mandag den 18. april 2011

Anmeldelse af Dagenssushi.dk (stedet er lukket nu)...

Note: dette indlæg omhandler stedet da det kun eksisterede online og var ejet af Jesper Koch Andersen.

Der er dog siden åbnet et nyt sted i Århus med samme navn Dagenssushi.dk som har overtaget samme domæne. De 2 steder har ikke noget med hinanden at gøre.
 

Det er derfor endnu engang vigtigt for mig at pointere at denne anmeldelse omhandler det gamle - og ikke det nye af samme navn. Selv om det står med meget store bogstaver er der vist stadig nogen der drager det i tvivl. Jeg agter dog ikke at fjerne anmeldelsen, da det ikke er praksis her på bloggen at fjerne madanmeldelser når det pågældende spisested lukker. ---------------------------------------------------------------

Det her indlæg har ladet vente lidt på sig. Jeg har nemlig lige skulle køle af i et par dage inden jeg kunne skrive det. Forsøger nu at forholde mig konstruktivt til min skuffelse - hvis man da kan det med en følelse. Det handler nok mest om uindfriede forventninger og (efter min mening) falsk markedsføring. Dagenssushi.dk markedsfører sig selv som et virkelig kvalitetssted med "den lækreste SUSHI du kan opdrive i Aarhus" lavet af "specialuddannnede kokke". Det lyder jo tillokkende og var det der fik mig til at bestille 2 kuponer hos Downtown - så vi kunne få skøn sushi flere gange for gode penge. Dem der læser med her ved at jeg ELSKER sushi - har jo vist en del frem efterhånden. For mig handler det både om velsmag og æstetik - sushi er lækker og smuk mad, en nydelse for flere sanser. Måske er det netop derfor jeg denne gang er blevet SÅ skuffet.

Stedet har et meget smalt sortiment - man kan nemlig kun få en eneste ting: en Sushiyaki menu (12 stk) for 145 kr, leveret frit til døren. Den eneste betingelse er at sushien skal bestilles dagen før inden kl 12.00.
Det her billede har jeg klippet ud fra Dagenssushi.dk som er det eneste billede de har af deres sushi. Allerede her bliver jeg forvirret over deres markedsføring - for der er jo 24 stykker nigiri og ikke 12 blandede nigiri og maki på fadet. Jeg vil vove den påstand at det er et billede de har nuppet et sted på nettet. Men jeg kan nu godt forstå de ikke har lyst til at tage et billede af deres egen sushi og vise frem.


------------------

Tilføjet d. 14/1 2013. NB: Billedet er nu fjernet pga henvendelse fra det nye Dagenssushi.dk's ejer Jesper Høgfeldt. Men jeg kan oplyse at det var et modelbillede med 24 stk smukke perfekte nigiri. Noget ganske andet end det jeg fik udleveret.


-------------------

Her er halvdelen af den sushi vi fik leveret. Efter at ha' læst det her havde vi bestemt os for at bruge begge kuponer med det samme - og så spise det bedste. Det viste sig at være en meget god plan. Ved første øjekast ser det jo tilforladeligt ud - men ikke når man kigger nærmere på det og slet ikke når man sætter tænderne i det.

Dagenssushi.dk sender hver dag deres "specialuddannnede kokke" ud i byen for at finde "den lækreste og mest friske fisk der kan opdrives" og "på baggrund af det vi finder, og godkender, tilbereder vi dagens lækre menu". Godt så - lad os se hvad de fandt i onsdags. Dansk fødevarelovgivning siger at fisk, som skal fortæres rå solgt fra en restaurant, skal være frosset i mindst 24 timer ved -18°C - man må gå ud fra at Dagenssushi.dk overholder det lovkrav og enten var på jagt efter frossen eller optøet fisk. Og tunen er tydeligvis også af den forskårne, frosne variant som man bla kan købe i Far East Trading i Banegårdsgade. Men hvad så med laksen? Det pæneste man kan sige om den er at den i det mindste er håndskåret - dog i den forkerte retning.

