tirsdag den 11. oktober 2011

Frokostsalat af anisbagt laks...

Min frokost består næsten altid af kolde rester eller fiskepålæg af den ene eller anden beskaffenhed. Jeg kan rigtig godt lide at lave salater med torskerogn, kippers, sild, tun eller som her laks.

Der er der tilsat en masse grøntsager også - det giver både fyld og kostfibre.

Laksen var med i en måltidskasse fra Aarstiderne. Det var meningen at jeg ville gemme den i fryseret til at lave en varm ret af - men den havde været frosset en gang og var derfor ikke fryseegnet. Klokken var dog mange og jeg havde fået aftensmad den dag. Derfor besluttede jeg mig for at tilberede den og gemme den til forkosten dagen efter.

Laksen blev duppet tør med et stykke køkkenrulle og lagt i et fad smurt med lidt olivenolie. Fisken blev drysset rundhåndet med anisfrø', flagesalt og friskkværnet peber - og bagt ca 16 minutter ved 175°C (fisken skal være ca 48°C i centrum).

Uhm, det duftede skønt. Jeg nupsede et par småbidder og stillede resten på køl.


Ved frokost tid dagen efter gik jeg så i gang med at lave salaten. Grunden til at jeg havde valgt anisfrø til laksen var at jeg havde noget fennikel der skulle bruges. De to smage går nemlig helt perfekt hånd i hånd.

Jeg skar et par skiver fennikel på ca ½ cm tykkelse (og gemte lidt at toppen til pynt) og dampede dem i ca 1 minut.

Jeg hev også en god håndfuld edamamebønner op af fryseren. De fik også lige 1 minut i kogende vand inden de blev smuttet ud af bælgene. Jeg tager altid en del flere op end jeg skal bruge - for der er et naturligt svind. Åh, jeg elsker de små grønne hapsere. Dem her har jeg været heldig at finde i Fakta for 10 kr.

Det var lidt andet grønt i køleskabet der trængte til at blive brugt: lidt broccoli, en gulerod samt lidt gul og rød peber. Jeg dampede også broccolien. Guleroden blev lavet i spåner til at pynte med, men jeg kom til at spise både den og broccolien inden salaten var færdig. Ups, sådan kan det gå.

Laksen blev brækket i mindre stykker med en gaffel.

Dressingen blev rørt sammen af skyr, mayonnaise, French's sennep + salt og peber.

Fennikel og peberfrugterne blev snittet i små stykker og vendt sammen med de smuttede edamamebønner (jeg tog lidt fra til pynt), laksen og dressingen.

Salaten blev serveret på resterne af det flutes fra Emmerys som jeg købte på MAD messen. Det var blevet lidt tørt, så det kom lige forbi brødristeren så det blev sprødt og knasende.

Laksesalaten blev toppet op på brødet og pyntet af med edamamebønner og fennikeltop. En herlig frokost. Sådan nogle stykker ville også gøre sig godt til en forret til et glas køligt hvidvin.

Salaten kan også laves af andre slags bagt eller kogt fisk - og rester af tilberedte grøntsager. Det er bare med at sætte fantasien i gang.


6 kommentarer:

 1. Uh, tak for tippet. De har dem også i en asiatisk butik inde i byen - men Metro er faktisk tættere på :-)

  SvarSlet
 2. Awww, tusind tak - det var vel nok sødt sagt. Det handler i virkeligheden blot om at øve sig og være omhyggelig, så kommer det langsomt af sig selv ;-)

  SvarSlet
 3. Uhm, tunsalat er også lækkert. Nogen tip der gør din specielt god du vil dele?

  Tak skal du ha' :-)

  SvarSlet
 4. Jeg er også vild med edamame bønner - og faktisk fandt jeg i Metro i sidste uge poser med allerede bælgede ærter - jeg ville gerne kunne fortælle hvad de kostede og at det var herrebilligt, men jeg glemte faktisk helt at tjekke prisen. De røg bare i vognen med det vons ;D

  Xenia
  http://www.hjemmehosxenia.dk/

  SvarSlet
 5. Åh, gid jeg kunne (og gad forsøge:) lave mad som dig!

  Line, Lønneberg

  SvarSlet
 6. Hej
  Jeg plejer altid at lave tunsalat, men vil da helt sikkert prøve at lave det med laks.. ser meget lækkert ud :-)

  Venlig hilsen
  Lykke

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...