mandag den 10. oktober 2011

Æble/løg/pastinaksuppe...

I aftes var aftensmaden super nem og klar på 20 minutter. Jeg havde alle ingredienserne klar på forhånd og lækre fuldkornssnegle i fryseren.

Til gengæld tog jeg mig tid til at rette an og gøre suppen ekstra indbydende. Det kan jeg nemlig rigtig godt lide. Jeg er endda citeret i det nyeste Samvirke, for min holdning til gryder på bordet: "Nej, aldrig gryder på bordet - heller ikke når jeg bare er mig selv. Anretter altid lækkert på en tallerken - et måltid skal tilfredsstille alle sanser, ikke bare fylde i maven". Og det mener jeg sgu alvorligt! Det er endnu vigtigere nu hvor jeg ikke har det sociale aspekt med i mine måltider. Der er ingen feedback, ingen det siger *uhm*. Så det må altså godt se lidt ekstra lækkert ud, så jeg i det mindste kan glæde mig over det.

Det var en rigtig Stop Spild Af Mad ret: en blendet suppe af resterne fra de gode ben i Römertopf. Løg, pastinakker og æbler - simret smørmørt i dejlig stegesky.

Indholdet af tallerkenen kom i en gryde, der blev hældt vand ved og en tsk Herbamare urtebouillon. En håndfuld græskarkerner blev ristet på en tør pande og gemt til at pynte med.

Hvis du vil lave en suppe der ligner, så skær grøntsagerne i mindre stykker, brun dem på en pande og kog dem i f.eks hønsefond tilsat lidt æblejuice, sennep, timian og et fed presset hvidløg. Suppen fik derefter besøg af stavblenderen *wroom wroom* og blev smagt til med salt, peber og et par dråber æblecidereddike.

Og hvordan styler man så suppen? Det er nemmere end man regner med, det kræver bare et lille trick. Det deler jeg gerne.

Her er det en smule økologisk sødmælksyoghurt jeg brugte. Sæt en lille frysepose i et glas, men et af hjørnerne nederst - og kom 4 tsk yoghurt i.

Og vupti, så har man en lille sprøjtepose. Klip et lille hul i spidsen af posen og sprøjt en spiral i suppen.

Den behøver ikke at være alt for pæn, for der skal gøres mere ved den.

Træk 8 streger i overfladen med en kødpind - skiftevis fra midten ud og omvendt.

Pynt med de ristede græskarkerner. Hurtigt, nemt og smukt. Et lille måltid der gjorde både mæt og glad.

Går du op i hvordan din mad er anrettet?


9 kommentarer:

 1. Jeg går mediomeget op i det, på den måde at jeg prøver, at få det til at se pænt ud, men der kommer dog stadig gryder på bordet..
  Det ser dog ud til at være en både lækker og usædvanlig smuk suppe du har lavet der :-)
  Kærligst Lea

  SvarSlet
 2. Dejligt at høre :-)

  SvarSlet
 3. Tak, min snut :-)

  Åh ja, du laver også nogle dejlige anretninger.

  SvarSlet
 4. Tusind tak ska du ha' :-) Nu har du i hvert fald fået et fif til at pynte suppe - der skal nok komme mere ;-)

  SvarSlet
 5. Jaha, det fiiiine lagkagemønster. Åh ja, det er jo også meget vigtigt her!

  SvarSlet
 6. Anne Schultz Christiansen29. januar 2012 kl. 18.44

  nej til gryder på bordet er også min kæphest og det har jeg fra min mor som er uddannet økonoma fra dengang hvor man også lærte om at anrette og servere maden. Jeg kan ik´ ha det kan jeg ej!

  SvarSlet
 7. Smukt anrettet, min pige :-)
  Ja, det gør jeg som regel - men til hverdag kan det ind imellem godt knibe at huske de små detaljer, for der skal det gå stærkt, når jeg kommer direkte fra arbejde og/eller træning.

  SvarSlet
 8. smukt og super godt! Jeg vil gerne gå op i anretningen men har vist bare ikke dine evner:-)

  SvarSlet
 9. Nææh det er jo lagkagemønsteret! Jeg går vist mest op i om der nok sovs/creme fraiche/flødeskum på maden,

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...