tirsdag den 5. april 2011

Kirsebærkoldskål...

Forleden så jeg her Anne Heinze tage hul på foråret med en omgang koldskål. Det var lige det spark jeg havde brug for, til at komme i køkkenet og selv få lavet årets første omgang.

Jeg har før skrevet om Sørens fantastiske kirsebær fra Selleberg og bla. brugt dem til at lave en skønherlig kirsebær-cheesecake med. Siden jeg smagte de syltede bær for første gang har jeg fantaseret om at lave en koldskål med dem - og nu skulle det så være.

Gammeldags kærnemælk er rent faktisk er et restprodukt fra smørkærning (alm kærnemælk er blot syrnet skummetmælk). Det giver en mild og letsyrlig smag som kontrast til de søde kirsebær. Skyr giver også lidt friskhed og fylde, både i konsistensen og i maven.

Sukkeret i koldskålen er erstattet af kirsebærsirup.

Til 4 pers:

4 æggeblommer (øko eller pasteuriserede)
½ dl kirsebærsirup
175 g skyr
5 dl kærnemælk
1 gl (250 g) syltede kirsebær


Æggeblommer og kirsebærsirup piskes lyst og skummende. Inden jeg satte piskeren i skålen måtte jeg lige knipse et billede. Syntes det så vildt flot ud som farverne blandedes.

Skyren røres i æggemassen, som allerede her er en drøm for prinsesser i alle aldre.

Dræn væden fra kirsebærene og rør den i sammen med kærnemælken.

Og så er den smukke koldskål klar til at spise. I den her version egner den sig nok bedst som dessert, men med lidt mere skyr og kærnemælk kan den sagtens bruges som et let måltid. Jeg er en sucker for de små nuttede kammerjunkere som Irma fører og havde heldigvis en bakke stående.

Server f.eks koldskålen med en skefuld af de syltede kirsebær og en håndfuld kammerjunkere.

Jeg løb desværre tør for kirsebær inden koldskålen var spist op. Men lidt frysetørrede hindbær passede også helt fint på toppen.

Som I kan se har jeg leget lidt med designet her på bloggen. Der er desværre et par småting der stadig irriterer mig, men det er ikke en skabelon man kan rette i. Min drøm er at få min helt egen skabelon med personlig header og jeg skal komme efter dig. Men indtil videre prøver jeg med den her. Nu skulle teksten i hvert fald være nemmere at læse end på den grønne baggrund.

Er lige ved at pakke kuffert. Rejser jo til Kjøvenhavsstrup i morgen middag. Og det er spændende ting der venter derovre: bloggerkomsammen hos Quooker torsdag, lancering af bogen Foodfight.eu på Cofoco fredag - efterfulgt at besøg hos Inco. Det bliver virkelig en tur med fokus på mad og fødevarer. Søs og jeg skal lege i hendes køkken også. Jeg skal lære hende at lave moules marinés og et par andre lækkerier. Og mon ikke også det bliver til et lille smut på YaYa til en gang running sushi?

16 kommentarer:

 1. God tur til det københavnske og hils de andre bloggere. Jeg ærger mig over at jeg ikke har mulighed for at komme med til det foodfight.eu arrangement, men så må jeg jo bare læse dit fyldestgørende referat ik...IK!! :-D

  SvarSlet
 2. Pink koldskål - fantastisk ide til en tøsekomsammen (i alle aldre!!) Og lækkert design på bloggen, du har helt ret: Noget mere læsevenligt nu!
  God tur herover og nyd turen i Inco, det burde alle madglade opleve :-)

  SvarSlet
 3. Ej hvor ser det bare super lækkert ud, både smagsmæssigt og udseendet. Hvor er det pænt!

  /Lise
  http://lisepaasu.blogspot.com

  SvarSlet
 4. ÅÅåååh Koldskål!! Har et glas kirsebær i rom, der ellers stod cherry Mojito på, men nu frister en voksen-prinsesse-skål godt nok.

  God tur herover :-) Bloggen ser skøn ud!

  SvarSlet
 5. Skønne farver og skønne kirsebær - jeg kan ikke helt blive enig med mig selv om hvad jeg skal bruge mine til, men heldigvis har jeg nogle (billigere) tyske i baghånden - for den koldskål skal helt klart prøves.
  I øvrigt flot design du har valgt til bloggen nu - meget nemmere at læse, og mere friske farver :-)
  God tur til KBH - er lidt misundelig over Inco-turen, det gad jeg godt prøve...

  SvarSlet
 6. Uhm...ser lækker ud.

  Rigtig god tur.

  SvarSlet
 7. "Sommer", tænkte jeg, da jeg så din overskrift. Dejligt at blive mindet om.
  Din koldskål er ualmindelig smuk at skue, og den smager sikkert pragtfuldt.
  Og din kylling i karry må smage helt helt vidunderligt.
  Jeg synes rigtig godt om dit nye design, som gør bloggen mere læsevenlig.
  God tur til Kbhvn.

  SvarSlet
 8. Hej Malou :)

  Hvor er det en smuk lyserød koldskål. Det er lige noget for mig. Jeg har en svaghed for lyserødt.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 9. Nøj hvor lyder det dog lækkert, Malou - det skal prøves! Husbond er vild med koldskål, så jeg gætter på, at denne udgave vil være et hit.
  Varme klem til dig!

  SvarSlet
 10. Rigtig god tur til djævleøen.. og bare den lækreste opskrift på koldskål....

  Syns rigtig godt om dit nye design på bloggen.. det passer godt til dig :))

  SvarSlet
 11. Åh vi må tilbage til den hjemmelavede... Formastelige mig har været på karton-udgaven, som ikke kan sammenlignes. Og så i en lyserød udgave. Bliver helt sikkert et hit hos de yngre tøsepiger. :-)

  SvarSlet
 12. mums, lyder lækkert! det må jeg prøve at lave til mine piger

  SvarSlet
 13. Må jeg lige spørge, hvor du har købt frysetørrede hindbær henne?

  SvarSlet
 14. Savner din lille kat her på siden, den var så sjov at lege med:-))

  SvarSlet
 15. Tusind tak for alle de søde kommentarer :-)

  De frysetørrede hindbær kan købes hos specialkøbmanden.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...