lørdag den 16. april 2011

Fed fredag på Klassisk 65...

I aftes var Siffoladen og jeg atter på Bistroen - formålet var at omsætte min præmie fra Olivadokonkurrencen til fuldfed forkælelse. Vi havde bestilt bord sent, så der var tid til the og testkagesmagning hos hende først. Vi ankom på Bistroen kl 20.45 og var så heldige at få en 4-mands bås oppe ved siden af køkkenet helt for os selv. Og det var vi meget glade for - for vi skulle nemlig bruge ekstra meget bordplads.

For mig er et besøg på Bistroen lig med Boxer fra Mollydooker. Denne gang årgang 2008 på hele 17%. Hvad kan jeg sige? Det er som at drikke flydende velour. Vi bestilte en flok forretter og Boxeren gik, efter min mening, til det hele.

Foie gras af gås med ristet brioche og en indkogt sirup (af lagen fra deres marinerede valnødder som serveres til osten) med et snert at kanel. Ahhhh, gåsenougat. Sif er heldigvis ikke til den slags, så jeg fik den for mig selv.

Sif demonstrerer her med alt tydelighed her at jeg ikke er inviteret til at spise med af HENDES marvpibe.

Og se lige: der var endda 2 skeer med. Søren fornemmede spændingen mellem de to marvsøer og kastede hurtigt en ekstra tallerken på bordet med 2 boblende piber. Det udløste straks våbenhvile og stor veltilfredshed.

Vi kom også lige til at dele 12 snegle. Og så var det jo at vi havde planer om at hoppe direkte videre til ost og dessert. MEN vi havde allerede forelsket os i hver vores hovedret - så vi tog lige endnu et pitstop i det salte køkken før det søde ventede.

Sif fik skøn saftig mørksej med beurre blanc og forårsgrønt.

Jeg fik skøn tatar med sprøde sveller, chips og salat med vinaigrette. Bistroens tatar er lavet af mørbrad og er rørt med cornichoner, kapers, skalotteløg, persille, salt, peber, æggeblomme, sennep, ketchup og 4 dråber tabasco. Æggeblommen i midten er helt perfekt at dyppe svellerne i. Så var bunden godt nok også ved at være lagt........meeeeen der er altid plads til dessert.

Også her forsøgte vi os med konceptet 'dele'. Creme bruleé, gateau marcel og dagens dessert fra 'Bondemenuen'. I går var det butterdej med sprutmarinerede svesker og vaniljecreme. Jeg fik det skønneste fingerbøl Chateau de Montifaud til. Den creme bruleé er to die for! Silkeblød og med perfekt sukkerspejl.

Sif begik dette 'kunstværk'. Man får åbenbart fast ungpigebarm og tynde arme af at drikke Boxer. Bonus!

5 kommentarer:

 1. UUhmm, en hovedret efter mit hjerte. Jeg bestilte selvsamme ret, da jeg var på Klassisk 65 :)
  Kh Nadia

  SvarSlet
 2. Kære Malou
  Jeg er grøn af misundelse!!
  Det hele ser fantastisk ud. I må ha' været ved at sprække til sidst.
  Knus Hanne

  SvarSlet
 3. Det lyder lige så godt som sidste gang - mmm! *har lidt svært ved ikke at være misundelig* :-D

  SvarSlet
 4. Det var mine marvben! Jeg har skrevet en sang om 65:

  Klassisk 65
  De bruger smør
  Det gør os godt tilfreds
  Besøg dem hvis du tør

  *bum tji bum tji bum bum di bum tji*

  (sorry, er overtræt og høj på koffein)

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...