tirsdag den 25. oktober 2011

Cheeseburger med røget ost...

Ja, du læste rigtigt - cheeseburger. Det er den første af sin slags jeg laver (well, har lavet med frisk mozzarella før - men det er jo ikke rigtig ost). Som tidligere ostehader var skæreost FJENDEN - men efter jeg har mødt den her røgede ost er jeg blevet helt anderledes indstillet.

Jeg tør næsten ikke skrive det: men det er ikke nødvendigt med bacon - den røgede ost fungerer her som en smeltet hybrid mellem ost og bacon. True story!

I søndags havde jeg inviteret Max til frokost. Vi skulle først ind og spise på Mefisto kl 20.30 - så frokosten skulle være solid og mættende. Det var perfekt med en rustik burger. Af samme grund tog jeg 400 g hakket oksekød op af fryseren til at lave 2 burgerbøffer af.

Jeg laver dem ret flade, for de trækker sig en del sammen under stegningen.

Tilbehøret var helt klassisk og simpelt: hjertesalat, tomatskiver, løgringe og syltede drueagurker.

Burgerbollerne var lige til at hive ud af fryseren. Jeg giver dem 2½ minut på optøningsprogrammet i mikroovnen, så bliver de som nybagte - I kid you not!

Da bøffen var stegt færdig blev der nænsomt lagt en skive røget ost på toppen, som fik lov til at smelte lidt, inden den blev stedt til hvile på underbollen.

Heinz & French's - en burgers bedste venner.

Og så bliver der toppet op.

Hold nu op, hvor var det en god burger. Vi guffede dem i os med stort velbehag. Og jeg må indrømme at lige der stak coladjævlen hovedet frem. Åh, et glas kold cola til ville ha' været fremragende til.

De 2 skiver røget ost var de sidste jeg havde. Har dog fundet den i Inco i dag til 100 kr pr kg. Desværre var det i stykker af 2 kg - og det kan jeg umuligt få spist. Er der nogen det vil dele sådan et stykke? *lokke lokke*


Det er dog ikke sikkert jeg kan finde nogen der er nogen der vil med mig ud og handle. Jeg er nemlig ret entusiastisk når jeg finder noget jeg kan lide. Her har Mette spottet mig i en varm omfavnelse med en pakke stegt bacon. Hvem sagde bacon-trold?


15 kommentarer:

 1. Tusind tak skal du ha' - jeg er meget glad for at du kan lide bloggen :-)

  Kan se at Signe har svaret - håber du finder den kasse der passer dig :-D

  SvarSlet
 2. Uh, det kan vi sagtens finde ud af ;-)

  SvarSlet
 3. Det er helt ok, tak :-)

  SvarSlet
 4. Ha ha, tak :-) Det er virkelig en ost der er en køretur værd ;-)

  SvarSlet
 5. Uh, bare sig til når du kan - jeg er klar ;-)

  SvarSlet
 6. Den kan holde sig i ca 1 mdr efter åbning - men måske kan den fryses til at rive af. Åh, ja - SÅ god :-D

  SvarSlet
 7. Du siger bare til når du har plads i fryseren - jeg er altid klar på en Inco tur ;-)

  Ha ha, dejligt at høre - så kan vi være pinlige sammen :-D

  SvarSlet
 8. DEt er helt iorden Signe :), og tak for info.

  SvarSlet
 9. http://aarstiderne.com/MaaltidsKasser.aspx
  Alle kan købe (jeg ved ikke om de leverer til alle adresser i DK). Du kan se priserne på hver enkelt kasse. Jeg er så glade for mine kasser - de giver overskud i min hverdag.
  (Håber det er OK jeg svarede?)

  SvarSlet
 10. Hej klidmoster, jeg er altså viiiiiiiiiiild med din blog men har et spørgsmål, hvordan kan man få fat i de kasser fra årstiderne hvor man får en slags plan for hvad man skal lave resten af ugen. Er det noget kun madblogejere kan få eller kan alle få det og hvor meget koster den????

  venlig hilsen Jeanne

  SvarSlet
 11. Min far kan sikkert godt lide den, så jeg vil gerne tegne mig for et mindre stykke, hvis det er muligt.

  SvarSlet
 12. Er vild med dit entusiatiske udtryk!! :-) Og så gav du mig da lige lyst til at køre hele vejen til århus, for at hapse en burger og røget ost :-)

  SvarSlet
 13. Hmm.. hvor lang holdbarhed er der på sådan en ost? et kilo er vel også ret meget når jeg nu er den eneste der spiser ost derhjemme.. måske han kunne blive omvendt som dig med den fantastiske ost.. smagte den til MAD-messen, den var sk... go´!

  SvarSlet
 14. Jeg er vild med den røgede ost, og gad bestemt godt gå amok i inco sammen med dig :-)

  SvarSlet
 15. Jeg vil gerne med i INCO, har endnu ikke besøgt dette skønne sted i Århus, men skal måske lige lave en lille smule plads i min fryser først. Det er jo så heller ikke den ondeste opgave, man kan stille sig selv…
  Nå, men INCO, altså. Jeg kan blive helt vild bare ovre i Kvickly, så mon ikke jeg er lige så pinlig i INCO som dig?

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...