tirsdag den 12. april 2011

Trippeldækkersandwich med røget kylling...

Som jeg skrev her har jeg en lille overraskelse der handler om kylling. Det er ikke bare hvilken som helst kylling, men økologisk kylling fra Sødam. Jeg har før skrevet om de skønne fugle og hvordan de er de eneste i landet der er blevet certificeret af Dyrenes Beskyttelse. Og det er så nu mit øko-hjerte banker lidt hurtigere: Sødam her nemlig lige blevet tildelt Det Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom for 'værdifulde indsats for dansk gastronomi'. Meget velfortjent må man sige, men mere om det nederst. Nu skal det så handle om hvad sådan en øko-kylling kan bruges til.

Sødam sendte mig for nyligt en lille gave at lege med i køkkenet: en kogt, røget kylling på 2,1 kg.

Jeg pillede den og kogte fond på ben, skind og alle de andre 'odd bits'. Kødet har jeg brugt til flere forskellige ting, som jeg vil blogge om hen af vejen. Der blev 910 g reelt kød ud af fuglen, som må siges at være ret meget. Hele det ene bryst lavede jeg disse sandwiches af.

Sandwichen er opbygget på næsten samme måde som TLT'en - men der var der jo en tunsalat der fungerede som både dressing og fyld. Her valgte jeg at lave en mayonnaisebaseret creme at smøre brødet med - den saftige kylling og avocado skulle nok klare resten. Lidt citronmayonnaise fra Stokes (købt i Salling) blev rørt med 1 spsk cremefraiche og smagt til med salt, peber og lidt af min elskede French's sennep.

Med alt brødet (6 skiver fuldkornstoast) ristet på begge sider, var det nemt at samle mine trippeldækkere.

Brødet blev smurt med cremen og dækket med salat, røget kylling, avocado og tomat.

Det blev gentaget og vupti: så havde man sådan et tårn.

Et par grillspyd i hvert hjørne hjælper med at holde sammen på det hele når man skal skære sandwichen over.

Det var nem, hurtig og drønlækker aftensmad. Den røgede kylling passede skønt sammen med den cremede avocado og den syrlige creme.

Teksturen af kyllingen er meget anderledes en det kylling jeg plejer at kunne få fingre i andre steder. Det er bestemt ikke uden grund at DDGA har valgt at hædre lige netop Sødams fugle.

Vicepræsident Claus Tingstrøm udtaler: ”Jeg skal love for, det er meget længe siden, at vi har smagt noget af så høj kvalitet! Kødet har struktur, beskedent væsketab, heraf følgende saftighed og en fin og reel smag af fjerkræ. Jeg er ganske enkelt imponeret. Den gennemtænkte avl og slagteproces giver kødet en markant smag og struktur, som ophøjer kyllingen til gamle dages status, nemlig en festspise.”

Yay, jeg har lidt svært ved at få armene ned. Dels fordi jeg er glad på Sødams vegne, men også lidt på mine egne. Sødam har nemlig bedt om lov at linke til mig inde under deres opskrifter. Det er jeg glad og stolt over, for det er en ære at blive associeret med de skønne øko kyllinger.

I morgen vil jeg blogge mere om hvad jeg fik ud af den røgede piphans.

6 kommentarer:

 1. Glæder mig til min kasse med hele to kræ ankommer på torsdag. Og sikke en lækker trippeldækker ...

  SvarSlet
 2. Med dine varme anbefalinger vil jet helt sikkert også bestille Sødam kyllinger næste gang de har dem hos Aarstiderne ...
  Det er da stort at de gerne vil linke til dig - men det kan jeg nu nemt forstå.
  KH Marianne

  SvarSlet
 3. Godt nok nogle lækre sandwiches... må jeg få én med som madpakke i morgen? ;-)

  SvarSlet
 4. Katrine Steinicke13. april 2011 kl. 10.13

  det er dejligt, men også fuldstændig logisk at en økokylling selvfølgelig smager bedre end konventionelle kyllinger. I hvert fald i min optik ;-) Hvad er deres slagteproces, ved du det?
  Hilsen en hjemmehønseavler!

  SvarSlet
 5. Hvo ser det dog lækkert ud, Malou! Mine tanker går straks i retning af picnic og skovtur - med et tæppe i græsset.
  Varme klemt til dig fra et regnvådt Nordsjælland :-)

  SvarSlet
 6. Det er så herlig at se hvordan du planlægger at bruge hele kræet lige fra starten, og på den måde sikre at der ikke går noget til spilde. Det ville da også virkelig være synd med sådan en pragteksemplar.
  Forårshilsener
  Randi

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...