For hvad pokker er nu det? Laksen er ikke engang befriet for den grå bugstrimmel (sagt med Bo Bechs tonefald fra 'Med kniven for struben'). Den smager i bedste fald bare lidt fedt, i værste fald af tran. Desuden er det grimt og gør på ingen måde den her sushi til 'smuk mad'.

Makirullerne til den ene menu var 3 med tilberedt laks og 3 med rå. Det øvrige fyld kommenterer jeg på længere nede.

Makirullerne til den anden menu var 'a hot mess' - selv om det jo var kold mad.

Jeg håber ikke jeg fornærmer nogen ved at skrive at alle makirullerne ligner en nybegynders første famlende forsøg hjemme fra køkkenet. Det har jeg ikke det mindste imod at spise - for det ved man hvad er og det indfrier de forventninger man har til hjemmelavet sushi. Det er noget ganske andet med "den lækreste SUSHI du kan opdrive i Aarhus". Fyldet byder på nogle.......lad os kalde dem interessante smagskombinationer. Ud over at indeholde meget svingende mængder fisk, var der 4 elementer der gik igen i ALLE 24 ruller: agurk, gulerod, karse og en gul mayonnaise - 18 af rullerne indeholdt også rød peber. Den manglende variation gjorde at det hele smagte ens. Og så vil jeg også gerne lufte min helt personlige mening om fyldet: det spillede slet ikke. Karse hører efter min mening ikke hjemme i sushi - og da slet ikke i alle stykkerne. Rød peber smager også af meget og overdøvede, sammen med karsen, smagen af den smule fisk der var at finde i de stakkels ruller. Guleroden gav et forkert bid til sushien og den gule mayonnaise var fedtet uden at smage af noget andet end mayonnaise.

Men den underligste ting var dog denne 'dressing' der var med i alle 4 menuer. I de 2 var den lyserød, i de andre 2 var den grågrumset. Dagenssushi.dk skriver: "Vi tilbereder ligeledes hver dag specielle dressinger, udover at du naturligvis får SOYA og WASABI med til din menu!". Dressingen var lavet på et mælkeprodukt, jeg gætter på cremefraiche 18%. Den var rørt op med finthakket rødløg og caviar (eller caviart måske?). Den smagte fælt og meget 'fisket' - den røg direkte i skraldespanden. Wasabien var den billige fra tube, sprøjtet ud i et hjørne. Næsten ingenting i de 2 af menuerne. Gari (syltet ingefær) er ikke noget Dagenssushi.dk har valgt at sende ud sammen med deres sushi - de mener at deres 'specielle dressing' er et bedre match. Et match som går virkelig dårligt med både wasabi og soya. Måske skulle de overveje at spare deres kræfter på at lave ekstra unødvendige tilbehør og få deres "specialuddannnede kokke" til at fokusere deres kræfter på at lave de 12 smukke og lækre stykker sushi de averterer med.Sushi er en 'modespise' - og det har fået mangen en driftig forretningsmand til at hoppe med på vognen i håb om at kunne tjene en god sum på sushihungrende danskere - rygtet siger endda at det her er en kuldsejlet lokal forretningsmand med mange dårlige projekter bag sig der nu forsøger sig med sushi.

Jeg må på det kraftigste opfordre mine læsere til IKKE at bestille sushi fra Dagenssushi.dk - det er simpelthen ikke pengene værd.

Note: dette indlæg omhandler stedet da det kun eksisterede online og var ejet af Jesper Koch Andersen.

Der er dog siden åbnet et nyt sted i Århus med samme navn Dagenssushi.dk - som har overtaget samme domæne. De 2 steder har ikke noget med hinanden at gøre.


Det er derfor endnu engang vigtigt for mig at pointere at denne anmeldelse omhandler det gamle sted - og ikke det nye af samme navn. Selv om det står med meget store bogstaver er der vist stadig nogen der drager det i tvivl. Jeg agter dog ikke at fjerne anmeldelsen, da det ikke er praksis her på bloggen at fjerne madanmeldelser når det pågældende spisested lukker. 

Der kan ikke kommenteres på indlægget.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...