tirsdag den 25. oktober 2011

Mefisto - Århus Dining Week...


Vi kunne altså ikke dy os for at indløse billetter til endnu en middag i Århus Dining Week. Mefisto var det oplagte valg. Så søndag aften tog vi på en lille date derinde. 3 retter for 200 kr - og en aftens afslapning. Ja tak!

Forretten: "Efterårssuppe af kartoffel og porre med bakskuld og løvstikke". Lækker cremet suppe uden at være alt for fløde-tung. Den røgede salte fisk og de råmarinerede porrer gav både knas og modspil til den milde suppe. Desværre var løvstikkeolien lidt for anonym, smagen druknede helt. Jeg fik et godt glas chardonnay til, hvilken har jeg helt spacet ud.

Hovedretten: "Gråandebryst med confiteret lår hertil jordskokker og andesauce". Oh la la...det var bare en stjerne af en hovedret. Nederst en silkeblød puré på jordskokker med sprødmøre tern af samme. Det rosastegte gråandebryst og det confiterede lår var begge perfekt tilberedt. Retten var pyntet af med ærteskud og sprøde chips af jordskokker. Tilbehøret var en lille Le Creuset ramakin med kartofler dauphinoise (well, det er vel det der på dansk kan gå under betegnelsen flødekartofler). Som prikken over i'et var der den lækreste sauce på reduceret andesky. Jeg fik et par glas af en rigtig laber og ikke alt for tung ripasso til.

Desserten: "Grillet sandkage med æble i variation og karamel". En ret som jeg havde været meget spændt på - og den skuffede bestemt ikke. Kagen var grillet så den havde en skøn sprød skorpe, ret spøjst og lækkert. Tilbehøret var en sorbet på grønne æbler, en puré på ditto røde, en intens karamel, parisienne kugler af rå æble og krystalliseret hvid chokolade. En legesyg og anderledes dessert. En af den slags man husker.

Mefisto er sådan et dejligt sted - vi elsker at komme der. Stemningen er god, maden ligeså - og ikke mindst, betjeningen er nærværende uden at være pågående. Der vil man sine gæster det bedste. Og så er det er et ret billigt sted. 4 retter for 300 kr (med vin 500 kr) - der kan de fleste vist være med.


Vi sad og hyggede os en rum tid før vi tog en bus i hver sin retning. Da jeg kom hjem og fik billederne over på computeren legede jeg for første gang med at redigere billederne. Mette (GourmetGiraf og meget snart madblogger) har vist mig hvordan man meget nemt kan bruge Picasa til at justere lyset. For mine restaurantbilleder har det med at blive enten alt for mørke eller totalt overbelyste.

Her er en meget overbelyst, rødøjet Max.

Som efter er par klik er knap så overbelyst og har fået sine grønbrune øjne igen. Det glæder jeg mig til at lege meget mere med snart. Jeg har en masse billeder fra vores tur på Frederikshøj i sidste weekend som trænger til at blive lysnet.

Redigerer du dine billeder?
10 kommentarer:

 1. Det virkede også uoverskueligt for mig - men Picasa er heldigvis meget nemt at bruge :-)

  Det var herligt ;-)

  SvarSlet
 2. Man kan virkelig godt se at du er begyndt at gøre meget ud af dine billeder - de er blevet SÅ fede ;-)

  SvarSlet
 3. Ok, er det også Picasa du bruger? :-)

  SvarSlet
 4. Tak fordi du viste mig hvordan det virker :-) Ja, lidt rettelser er vist bedst. Det er dog fedt at man kan sætte lys på mørke billeder.

  Det kan jeg godt forstå, det var virkelig godt ;-)

  SvarSlet
 5. Du kan tro jeg også har fået øjnene op for redigering. Men det tager lidt tid at vænne sig til det :-)

  Ja, ikke - det var SÅ godt :-)

  SvarSlet
 6. Nej, kan ikke helt overskue at redigere, men vil forsøge at lege i min næste ferie...
  Lyder skønt med både mefisto og cheeseburger

  SvarSlet
 7. Jeg redigerer altid... Nogen gange lidt mere andre gange mindre :O)

  SvarSlet
 8. At redigere sine billeder, svarer til når man fremkaldte dem førhen (særligt når man skyder raw, ved jpeg er de allerede redigerede). Til madbilleder kan jeg dog bedst lide, at man prøver at ramme et så ægte udtryk som muligt og nøjes med at rette lidt hist og her.

  Uhm jeg fortryder nu bittert, at jeg ikke fik overtalt en eller anden til at tage på Mefisto :)

  SvarSlet
 9. Jeg redigerer altid - laver minimum lyset bedre og fjerner lidt skygger (også ved at bruge reflektor når billedet tages, hvis muligt) - beskærer lidt, hvis der er kommet nogle mindre pæne kanter eller baggrundsting osv. med.
  Men det er først noget jeg er begyndt at gå op i indenfor det sidste halve års tid - så der ligger rigtig mange grimme billeder på bloggen :-)

  SvarSlet
 10. Jeps, jeg redigerer ind imellem mine billeder (primært belysning), og jeg forstår ikke helt dem, der er imod billedredigering, men nu har jeg også haft en del layoutopgaver på arbejdet, så jeg er vant til at få billeder til at blive mere præsentable.

  Skøn middag - kan godt forstå, I blev fristet af det gode tilbud :-)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...