUMS :o) Jeg tryller som regel mine overmodne bananer om til bananmuffins....men denne is ligner én der også kunne dukke op i en skål herhjemme en skønne dag.

  SvarSlet
 25. Hej,

  Nøj, det ser lækkert ud! Velbekomme... Jeg tror måske jeg vil lege med kondenseret mælk og kaffe, som grundlag for en omgang is:D

  Rune
  Kaffeblogger
  www.cafezinho.dk

  SvarSlet
 26. moses, kommes i en frysepose og så er der banankage i et svuptag en dag familien trænger.

  SvarSlet
 27. Jeg er oxo sart overfor "modne banan smag". På grund af operation skal jeg jævnlidt gennem en gastrikstopi (Staveplade efterlyses) Oversta: Kikkert i mavesækken. Og der bliver man gerne sprøjtet med noget lokal bedøvende, der smager at overmodne bananer og noget mere ækelt. Men isen lyder lækker

  SvarSlet
 28. Enten så bager min mor banankage eller muffins (og er det ofte på et mærkeligt tidspunkt, at hun opdager bananerne, så bager hun bare muffins og propper dem i fryseren. Ellers bager jeg nogle gange bananbrød, putter dem i smothies eller fryser dem ned skåret i stykker, så er de nemlig klar til smoothies. :D

  SvarSlet
 29. Takker - idag blev denne lavet (nå ja, færdig for 5 min siden...)
  Har selvfølgelig smagt ud over det fryseren har fået æren af at beholde - og mums :D :D

  Elsker bananis, men når man får en version der er GUL og fyldt med smagsstoffer takker jeg pænt nej, men denne er jo super let.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak. Dejligt at du kunne bruge opskriften. Ja, det er en af de nemmeste is-opskrifter der findes :-)

   Ja, jeg kan heller ikke snuppe de der fake gule sager. Puha.

   Slet
  2. Sidste bøtte dooley is er forsvundet en eller anden nat uden min viden.. Opdagede det for lidt siden.
   Har lige nu en marcipan / chokolade is igang.. Venter tålmodigt.

   Slet
  3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

   Slet
  4. Forsvundet??? Skandale :-D

   Så er det jo godt at der er en ny is på vej ;-)

   Slet
 30. Lyder skønt! Elsker banan og den helt "kunstige" overdrevne smag den får, når den er helt moden og bliver blandet med noget fedt og noget syrligt - a la skumbanan :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :-) Ja, den smag er altså noget helt for sig - når den er naturlig. Skumbanan, det er jo det! :-D

   Slet
 31. Hey, Den is er jo suuper lækker. Skal bestemt prøves med chokolade stykker og nøddeflager næste gang.
  Opskriften er også lækker med jordbær samt hindbær. ellers med samme indgredienser og måle enheder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak :-)

   Uhm, det lyder lækkert med chokolade og nødder.

   Jeg har mangle flere opskrifter, dem kan du finde i kategorien 'is' uden til højre ;-)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...