fredag den 22. april 2011

Ramsløgssalt...

Hjemmelavet urtesalt er billigt, lækkert og meget anvendeligt. Sidste sommer lavede jeg en omgang med forskellige krydderurter (se det her) og har siden drømt om at lave en portion med ramsløg. Efter at ha' plyndret Risskov for ramsløg havde jeg så endelig den ønskede mængde til at lave salt af - der skal nemlig en del til.

Jeg ville gerne ha' brugt flagesalt, men bøtten var desværre tom. Det blev derfor til noget ret grovkornet atlanterhavssalt i stedet for. 2,5 dl salt og 100 g ramsløg fik en ordentlig tur i blenderen *wroom wroom*

Det giver en meget våd blanding. Det er slet ikke nødvendigt at bruge så meget ramsløg, jeg ville bare gerne ha' godt med spark i saltet fra starten. Jeg foretrækker nemlig at tørre mit urtesalt i ovnen - og det tager lidt af smagen. Af samme grund foretrækker mange af soltørre bladene for sig og så blende dem med saltet bagefter.

Den grønne masse fordeles på en bageplade beklædt med bagepapir og tørres i oven på varmluft ved 50°C i til det er knastørt. Det tog ca 1 time. Jeg tog pladen ud hver kvarter og rodede lidt rundt i saltet.

Det tørrede ramsløgssalt. Jeg syntes dog stadig at der var mange grove saltkorn, så det fik lige en tur til i blenderen.

Og så blev det lige som det skulle være. Saltet opbevares i en lufttæt bøtte, jeg genbruger en af dem jeg har fået linser i fra Aarstiderne. Uhm, det dufter og smager godt af hvidløg og solskin. DET er sandt!

5 kommentarer:

 1. Og det smager fantastisk på en kartoffelmad. Mvh Hende Der Fik En Del Af Godterne.

  SvarSlet
 2. Det ser lækkert ud Malou - fedt at bruge fra naturen!

  SvarSlet
 3. Wow din salt er blevet flot!

  SvarSlet
 4. Skønt at få et så fint input til de høstede ramsløg! Tak!

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du kunne bruge inspirationen :)

   Slet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...