lørdag den 2. april 2011

Restaurant Komfur...

Århus har fået en ny restaurant: Komfur i Guldsmedegade. Det er de 2 kyndige herrer, Allan Thallaug og Kim Thygesen der også står bag Restaurant MellemRum som har beriget byen med endnu et spisested. Konceptet er meget enkelt: et stramt kort med 4 forretter, 4 hovedretter, lidt ost og 2 søde punktummer. Kortet skifter ca en gang om måneden. Prisen er til at tage at føle på: 1 ret 180 kr/ 2 retter 250 kr / 3 retter 300 kr /4 retter 340 kr. Den dyreste hovedret, ekstra ost og en anretning med begge desserter kan tilkøbes for et beskedent beløb.

Foto: Kim Haugaard (lånt her hos aoa.dk)

Restauranten er flyttet ind i lokalerne der før rummede den italienske La Trattoria. Det var en pludselig indskydelse at vi skulle ud og ha' en bid mad. Vi havde en sweetdeal kupon til et andet sted, men de var ved at bygge om og kunne ikke tilbyde et bord - jeg havde samme dag læst godt om Komfur på Twitter, så ringede straks dertil og fik et bord.

Serviceniveauet på Komfur var lige i vinkel. Venlig, kompetent og med glimt i øjet. Mens vi granskede menuen kom er lidt hjemmebagt brød på bordet. Brødet havde følgeskab af en mayonnaise med purløg og brændt hvidløg samt koldt smør med Læsø sydesalt. Vi besluttede os begge for 3 retter.

Forretter:
Suppe på grønne linser (citron/røget chili/pisket gedeost)
Varmrøget torsk & salat af torsk (ramsløg/kartoffel/majo)
Confiteret laks (estragon/mousselinesauce/radiser)
Komfurets krydderstegte oksekød (baconcreme/bagte æbler/saltede mandler)

Vi sprang begge straks på den confiterede laks. Den var her pocheret nænsom i olivenolie. De averterede radiser var erstattet af en sprød bund af råmarineret spidskål og estragonen udskiftet med fennikeltop - begge dele uden af forstyrre rettens helhed. Mousselinesaucen (hollandaise tilsat enten flødeskum eller piskede æggehvider) havde den helt rette syrlige note og kælede for laksens fedme på behageligste vis.

Den nænsomme varmebehandling havde efterladt laksen smørblød og utroligt velsmagende. Jeg drak et glas 2008 Alexander Valley Vinyards, Wetzel Family Estate, Chardonnay til (100 kr).

Hovedretterne:
Bagt hellefisk eller quinoabøf til vegetarer. (marinerede fennikel/løgpuré/oliven)
Kyllingelår fra Hopballe Mølle i rødvin (sauterede svampe/bacon/croutons)
Persillestegt kalvesteg (kalvebryst/selleripuré/confiteret hvidløg)
Braiseret lammeskank (porrekompot/langtidsbagt gulerod/brændt hvidløg)

Vi valgte igen det samme: lammet. Lammeskank er noget af det bedste kød at braisere og det her var tilberedt til perfektion. Det faldt fra benet bare man pustede til det. Velkomponeret ret med både fedme og friskhed. Porrekompotten var sur/sød og gav en god balance til det noget tunge lam. Jeg drak et glas mindeværdigt 2007 Barbaresco, Antiche Cantine dei Marchesi de Barolo fra Piemonte til (100 kr).

Alle hovedretterne blev serveret med 'dagens kartoffel'. I onsdags var det en kartoffelpuré som Heston Blumenthal ville ha' været stolt af. Let og fed på samme tid, med rigeligt muskat og SMØR. Pureen var toppet med lidt sprødmørt grønt. Det var mulighed for tilkøb af ekstra grøn garniture - enten salat med vinaigrette, lune grønne bønner eller lidt spidskål. Vi delte en omgang bønner - de gav et godt knas til den ellers ret 'bløde' ret.

Ostene sprang vi let og elegant over og gik i stedet til desserten. Vi havde valgt Chokoladeis med appelsinskal (marengs/limekaramel/frysetørrede hindbær) fra til fordel for Rabarbertrifli (flødeskum/makron/rabarber).

Spæde rabarber bagt med vanilje, god letpisket fløde og hjemmebagte makroner gik op i en højere enhed. Det var en rigtig god gastronomisk forårsbebuder.

Regningen lød på 870 kr (incl vand og kaffe), som må siges at være 'value for money'. Så har du lyst til god ærlig mad lavet med respekt for råvarerne - så kan jeg varmt anbefale et besøg hos Komfuret.

Restaurant Komfur. Guldsmedgade 40 - 8000 Aarhus C. Bordbestilling: 86 12 33 90

5 kommentarer:

 1. Hej Malou :)

  Det ser godt nok lækkert og meget eksklusivt ud.

  De bedste hilsner fra
  Anita
  Liv og Mad

  SvarSlet
 2. Tak for anmeldelsen! Jeg har jo også min base tæt på Århus, så det er skønt at der er kommet et nyt, godt og ikke alt for dyrt spisested down town :-)

  Mange hilsner fra Anna

  SvarSlet
 3. Det lyder aldeles fremragende! Gider I godt lade være med at have så mange gode restauranter i Århus? Jeg bliver jo snart nødt til at tage på flere ugers gastronomi-ferie ovre vestpå ;-)

  SvarSlet
 4. Hvor lækkert! Der skal jeg helt klart hen næste gang jeg har en aften i Århus :)

  Mellemrum er i øvrigt også et stort hit hos mig!

  SvarSlet
 5. Anita - Det er ikke fancy, men rustikt og meget dejligt :-)

  Anna - Vi var meget glade for det. Det er nemlig svært at få noget godt i 'mellemklassen' ellers :-)

  Piskehaps - Kom frisk ;-)

  Marian - Jeg håber du kan lide det :-) Mellemrum har jeg stadig til gode men glæder mig - for det skulle være super godt.

  SvarSlet

Dejligt at du lægger en kommentar. Jeg læser dem alle og sætter stor pris på dem - men mine kræfter er små, så jeg besvarer desværre kun i begrænset omfang. Bær over med mig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...