søndag den 30. oktober 2011

Grovboller med multidrys...

Det er jo lige før det bliver en vane at ha' hjemmebagt brød hele tiden. Det er virkelig gået op for mig hvor dejligt det er at kunne hive en bolle op af fryserene når sulten melder sig. Jeg har derfor investeret i noget godt mel og nogle melblandinger til når kræfterne er små.

I aftes bagte jeg de her grovboller med meget varieret drys. Der er ikke 2 boller der er ens.

Jeg brugte en færdig melblanding (Netto 21 kr) og en pakke gær. Det var lige til at gå til.

Røremaskinen gjorde det meste af arbejdet. Og jeg lod dejen hæve af flere omgange.

Halvdelen af dejen blev trillet til boller af 80 g. De skulle ha' godt med drys på.

Det blev 'alt godt fra skabet': blå birkes, græskarkerner, sort og ubleget sesam og ristede solsikkekerner.

Det hele blev blandet sammen og lagt på en underkop. Der blev også gjort en underkop klar med lidt vand i.

Bollerne blev først dyppet i vand og så i drysset. De fik derefter lov til at hæve tildækket til de var dobbelt størrelse.

De anden halvdel af dejen blev lavet til boller af 110 g og rullet flade med kagerullen. De fik lov at hæve til dobbelt størrelse inden de blev penslet med æg og drysset med resten af toppingen.

De mindste boller fik 16 minutter ved 220°C.

De bliver lidt blege når de ikke er penslede, men til gengæld hænger drysset rigtig godt fast.

De store boller fik også 15 minutter ved 200°C. De blev flot blanke - men det meste af drysset....well, dryssede af.

Jeg tog et par stykker af hver slags fra og smed resten i fryseren med det samme. Det er en god ide at suge luften ud af poserne så man danner et svagt vakuum. Poserne fylder mindre, bollerne bliver ikke frysebrændte og der drysser ikke mere krymmel af.

Jeg brugte straks en af de store boller til aftensmaden. I går faldt jeg nemlig over det her indlæg hos HverdagsNadia. Awww, den stakkel - tænk at ha' glædet sig til at skulle smage den famøse sandwich og så var det en skuffelse. Kold skind der ikke var sprødt *gys*. Det gav mig lyst til at lave endnu en sandwich med med confit de canard. Og som en cadeau til Nadia stegte jeg den her gang både skind og kød ekstra sprødt.

Kagedåserne skal holde sammeskuds-julefrokost igen i år. Og det er da gået op for mig at mit bidrag skal være en lille udgave (en slider) af sådan en sandwich. Så jeg har bestilt 6 ekstra confiterede lår fra Aarstiderne. Det er SÅ dejligt at ha' det på plads - for det er med at holde stressen fra døren i december.

6 kommentarer:

 1. Yep, det er lige netop det. Det bliver hvidt, tørt og underligt. Jeg suger altid luften ud af mine poser inden de kommer i fryseren ;-)

  Tak - den var vildt god :-)

  Orv, det lyder labert med sådan en omgang. Bare det var mig.

  SvarSlet
 2. SÅ synd :-(

  Tak, det ER hjernedødt godt.

  Du kan også få confiteret and i små dåser - håber du selv kan lave en god SPRØD sandwich ud af sådan en ;-)

  SvarSlet
 3. Tak :-)

  Ha ha, ja - det kan jeg godt se :-D

  SvarSlet
 4. Frysebrændt? Er det det, der også sker med fx kylling, så det får sådan en underlig gummiagtig overflade? Jeg har nemlig tit tænkt på, hvad det skyldtes, men ikke været i stand til at google mig frem til det ;) I så fald, vil jeg da huske det med vakuum'et, hvis det kan redde det fremover :D

  Burgeren ser desuden endnu engang fantastisk ud - det får mig til at se endnu mere frem til Mortens Aften, hvor jeg har lokket min bedstemor til at lave gammeldags andesteg med hele svineriet ;)

  SvarSlet
 5. Ja, det var ret synd for mig.
  Jeg bliver simpelthen nødt til at lave det efter din opskrift i stedet. Det ser jo hjernedødt godt ud! Jeg kan næsten smage den sprøde and... Desværre kun næsten. Suk.

  SvarSlet
 6. Det ser lækkert ud, På det lille billede på fb, lignede bollerne romkugler ;-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...